Beyin ölümünü neden geri getiremiyoruz? Bunun temel sebebi ne?

1-Beyin ölümünü neden geri getiremiyoruz? Bunun temel sebebi ne?

2-Herhangi canlı bir hücre (bakteri den insandaki tek bir hücreye kadar fark etmez) öldüğü zaman neden tekrar canlandıramıyoruz? Bunun temel sebebi ne?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Yapılabilirlik ile ilgili kısım çok güzel bir soru modeli oluşturmuş. Üzerine bilimsel ve felsefi açıdan değerli birçok arkadaşımız güzel yorumlar yapmaya başladılar bile. Ben de bir başka soruyu sormak istiyorum: Neden geri getirmek istiyoruz? Egoizm? "Ben" için "bir başkasını" yaşatma isteği tuhaf geliyor. Bir de annem, babam bile olsa sonsuza dek yaşamasını istemem. Kendim de yaşamak istemem. Yeryüzü büyüklüğü ortada. Az gelişmiş ve bilimden uzak köşelerindeki insan nüfus artışı ortada. Kaynaklar da ortada. Acaba ilk önce kaynakların ortadan kaybolması engellenemez mi? Canlı hücreleri geri getirebileceksek, yanan bir orman, ya da avcılar tarafından içi boşaltılan yırtıcılar önceliğimiz olamaz mı?

M

Peki sizce isaac Newton, Albert Einstein, Nikola Tesla, carl friedrich gauss ve diğer bilim adamlarını geri getirebilsek egoizm mi olur.?

Erdener Uçkunoğlu 5 yıl

Evet. Hatta daha büyük egoizm olur. Çünkü bu kez bireysel ego yerini toplumsal egoya bırakır. Ve "biz" egosu daha tehlikeli olabilir.

Murat Merkez 5 yıl