Canlılardaki sayısız organ doğada kendiliğinden oluşur mu?

Bu organların binde biri oranda teknolojik bir araç mesela bir bilgisayar yüzlerce bilim adamı mühendisin bilgisi tasarımı, binlerce işçinin aklı emeğiyle fabrikalarda üretilirken, canlılardaki sayısız organlar nasıl doğada kendiliğinden oluşur.

com-c08qzlf5j3otixe3h4t2.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

Övüp bitiremediğiniz darwinin teorisine göre biz mutasyonlar ile bu hale geldik. Ancak tıp dünyasının deyişi ile hiçbir mutasyon yapıcı değil yıkıcıdır. En basit örneği kanser. Bunun bir cevabı var mı ?

Y

Vallaha mı? Hangi üniversitenin tıp fakültesinde öğrendin bunu?

İnal Ogultegin 6 yıl

Sen aksini nereden öğrendin?

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Mutasyonlar, dizilimlerde farklı türde değişimlere yol açabilirler; Bu anlamda bir mutasyon, canlı organizmanın fenotipik özelliklerinde negatif veya pozitif etkilere sahip olabileceği gibi nötr mutasyonlar hiçbir etkiye sahip olmayabilirler

Halil Kilinç 6 yıl

Herder Lexikon der Biologie, 2004: Mutation

Halil Kilinç 6 yıl

Okursan

Halil Kilinç 6 yıl

Bu teori, darwinin tekelinde değildir. Darwin, çalışmayı başlatmıştır. Diğer bilim adamları ilerletmiş ve teori bugüne kadar değişerek ve yenilenerek, daha da doğru bilgilerle donatılarak gelmiştir. Tıpkı atom teorisinin dalton dan sonra rutherford, bohr ve şimdiki modern atom teorisi gibi. Bilim birikimli ilerler. Din gibi sabit değildir.

Soner Kökçen 6 yıl

Evrim değişim demektir. Canlılar ise sürekli değişirler. Gerek kendi ömrü boyunca, gerekse milyonlarca yıl boyunca.

Soner Kökçen 6 yıl

Kardeş bende buna tutuluyorum. Adam kitapta var diyor da milyon yıllardan bahsediyor. Evrim teorisinin tek dayanağı uzun çok uzun süren yıllar. Din gibi evrimde bir çıkmaza sığınıyor.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Canlı ömrü boyunca doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Ama türler ise milyonlarca yıl içinde yavaaaş yavaş değişir. Ortada bir çıkmaz göremiyorum, biraz daha açar mısınız, çıkmaz nerede?

Soner Kökçen 6 yıl

Evrimin kanıtları var laboratuvar şartlarında da destekleyen bulguları var o yüzden hala piyasada kalabiliyor yoksa şimdiye kadar birçok teori gibi çoktan çöpe atılmıştı

İnal Ogultegin 6 yıl

Çıkmaz zaten senin görememende. 200bin yılı bırak 600 yıl önceki maymunların şekli şemalini fotoğraflayabiliyor musun?

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Çıkmaz tam olarak sonsuz gücü olan bir varlığın sonsuzdan beri hiçkimsenin yardımı olmadan oluşabildiğini düşünebilen ama senin benim oluşamayacağımıza inandırılmış bir beyinde

İnal Ogultegin 6 yıl

Fosilleri var kullanmasını bilene

İnal Ogultegin 6 yıl

Milyonlarca yıla takıldıysan, küçük canlılara bakabiliriz. Mesela bakterilere. Her yıl farklı grip aşısı oluyoruz. Çünkü bakteriler 1 yıl öncesine göre direnç kazanmış (ortam şartlarına uyum sağlayacak şekilde evrimleşmiş) ve başka bir bakteriye dönüşmüş oluyor. Küçük canlılar birkaç yılda evrimleşir. Büyük canlılar yani biz ise milyonlarca yılda

Soner Kökçen 6 yıl

Soner Kökçen tam isabet.

Halil Asiye 6 yıl

Peki sen hic goremedigin peygamber ve Allahin mucizelerine niye inaniyosun göremediğini halde

Halil Kilinç 6 yıl

Kardeş şimdi googleye girsem binlerce evrim karşıtı belge çıkartırım. Ben bir maymun ile akraba olduğuma inanmıyorum siz ısrar ediyorsunuz.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Halil Asiye Celal Şengörden öğrenmiştim, küçük canlılarda daha az gen olduğundan değişim (evrim) hızlı oluyor

Soner Kökçen 6 yıl

yavuz sen resmen sırf egona kiyamadigindan inaniyosun arkadasim

Halil Kilinç 6 yıl

adam 600 yıllık maymun değişimi arıyor. Siz hala milyon yıl diyonuz olmuyor ama.

Halil Asiye 6 yıl

yavuz bende 10 yıl boyunca o google dan evrim karşıtı belgelerle hayatımı sürdürdüm. İlkokuldan beri yaratılış atlası, evrim aldatmacası gibi kitaplarla büyüdüm. Şimdi üniversitedeyim.Sana bir şey diyeyim mi?

Soner Kökçen 6 yıl

Harun Yahya okumuyorum ikincisi sadece Allahın mucizelerine inanırım. Ben mantığım ve mantığıma uyan fikirler ile hareket ederim. Nasıl size tanrı fikri saçma geliyorsa bana da evrim süreci saçma geliyor.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

İlkokul 7 den üniversite 2.sınıfa kadar evrim karşıtı idim. Bir de evrim teorisinin aslını gerçek kaynaklardan okusan? Ben geç kaldım, zararın neresinden dönsen kardır.

Soner Kökçen 6 yıl

Buyur söyle

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Diyeceğim şu: Dünyanın yuvarlak oluşu da bir zamanlar insanlara saçma geliyordu. Baksana, dümdüz, nasıl yuvarlak olur diyorlardı. Şimdi kimin şüphesi var?

Soner Kökçen 6 yıl

Sen akraba değilim de geç o zaman. Fakat bu evrimin gerçek olmadığını söylemez. Dediğine katılıyorum evrim de din gibi çıkmaza giriyor bir müddet sonra fakat evrimin yine de az da olsa kanıtı var. Tanrı'nın kanıtı elde tutulur şekilde yok ama. İkisini de tam olarak ispatlayamazsın sen kendi doğrularına kendi mantığına göre seç birini ona inan. Senin seçimin diğerinin yanlış olduğunu belirtmez ama bunu unutma. Not: Ben de deistim.

Murat Gökkara 6 yıl

Daha detaylı olarak şöyle anlatabilirim:

Soner Kökçen 6 yıl

soner , kedicik kanalı bu belli. Salla gitsin, anlamıcaktır.

Halil Asiye 6 yıl

Soner Kökçen hala var müdür suudi bilim adamlarından karşı olanları var dünyanın yuvarlak olmasına

İnal Ogultegin 6 yıl

Murat evrim teorisini dogru kabul ettiren sey aksinin iddia edilememesidir bilimde bu surec boyledir bi teori vardir bunu net bicimde kanitlayamazsin ancak o zaman teoriyi kabul edersin bu teori kanitlarla inkar edildiginide bu teori cope atilir ve bu kanit yeni teoriler dogurur yani evrimden daha komplike bi surec olabilir bizimkisi ama temelde budur

Halil Kilinç 6 yıl

Canlıların cansızlardan farklarından biri ve en önemlisi, değişmeleridir.Mesela 4 tane eski ilkel hesap makinen var diyelim. Birini çok fazla kullan, diğerlerini hiç kullanma. Kullandığın hesap makinesi ilerde önce telefona sonra bilgisayara doğru yavaş ama uzun bir değişim geçirir mi? Geçirmez. Çünkü cansızdır. Evrim cansızlarda işlemez.

Soner Kökçen 6 yıl

Kim söylemişti haturlamıyorum ama dediğiniz gibi evrimin %90 kanıtı var ve bu %0 kanıttan daha makul bir rakam

İnal Ogultegin 6 yıl

halil ana yorumumu harun yahya dan duyduğunu hiç sanmıyorum. O adamı okumadım bilmem de. Ben marxist felsefeye inanırım.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

aynı o kanal gibi adamsın diyorum ben

Halil Asiye 6 yıl

Zaten onu bu ülkede imam yada kanaat önderi sayıp arkasından gidenin aklından şüphe etmişimdir daima.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Ama sen canlısın. 4 dil biliyorsun. Birini hep konuş, diğerlerini hiç konuşma. Konuştuğun dili çok daha iyi öğrenirsin. İlerletirsin. Ama diğerlerini zamanla unutursun. Bu da bunun gibidir. Çünkü sen canlısın. Canlılarda çok kullanılan yetenekler gelişir, diğerleri körelir.

Soner Kökçen 6 yıl

savunman aynı o tip

Halil Asiye 6 yıl

Dostum evrim var, ve sende onun bir parçasısın, gel bu olumsuz yönünü aktarma geleceğe, gel artık he de bu yola, ne dersin ??

Halil Asiye 6 yıl

Cahilliğime verirsin çünkü çok bilgim yok. Bazen insanlar inanmadıkları şeyler hakkında eleştiri yaparlar ya. Benim ilgi alanım siyaset arada burdaki evrim tartışmalarına bakıyorum ortalama aynı şeyler konusuluyor.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

halil olabilir dediğin ama işte olabilir. Evrim her zaman teori olarak kalmaya mahkumdur kanun olamaz. İnsanlar 100.000 yıl falan gibi uzun ömürlü olamayacaklar çünkü. O yüzden hep bir olasılık olarak kalacak. Benim düşüncemde Tanrı'nın olasılığı daha yüksek o yüzden deistim zaten. Dediklerinde haklısın yoksa

Murat Gökkara 6 yıl

yok sen epey yol almıssın, bir süre sonra deistsin. Sonrasını devam edersen beraber yol alırız.

Halil Asiye 6 yıl

Bir seferde neden sadece insanlar konusuyor diye sormustum biri bana bir makale verdi okudum. Sonrasında amaan bu saçmalıktır sallamadır demedim. Sorar geçerim.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Yavuz Yücesoy Bir şey daha söylemek istiyorum. Güneş, Dünya'dan 150 milyon km uzaktadır. Bunu nasıl ölçtük? Cetvelle mi? Hayır. O zaman nerden biliyoruz? Güneşten ve diğer yıldızlardan gelen ışık tayflarını makinelerle inceliyorlar ve yıldızlar arası uzaklıkları belirliyorlar. Fosil işi de böyle. Radyokarbon gibi yöntemler var araştırabilirsin. Hangi fosilin kaç milyon yıl önceye ait olduğunu anlamak bazen aylar bazen de yıllar alabilir. Ama yöntemleri var.

Soner Kökçen 6 yıl

yavuz en azından cahilliğini kabul ediyorsun. Bu bile bir şey. Helal olsun kardeşim egona yenik düşmemişsin. yukarıda da belirttiğim gibi araştırmaların devam et seç birini. Seçimin diğerinin yanlış olduğunu belirtmez bunu unutmadığın sürece sıkıntı çıkmaz emin ol.

Murat Gökkara 6 yıl

Benim kişisel bir fikrim var bunu uygulayabilirsem çok güzel olurdu. ÇElik bir levhaya milyonlarca yıl sonrasına gidecek bir not bırakıp gömerdim 2 soru sorardım. Yeni bir din geldi mi evrim süreci işliyor mu tartışması sıkıcı oluyor bazen.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

mutasyon tanımı gereği 'yıkıcı'dır. Geri kalan değişiklikler varyasyon olarak adlandırılır.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

Göremez yada okuyamazdım ama sonucta okuyanlar bir fikir edinirlerdi. Bunun yapılması gerekirdi de bence. Ne kadar şuan saçma olsa da

Yavuz Yücesoy 6 yıl

ne o gelecek olan o dini mi merak ediyorsun yoksa. Daha dur elimizde oldukçası var low

Halil Asiye 6 yıl

Bakın din konusuna yine girdik ama illa ki eski ahit indiğinde birileri benim fikrimi düşünmüştür. Her inan kitap korunmak üzere inmiştir deriz biz ama ikisi değişti.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

3.sü de değişti

Soner Kökçen 6 yıl

tuğçe ben evrim teorisini aldım henüz okuma fırsatı bulamadım biraz okurum ağır gelirse bırakırım zaten.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Dediğim gibi ilgi alanımın dışında kalıyor. Günümüz siyaseti daha çok cezbediyor.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Yavuz Yücesoy https://www.youtube.com/watch?v=eFXnedllxsY Buradan izle yeterli gelir, başka ne kitaba ne de birşeye gerek var

Soner Kökçen 6 yıl

1400 sene önce gelmiş olan kitabın da değişmediğini kanıtlayamazsın. Doğruluk payına kefil olamam fakat şu an hatırlamadığım bir yerde ilk Kur'an vatikan kütüphanesinde saklanıyor diye bir şey okumuştum. Olabilitesi var gibi geliyor bana bu iddaanın da

Murat Gökkara 6 yıl

Soner Kökçen 3. din ne zaman değişti

Yavuz Yücesoy 6 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=e_wzDAMIEiY

Soner Kökçen 6 yıl

10 dk lık videoda Kur'an ın kısa tarihini dinleyebilirsiniz

Soner Kökçen 6 yıl

Yavuz Yücesoy eğer dalga geçmeden soru soracaksan yardımcı olabilirim. Evrimsel biyolojiyi anlayabilmek için Darwin'den başlaman sadece eğer gerçekten birçok kaynak okuyacaksan mantıklı. Darwin'in eserleri evrimsel biyolojinin yapıtaşlarındandır, fakat sonrasında bir yüzyıldan uzun süredir üzerine eklenen bilgi birikimini de farklı kaynaklardan öğrenmen gerekir.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

Dalga geçmek gibi bir niyetim yok ciddiyim yani. SOnucta biyolojik kavramlar ve bazı teoremleri bilmem gerekir ki yorum yapabileyi. O kadar araştırmak gereği duymuyorum açıkçası. Ama kısa kısa ara ara göz atıyorum ama taraflı bir biçimde. Onlarında bilim adamı olduğu söylenemediğinden tutup burada tartışma konusu yapmıyorum.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

O zaman size konsepti basitçe anlatmaya çalışayım. Bu basit anlatımda komplike terimleri ve mekanizmaları atlayacağım. Ayrıca merak ettiğiniz noktaları sorabilirsiniz. Öncelikle vücudun her hücresi, çekirdekte, DNA dediğimiz yapı planını içeriyor. Bu plan, 6 milyar uzunluğunda ve temelde 4 değişik kimyasalın (kısacaA, T,C, G ya da olarak adlandırılıyorlar) kombinasyonundan oluşuyor. Bu yapı planının rastgele seçilen iki insan arasındaki benzerliğinin %99,9 olduğu tahmin. Farklılıklar yani geri kalan %0,1 göze küçük gelebilir, ama aslında rastgele iki insan arasında yaklaşık 6 milyon farklılık anlamına geliyor. Bu farklılıkların büyük bir kısmı bize zarar vermiyorlar. Bazı değişikliklerse hastalıklara yol açıyorlar.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

Bunları bir doktor arkadaşla konusmustuk tabi evrim konusunda değil öyle cinsiyet nasıl olusur dna nedir vs vs. Konsept doğru sizin dediğiniz gibi. Ama benim basit sorum şu yönde evrimi reddedenler Tanrı yarattı diyor kanıt yok evrim ise zaten teori tam anlamı ile ispatı yok. O halde nedir bu kavga gürültü. Ortak yol yok diye herkes kendi idealini dayatma peşinde ben buna bazen kızıyorum. Okuyup kararını vermişse saygı duyup geç. Din konusunda da aynı tavrı sergilerim.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Yavuz Yücesoy evrimin kanıtı yok demek bütün evrimsel biyoloji bilimdalını ve altdallarını yok saymak demektir. Modern biyolojinin en büyük gerçeklerinden birini inkar etmek oluyor bu, 'kavga gürültü' de oradan kaynaklanıyor.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

"Teori" kelimesini günlük anlamda düşünüyorsunuz muhtemelen. Fakat terim anlamıyla "bilimsel teori" çok daha farklı bir anlama geliyor.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

Dikkat edin modern biyolojinin en büyük gerçeği dediğiniz tüm makaleler hala teori. Şu da bir gerçek ben tarafsız eleştiri yapmaktan yanayım ve nazilerin tıp bilimine yaptığı katkıyı hiçbir ilim adamı yapmadı. Evrim kanıtlanamaz çünkü oluşum süreci sıkıntısı var.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Bakın bildiğim kadarı ile darwine göre kulak memesi körelecekmiş. Ama milyon yıl sonra. Göz önünde olmayanı bilimsel açıklaması olmadığına göre teori hala teoridir bize böyle öğrettiler.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Bakın, teorinin anlamı vikipedi'de bile ulaşılabilir olarak var. Lütfen okuyun: "Modern bilimde, kuram, bilimsel kuram anlamı taşır ve bilimsel yöntem ile tutarlı bir şekilde yapılan ve modern bilimin gerektirdiği kıstaslarına uygun açıklamalardır. Kuram alanında bir bilim adamını anlamak için kuramının doğruluğunu olduğu gibi yanlışlığını da deneysel olarak ispatlamak gerekir. Bilimsel kuramlarda bir şeyin hala kanıtlanmamış olduğunu ya da düşüntülü olduğunu hipotez kelimesi ile belirtilir, kuram yaygın kullanımlarının aksine, bilimsel bilginin en güvenilir, titiz ve kapsamlı bir biçimidir. Bilimsel kuramlar kendi başsına deneysel olarak test edilebilir. Hipotezlerden ve doğanın kesin koşulları altında nasıl davranış göstereceğini açıklayan bilimsel yasalardan ayrılırlar." https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kuram

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

Diyorsun ki yada viki diyor ki antitezi olmadığı sürece evrime yanlıştır diyemeyiz. Bunda sorun yok ama şurası kafamı kurcaladı darwin tüm çalışmalarını doğanın kuralları içinde kanıtlamaya çalıştı. Doğayı ele alan bir teoriyi yada kuramı doğanın yasalarından muaf tutup kanıtlamaya çalışmak nasıl bir mantık?

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Şimdi, şuradan başlayalım. Darwin, modern evrimsel biyoloji anadalının, kurucularından biridir. 30'dan fazla eserinin yayımladıktan sonra 1882 yılında ölmüştür. Yani Darwin'in eserlerindeki ilk observasyonlar ve daha birçokları geçen 135 yılda bilimsel metotlarla incelenmiştir ve evrimsel biyoloji bilim dalını oluşturmuşlardır, modern evrim teorisi şu anda doğada ve laboratuvarda yapılan her deney sonucuyla tutarlıdır. Bu araştırmalara pubmed internet sitesinde 'evolution' ile başlayan aramalarla ulaşabilirsiniz.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

Doğanın yasalarından muaf tutmak derken neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamadım.

Tuğçe Taşoğlu 6 yıl

''Bilimsel kuramlar kendi basına deneysel test edilebilirler bu yönü ile hipotezler ve doğanın kesin koşulları altında nasıl davranış göstereceğini açıklayan bilimsel yasalardan ayrılırlar'' diyor makalede. Bende diyorum ki darwin teorisine dayanak olarak doğanın kurallarını ve işleyiş sistemini seçmiştir. Ki doğal seçilimi buna örnek verebiliriz. Terslik yok mu burada. Madem doğanın kesin koşullarını evrim konusnda esnetiyorlarsa hangi kosullar altında ispat etmeye çalısıyorlar?

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Adam evrim hakkında bşr şey okumamış. Sadece boş boş saldırıyor. Sadece teori diyecek seviyede bilgi birikimine sahip. Mutasyonların sadece zararlı olacağını kafasına kazımış, haklıyım sanıyor. Bütün bilim camiası evrimi kabul etmişken, hatta Papa bile evrimi kabul etmişken, bu arkadaş gelmiş, 30 yıl öncesindeki bilim insanlarının sözleriyle evrim yok diyor. Lan hadi bu yapıyor, siz niye cevap yazıyonuz amkbkekekekkd adam komik, siz daha komiksiniz ekekekkdd he deyin geçin ıeekkke

Fatih Ekercan 6 yıl

fatih bey hangi üniversiteden mezunsunuz seminerlerinize katılmak istiyorum. Verdiğiniz cevaba hayran kaldım meğerse ben çok yanlış biliyormuşum.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

tuğçe işte böyle insanlardan dolayı kavga gürültü bitmiyor. Yazdığı cümleler ne bir cevap ne de bir dayanağı var. Bende biliyorum ki tüm mutasyonlar zararlı değil ancak yoruma girişte suna dikkat çektim yararlı mutasyon bugüne kadar olmamış ve ben fazla bilgisii olan bir insan değilim. Çünkü okumadım. Adam en sona kadar okumamıs gelip yorum yapıyor.

Yavuz Yücesoy 6 yıl

Özgün Çağrı Aydın albert einstain buna bir örnek midir

Halil Asiye 6 yıl

Özgün Çağrı Aydın biliyorum, veteriner hekimim. Çok iyi anlıyorum.

Halil Asiye 6 yıl

Yazmasan edemicem. Farklı bir yön bu ama, Bir anlatı vardır biliyorsun belki, albert zamanında seçilen bir güzellik yarışması biricisi alberta, evlenelim de senin kadar zeki- bemim kadar güzel cocuklarımız olsun demiş. Albert hemen yapıştırmış " ya senin kadar geri zekalı -benim kadar çirkin olursa ne olacak diye.

Halil Asiye 6 yıl