Bebeğim çok zayıf ne önerirsiniz?

Ne olur yardımcı olun yalvarıyorum benim oğlum 25.02.2017 28+3 930 gram olarak dünya geldi ve bir buçuk ay önce taburcu oldu 2.450 şimdi 3.100 ne yaptıysam kilo alımı olmuyor reflusu var ve çok çabuk sıkılıyor bir mamadan sütüm yok mecbur mama veriyorum şimdi Aptamil Conformil kullanıyoruz bundan da sıkıldı ve doktoru bakamiyorsun annesi kilo alımı çok çok az diyor ne yapayım kendimi çok kötü hissediyorum çok kötü bir anneyim ki bebeğimi besleyemiyorum

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Her üc saatte bir 40cc ve arada da 40 cc süt veriyorum

E

Esra hanimcim bu sekilde kilo alamaz tabi bebis.. Az iciyor mamayi.. 3 saatte bir yaklasik 60 cc icmesi lazim.. Eger icemiyorsa bu miktarı daha sık aralıklarla besleyeceksiniz.. 2 saatte bir beslerseniz 40 cc idare eder ve görürsünüz cok guzel kilo alirlar.. Bebegime bakamiyorum diye üzülmeyin sakın ona bu dunyada sizden daha iyi bakacak kimse yok.. Uyanmasini beklemeden 2 saat oldugunda uyandırın ve besleyin mutlaka.. Aldigi miktar arttigi zaman beslenme araliklarini arttirirsiniz.. Gece gunduz fark etmez 2 saatte bir besleyin..

Nur Elmali 6 yıl

Nur Elmali hanım üc saatte bir mama ama aradyani ortasında zaten süt veriyorum dolaba koydum sütlerimden yani bir buçuk saatte bir besliyor oluyorum yine de mi 60cc vermeliyim

Esra Brs 6 yıl

Esra hanım şöyle anlatayim bebis 24 saatte toplam kilosu ×150 ml icmeli en az.. Yani 3.1 kg × 150 ml = 465 ml.. Bu 465 ml istediginiz gibi verin.. İster saat basi ister 3 saatte bir.. Mesela simdi bi kağıda yazmaya baslayin.. Verdiğiniz tüm miktarı saatiyle birlikte. Sonra hesaplayin toplam kac cc almış.. Bu hesapla beslerseniz Allahin izniyle kilo almamasi gibi birsey olmaz..

Nur Elmali 6 yıl

Nur Elmali hanım çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Esra Brs 6 yıl

Sizden de razi olsun. Bebisinizi hayirla saglikla büyütün insallah..

Nur Elmali 6 yıl

Canım ben 3 saatte bır 90 verıyorum mama mıktarın asırı derece az

Mübeyyen Kantemir 6 yıl

Amin inşallah

Esra Brs 6 yıl

Almıyor ki 40 bile zor bitiriyor bir saatte

Esra Brs 6 yıl

Gazı cıkarıp tekrar vermeyı deneyebılırsın gazı oluncada ıcmez

Mübeyyen Kantemir 6 yıl

Deniyor um ama kaldirdigim da hemen püskürterek kusuyor

Esra Brs 6 yıl

O zaman daha sık besleyeceksin.. 2 saatte bir besle.. Emmeyi birakinca gazını çıkar tekrar vermeyi dene.. Yukarıda yazdigim hesaba göre günlük o miktari bi sekilde vermeye çalış.. İcmiyor mu çok mu gazi oluyor mamanin markasını değiştir tadini sevmemistir belki onun..

Nur Elmali 6 yıl

Beslerken tatli tatli biraz yüksek sesle konuş bebeginle.. Sürekli anlat ona birseyler.. Baska hic birseyle ilgilenme..

Nur Elmali 6 yıl

Tamam hepsini uygulacagim Nur Elmali hanım Allah razı olsun

Esra Brs 6 yıl