Cennet bu dünyadaki adaletsizlikleri telafi eder mi?

Sorum ahiret inancı olanlara. Bir yerde okumuştum, kaçırılıp kolları ve bacakları belirli bir yerden kesilip ses telleri ameliyatla alınarak tepki veremeyecek hale getirildikten sonra askılarla bir yere asılarak seks oyuncağı olarak kullanılan kızlar varmış. ( Umarım yalandır fakat bu olmasa bile dünyada hayatını acı ve eziyetle tamamlayan milyonlarca insan olduğu kesin ) Bu kıza karşı hayatını bir sahil kasabasında azize olarak ve mutlu, keyifli geçiren ( inandığınız din hangisiyse onun tüm gereklerini yerine getiren ) iyi bir kadın olduğunu düşünelim. Ve her ikisinin de 50 yaşına kadar yaşadığını ve öldüğünde cennete gittiğini var sayalım. Cennetteki yaşamın sonsuz olduğunu düşünürsek sonsuzluk + 50 yıl ... Biri işkencelerle, eziyetlerle diğeri sağlık ve mutlulukla geçmiş ve her ikisi de cennette sonuçlanmış 2 hayat. Sizce adil mi? Sizce cennet bu dünyadaki adaletsizlikleri telafi eder mi? Cennetin başka katmanlarıv. S. gibi açıklamalar sizi tatmin eder mi? Yada azize her şekilde bi tık daha şanslı değil mi ?

I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Dünya kadar kayıp çocuk var arkadaşlar. Düşününce dehşet verici.

D

Allah benim belamı verdi keşke okumasaydim

Ebru Atayengin 6 yıl

Evet. İlk duyduğumda ben de aynı olmuştum.

Dilek Yücaaktaş 6 yıl

Tansiyonum çıktı beynim durdu, birde birileri böyle acılar çekerken hicbirsey yapamamak

Ebru Atayengin 6 yıl

Malesef canım

Dilek Yücaaktaş 6 yıl

Mahvoldum ya

Ebru Atayengin 6 yıl

12 yaşında evlendirilip işkence gören sanırım afgan bir çocuğun videosu var burada. Demin gördüm. Benim de başım dönüyor şu an. Bu dunyanin amk. Ne diyim ya.

Dilek Yücaaktaş 6 yıl

Annemin bir arkadaşı doktordu, kızını ameliyat eden başka bir doktorda Afganistan'da savaşta çenesi kopan çocukları tedavi ediyormuş. Kimileri acımak dışında çok şey yapıyor bizde şikayet edip dovunuyoruz, belkide göz yumdugumuz için oluyordur

Ebru Atayengin 6 yıl

Elimizde güç olup ta bir şey yapmazsak evet göz yummuş oluruz. Ama çoğumuz zaten köle. Ne yapabiliriz ki.

Dilek Yücaaktaş 6 yıl