Çıplak gözle geceleri yıldızları en iyi nereden görebilirim?

Bu tarz görüntüyü çıplak gözle Türkiye'nin herhangi bir bölümünde görmek mümkün mü? Bir konuşmada İzmir geçmişti ama anlayamadım. İzmir olur Antalya olur, mümkün müdür?

com-02i76ni8ypnctcjiylce.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Valla bayağı istiyorum bu görüntüyü görmeyi de siyah beyaz çıkarsa hayallerim kırılır açıkçası. Ama yine de muazzam olsa gerek. Dağa çıkmak derken hani ışıklı ortamlarda görüntü net olmuyor ya o bakımdan dedim. Genelde merkezden izleyeceksen dağa çıkılır ya

E

En pratiğini söyleyeyim. Antalya'da ya bir köye git, ya da sit alanı olan deniz kıyısına. Örneğin Olimpos'a. Orada ışık kirliliği neredeyse sıfırdır ve sahilde uzanır, dalga sesleri eşliğinde samanyolu'nu seyredersin.

Zafer Evler 6 yıl

Haaa, bu arada insan gözü samanyolu'ndaki bulutsuların ve yıldızların renklerini algılayabilecek kapasitede değildir. Siyah beyaz göreceksin. Nereye gidersen git, istersen uzaya çık, yine çıplak gözle siyah beyaz görürsün.

Zafer Evler 6 yıl

Olimpos ilk durağım olacak zaten. Peki ben bu tarz görüntüyü yakalamam için ne gerekli? Bu iş için özel cihazlar mı yoksa standart bir prof. Kamera yeterli olur mu ?

Enver Dawud 6 yıl

Enver Dawud şehirden uzak herhangi bir köyden de görebilirsin. Benim köye en yakın şehir 110 km mesela. Yazları samanyolu çok güzel görünüyor, M7 yıldız kümesi bile görünüyor hatta

Görkem Alkoç 6 yıl

Bi gözlük yok mudur şunu renkli gösterecek? Acaba otobanda güvenlik şeridine çekip baksak görürmüyüz ışık kirliliği nasıldır otobanlarda?

Muhammed Biz 6 yıl