Çıplak gözle geceleri yıldızları en iyi nereden görebilirim?

Bu tarz görüntüyü çıplak gözle Türkiye'nin herhangi bir bölümünde görmek mümkün mü? Bir konuşmada İzmir geçmişti ama anlayamadım. İzmir olur Antalya olur, mümkün müdür?

com-02i76ni8ypnctcjiylce.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Yıldız pozlama dışında gormek biraz zor. O yüzden dedim. Ama yarım saatten az sürede 20 göktaşı yanışı izlediğimi bilirim. Çekim için güzel yerler var. Şuan etraf yavaş yavaş çiftlik doluyor eskiden gördüklerim şimdi sanki hayal.

S

peki bu pozlama dediğimiz zamanı yavaşlatma mı oluyor? Yukarıda zafer bey de normal gözle görülmez dedi de bu tarzrenkli görüntü için bana ne gerekli? Standart makineler olur mu yoksa özel ekipman mı gerek

Enver Dawud 6 yıl

Bunun için makine almak en güzeli. Telefona özel uygulama var. Gerekli ayarları bilerek fotolar alabilirsiniz ama makine doğru karar olacak. Pozlama sensörü ışıkla doyurma diyebiliriz. Ancak bu yalnızca yıldız için geçerli. Ay varken bu mümkün olmaz. Zaman olayına girersek ışık hızına erişmek demek oluyor dediğiniz ama başka bir açıdan tam dediginiz gibi zaman yavaş akar pozlama yazarak araştırmaya başlayabilir, size en uygun cihazı belirleyebilirsiniz.

Seyhan Özşah 6 yıl