Beyin ölümünü neden geri getiremiyoruz? Bunun temel sebebi ne?

1-Beyin ölümünü neden geri getiremiyoruz? Bunun temel sebebi ne?

2-Herhangi canlı bir hücre (bakteri den insandaki tek bir hücreye kadar fark etmez) öldüğü zaman neden tekrar canlandıramıyoruz? Bunun temel sebebi ne?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Aslında ne zaman ölü sayılman gerektiği tartışmalı bir konu. Belli tıbbi tanımlar var, ancak bilimdeki gelişmeler sürekli bu tanımların sınırlarını zorluyor. Örnek olarak bu çalışmayı verebiliriz: http://www.telegraph.co.uk/science/2016/05/03/dead-could-be-brought-back-to-life-in-groundbreaking-project/ şimdi eğer başarılı olup beyin ölümünü geri çevirmeyi başarır iseler beyin ölümü gerçekleşmiş insanları artık ölü olarak tanımlamak çok doğru olmaz.

C

Beyin ölümünü geri getirmek zaten bir insanı hayata geri döndürmektir..

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

diyarcan yok şimdiki tanıma göre beyin ölümü gerçekleşmiş insanlar ölü sayılıyor. Eğer bu proje başarılı olursa bu durum tartışmalı bir hal alacak. Bu prosedür haliyle ucuz olmayacak. Şimdi bu durumda geri getirilebileceğini bile bile beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarına hastanız öldü demek sorun teşkil eder.

C Caner Dukkanci 5 yıl

linkte ne var?

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

Diyarcan Akçagöz beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların stem hücrelerini beyni tamir etmesi için uyaracak bir yöntem düşünmüşler, onu deneyecekler. Eğer işe yararsa beyin kendini onaracak ve hasta tekrar bilinç kazanacak.

C Caner Dukkanci 5 yıl

Beyin ölümünü geri getirmiş olacak işte

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

Diyarcan Akçagöz tamam da bunu herkese uygulayamayız, mali durumları sebebiyle. Geri getirdiklerimiz yaşayacak ancak parası olmadığı için bu prosedürü uygulayamadığımız insanlar ne olacak? İşin etik kısmı karmaşık biraz.

C Caner Dukkanci 5 yıl

Orası işin etik kısmı

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

Ayrıca bilinç demişken şunu da sorayım; Bilincin beyinde oluştuğu/oluşturulduğu/ortaya çıktığı tam olarak belirlenebildimi?

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

Diyarcan Akçagöz O da hala muğlak bir konu, henüz tam bilmiyoruz.

C Caner Dukkanci 5 yıl

En büyük dileklerimden biri bilincin nasıl oluştuğunu/oluşturulduğunu görebilecek kadar uzun yaşamak

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

Ama kesin olan bir şey varsa o da bilincin beyin den olduğu. Karaciğer veya böbrek değil

Diyarcan Akçagöz 5 yıl

Diyarcan Akçagöz Eğer başka bir şey çıkarsa büyük sürpriz olur zaten

C Caner Dukkanci 5 yıl

Sanmam. Çünkü diyaliz makinesine giren, yapan kalp cihazı kullanan hic kimsenin benliğini kaybetmediğini ve aynı insan olduğunu gördüm. Ama sıkıyorsa gelde beyne uygula. Sadece 20 saniyelik oksijensizlik bile bilincini kapatabiliyor insanın.

Diyarcan Akçagöz 5 yıl