Beyin ölümünü neden geri getiremiyoruz? Bunun temel sebebi ne?

1-Beyin ölümünü neden geri getiremiyoruz? Bunun temel sebebi ne?

2-Herhangi canlı bir hücre (bakteri den insandaki tek bir hücreye kadar fark etmez) öldüğü zaman neden tekrar canlandıramıyoruz? Bunun temel sebebi ne?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Hücre boyutuna inince ise ölümü tanımlamak daha kolay, eğer hücrenin yapısal bütünlüğü işlevlerini yerine getirmeyecek kadar hasar görmüş ise o hücre ölü sayılabilir. Hücre boyutundaki bir canlıyı hasarı tamir ederek geri getirmek ileride mümkün olabilir, ancak bunun bize nasıl bir pratik yararı olur bilemiyorum.

C

Peki bir ölü hücreyi neden canlandıramıyoruz?

Diyarcan Akçagöz 6 yıl

diyarcan olay tamamen teknolojik ve teknik zorluklarla alakalı. Hücre çeperi dağılmış bir hücreye yeni bir duvar yapılabilir. Ancak bu olana kadar o hücreyi hayatta tutmak lazım, bu teknik bir sorun. Bir de o hücre çeperini yapacak teknoloji lazım, o da diğer sorun. Bunların ikisi de belki ilerde çözülür, bu yönde yardımcı olabilecek çalışmalar var. Ancak bir hücreyi tamir etmek ne kadar yararlı bir girişim o tartışmalı bir konu.

C Caner Dukkanci 6 yıl

Ölü hücre canlanmaz çünkü ölüm anından itibaren hücrenin lizozom enzimleri, hücre içindeki herşeyi parçalar. Bir nevi hücre kendi kendini sindirmiş olur... Yanmış bir kağıdın kül ve dumanını kullanarak kağıdı tekrar yapmak kadar mümkün ölüyü diriltmek...

Milas Karamese 6 yıl

Peki dna'sını değiştirip gelicek nesillerde kendisini sindirmesini engellersek ne olur?

Ediz Türkgenç 6 yıl

Milas Veteriner Mustafa Dinç bazı tek hücreli canlılarda çok hücreli canlılardaki gibi işlemiyor o sistem. https://www.scientificamerican.com/article/why-does-programmed-cell/

C Caner Dukkanci 6 yıl