Büyük patlamaya ne sebep olmuştur?

Kelam kozmolojik argümanı müslümanlar tarafından inançsız insanlara kanıt olarak gösteriliyor. Bilimin bu konuya bakış açısı nedir? Büyük patlamaya ne sebep olmuştur ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Bir hangara çok şiddetli bir rüzgar esse ve parçalar öyle bir denk gelse ki bir robot oluşsa.(kulağa komik gelebilir ama matematiksel olarak böyle bir ihtimal var)
O robot zamanla bilinç kazanıp beni bir bilinç yarattı mutlaka diyecekti.
Ama bu seneryado bir yaratıcı yok.
Bir şeylerin oluşabilmesi için illa bir bilinç olmak zorunda değil.

L

Rüzgar neden esti? Ne sebep oldu ?

Serdar Cellek 5 yıl

Yeryüzü ve atmosfer arasındaki sıcaklık farkından. Yeryüzü ve atmosfer arasındaki sıcaklık farkının da sebebleri var. Her birinin bir sebebi var. Bütün bilgilerin sebebini yazıcak olursak makro dünyadan mikro dünyaya ve hatta sicim teorisine kadar inmemiz gerekir.

Levent Okcan 5 yıl

Bu mantıkla her şeyin bir sebebi olmalıdır ama aynı zamanda sebep zamana bağlıdır. Big bang zamanı oluşturduğu için sebebe ihtiyaç duymaz diyebiliriz değil mi ?

Serdar Cellek 5 yıl

Bigbangden sonra zamanın oluştuğunu kabul edersek, elbette.

Levent Okcan 5 yıl

Öyle değil mi ?

Serdar Cellek 5 yıl

Bilim insanlarının çoğunluğu bunu kabul ediyor. Ama bilimin mekanizmalarından biri de kendini yanlışlayabilmesidir. Ben bigbang hakkında bildiklerimizin tamamının değişeceğini düşünüyorum.(gelecekte, mesela 2150,2500) Kişisel olarak bigbang konusunda hiçbir bilgim yok diyebilirim bu yüzden.

Levent Okcan 5 yıl

Teşekkürler

Serdar Cellek 5 yıl

Çağdaş Kılıç söylediklerinize katılıyorum. Zira ben bilim insanları bu konu üzerinde uğraşmasın demedim. Yanlışlar buluna buluna mutlak doğruya yaklaşılır. Ben bir bilim insanı değilim. Bilim insanı olsaydım ömrüm yettiğince bu konu üzerinde dururdum, düşe kalka.

Levent Okcan 5 yıl