Ayrı yaşadığım eşim boşanmak istemiyor nasıl boşanırım?

2013 te evlendim eşimle hiç birlikte yaşamsdık ondan beri ayrı yaşıyoruz ben yurt dışındayım o Türkiye'de boşanmayı kabul etmiyor bende dava açamıyorum maddi anlamda beni zorlayacak avukat tuttum ama eşim istediği için kaldı böyle başka yapabileceğim bişey yok mu ben kesin kararlıyım

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Çekişmeli boşanma davası ne kadar sürer?



Her olaya göre değişir. Ancak şöyle bir tespitte bulunmak belki doğru olabilecektir:



Yargıtay safhası hariçtir. Karar temyiz edilirse ortalama 1 yıl Yargıtay sonucu beklenecektir.







A ) Siz dava açtığınızda eşiniz hiçbir cevap vermezse ve davayla ilgilenmezse 2 ya da 3 celsede ( celse aralığına göre zaman değişir. İstanbul’ da celse arası 2 – 3 aydır ve buna göre en az 5 ay en fazla 9 aylık bir süre söz konusu olabilecektir ) bitebilir. Tabi tüm işlemlerin bilinçli ve pratik bir şekilde bir avukat tarafından takibi gerekecektir. Aksi halde 2 yılda da bitmeyebilir.



B ) Siz dava açtınız eşiniz de duruşmadan önce davayı kabul ettiğine dair bir dilekçe verdiyse ama duruşmaya gelmediyse 1 ya da 2 celsede dava sonuçlanabilir.



C ) Eşiniz boşanmamak için ya da tazminat velayet vs. Konularda direniyor ve davayı takip ediyor ama bir avukatı yoksa kanaatimce dava 1 yıldan önce bitmeyecektir. Muhtemelen 1 – 1.5 yıl arasında bitebilir. Boşanamayadabilirsiniz.



D ) Eşiniz iyi bir avukat vasıtasıyla davasını takip ediyor ve en azından davanın uzamasını istiyorsa dava 2,5 yıldan önce sonuçlanmayacaktır. Süre çok daha uzun da olabilir. Boşanmanız mümkün olmayadabilir.

M