Civa ya ne kadar maruz kalmak zehirler?

Civanın zehirli olduğu söyleniyor. Civa bir insanı nasıl zehirler ?
Ben 8-9 yaşlarında bir çocuk iken evimizde ki ateş ölçer kırıldı ve civası döküldü ben o civa ile uzun süre oynadım o maddenin akışkanlığı beni etkilemişti uzun süre benim oyuncağım oldu avucumun arasında yuvarlardım.
O civa beni zehirledi mi? Ya da o civa değil miydi?
Veya civa ya ne kadar maruz kalmak zehirler ?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Civanin ne kadar tehlikeli oldugunu shakespeare in hamletinde ki suikasten ) ve yine sizin avucunuzda oyuncak diye yuvarladiginiz bir aninizin basima gelen farkli bir versiyonundan biliyorum: Yogun bakimdan cikartilip servise alinmistim, yanibasimda annem var di. Atesolcerle atesimi kontrol ederken atesolceri birden dusurdu basimi kaldirip yere baktigimda annemin parmagindaki altin alyansinin paramparca oldugunu ve civanin kopan tesbih taneleri gibi yere dagildigini gordum. Cok sasirmistim. Artik insanda ki etkilesimini biz dusunelim.

A

Altını parçalıyormu yani

Betül Türkmenoğlu 5 yıl

Kesinlikle...

Adm Keklıkcı 5 yıl

Bembeyaz yaptığına kendim şahit oldum ama parçaladığını bilmiyordum. Üstelik civayı baya bi altına değdirip bekletmiştim.

İlayda Kucur 5 yıl

fizik hocam bir keresinde ziynet altınlarınızın üzerine yanlışlıkla civa dökerseniz hemen o altını ateşe koyun veya sobanın içine atın bu sayede civanın buharlaşmasını sağlarsınız, en azından hurda altın fiyatında satarsınız demişti

Ibrahim Nedir 5 yıl

Ibrahim Nedir fizik hocan zehirlenmeni istemiş gibi

Betül Türkmenoğlu 5 yıl