Bilimin cevaplayamadığı konular?

Merhaba arkadaşlar dun bir belgesel izliyordum. Orada gördüm ki bilimin cevap vermediği bir sürü konu var ki bilim insanları (sizden ricam cinsiyetsiz sözcükler seçelim) sessiz kalıyor.

Sizin bildiğiniz bilimin cevap vermediği konular var mı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

En merak ettigim sey su aralar surekli arastirma icinde oldugum sey beynin calismasi, bilgiyi kaydetmesi, nöronlar arasi bağlantıların guclendirilmesi ve disardan beyine veri islemek. Bilimin uzun sure caresiz cevap arayacagi bir konu oldugunu düşünüyorum. Nasil bir yapi ki ortalama 1.4 kg agirliginda ve icinde binlerce yol olmasina ragmen ogrendigin bilgi bu yollardan kendisine ait olan yeri secerek ilerlemesi ve yeni baglantilar olusturmasi ve bunu cok kucuk elektrik akimlari ile gerceklestirmesi. Gercekten yaratilisinda muhtesem bir yucelik var.

C

Aksiyon potansiyeli ile sinirsel iletim nöron kavsaklarinda norotransmitter maddelerin salinimina neden oluyor .. Bu maddeler de reseptör lerine bağlanarak cevap oluşturuyor.. Aksiyon potansiyeli ise noronlardaki iyon kanalları ile sağlanıyor. Kabaca anlattim

Nihan Etli 6 yıl

:))

Faruk Özüdoğru 6 yıl

Evet icin de ki maddeler ile oluyor bunlarin hepsi. Ama bu maddeler nasil yonleniyor. Algi nasil olusuyor ve nasil islenecegine ne karar veriyor. Ilginc olan yani bu. Kontrol edilebilir mi?

Caner İbiş 6 yıl

O soru varoluşu n cevabi ama mekanik olarak sinirsel iletim kimyasal iletim e dönüşüyor onlarda spesifik cevap için reseptör lerine bağlanıyor

Nihan Etli 6 yıl

Varoluşun cevabi. Ruhun kaniti bir nevi. Ama sonucta beynimizin bir kismina hakimiz bu hakimiyet neden artirilamiyor neden fethedemiyoruz beynimizi. Beynimizde devrim yapmak icin ne gerekli. Acaba dusunup odaklanmak mi? Bir tibbi mudahale mi? Yani bunu yapabilmenin bir yolu olduguna inanıyorum. Fakat nasil. Bunu sorguluyorum. Cunku daha fazlasini kullanmak istiyorum. Bilim kurguya cok asinayim cok yatkinim. Bu bana imkansiz gelmiyor.

Caner İbiş 6 yıl

Beyin inanılmaz karışık bir organ. .

Nihan Etli 6 yıl

Limitsiz diye bir film vardı seyretmenizi tavsiye ederim

Nihan Etli 6 yıl

Dünya nufusunun iki katı nüfusu hucrelere sahip beyni bir kaç cümle ile anlatmak çok zor ama iki saat tv seyreden beyni, anca bir hafta düzenli yürüyüş ve temiz hava ile eski moduna getirebilirsiniz.

Mehmet Kırkkılıç 6 yıl

Nihan Etli izledim o filmi. Ve lucy filmini izlemistim.

Caner İbiş 6 yıl