Buğday veya Kumral ve Esmerler, Beyaz ırktır değil mi?

Detaylı bir ten haritası çıkartmaya çalıştım. Fazla kaynak olmasa da bulabildiğim tüm kaynakları birleştirdim ve ortaya bu harita çıktı. "Genlerin" haritası değil, "ten renginin" haritası unutmayın, yorumunuzu ona göre yapın. Herhangi bir hata var mı? Bir de iki sorum olacak:

- Bazı kaynaklar Türklere Sarı Irk dese de, bazı kaynaklarda Sarı Irk'ın Çinliler, Koreliler, Japonlar vb. Olduğunu söylüyor hangisi doğrudur? Ben çevremdeki insanlara bakınca neredeyse hiç kimsenin Sarı benizli olmadığını farkettiğim için Türkleri Beyaz Tenliler olarak aldım. Tam cevabı nedir bunun?

- Ve son soru olarak Buğday/Kumral ten ve Esmerler, Beyaz Irktır değil mi?

Önemli NOT: Gördüğünüz her koyu tenliye Esmer diyip durmayın arkadaşlar kafam karışıyor. Esmerler bildiğim kadarıyla Akdeniz ikliminden etkilenen beyazlar değil mi? Orada kocaman Beyaz Irkta Brunette(Esmer) diye yazıyor; Koyu tenlileri de yazmışım "Kahverengi Tenliler" diye.

com-xup5bkgcg31i5846zpiu.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Esmerler tam anlamıyla Hintlerdir. Ama örneğin ben 6 yaşıma kadar İç Anadolu'da büyüdüm ve 6 yaşımdan sonra Akdeniz'de yaşıyorum ve tenim açık-orta buğdaya dönmeye başladı ve eskiden beyaz-buğday arasıydım. O olay yaşadığın bölgenin iklimine bağlı.

C

Hocam Hintliler Kahverengi Tenliler diye geçiyor Akdenizden İkliminden etkilenmiş bir beyaz ile (Yani Esmer olan) Hintliler arasında çok fazla ton farkı var. Benim sorduğum işte bu Akdeniz İkliminden etkilendikleri için hala beyaz sayılıyorlar mıydı? Çoğu yorum da Esmerlerin beyaz olduğunu söylüyor.

Mert Çatamak 6 yıl

Evet ben de bir konu açılmıştı biyoloji öğretmenime sormuştum o da esmerler beyaz ırk sayılıyor demişti.

Cem Othan 6 yıl

Cem Othan O zaman Beyaz Tenliler skalasında hiç bir sorun yok demektir. Sağolun.

Mert Çatamak 6 yıl

Bu adaptasyon yıllar boyu mutasyonlaşıp genetik hal alıyor.

Cem Othan 6 yıl

Bu sebeple işte amele yanığı diyebileceğimiz şeylerin değil de doğuştan gelen Esmerlerin Beyaz Irktan olduğu kesin bir hal alıyor o zaman.

Mert Çatamak 6 yıl

Evet bu konuyu Charles Darwin bir kitabında (makalesi de olabilir emin değilim) bahsedilmişti.

Cem Othan 6 yıl

Kafamı karıştıran en büyük soruda buydu işte. Şimdi Esmerleri gidipte Kahverengi Tenliler arasına alırsam, gerçek Kahverengi Tenlilerin yanında baya absürt ve açık tenli kalıyordu. Üstelik Beyaz Irkız diye çıldıran Amerikanın neredeyse 10/7'sinin Esmer olması da işleri iyice karıştırıyordu. Sağol, bilgi için.

Mert Çatamak 6 yıl

Aynen öyle mesela bu olay insanlığın Afrika savanlarında ayağa kalkmasıyla benzer hatta aynı durum.

Cem Othan 6 yıl