Çocuk istismarına karşı nasıl caydırıcı bir önlem alınabilir?

1934 Yıllında çocuk tecavüzünden suçlu bulunmuş bir Çin'li Sokak ortasinda açlıktan ölene kadar kafeste bekleme cezası almış..

Sizce de bu yaptırım caydırıcılık bakımından gayet iyi değil mi ?

com-bq7fufm5o63i6r6nqp4s.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
85
85 CEVAP

Hala o kişinin psikolojik bedensel sağlığı diyorsun ya o küçücük çocuğun psikolojisini bedenini mahvetmiş çoğu çocukta hayatından olmuş hala bedensel psikolojik hak diyorsun. Bir kişinin özgürlüğü başka bir kişinin özgürlüğünü elinden alana kadardır unutuyorsun.

T

Arkadaşım anlamaya çalışmıyorsun bile, eğer ben bu kişi başkasının özgürlüğünü elinden aldığı halde suç işlemiyor diye bir şeyi savunsaydım, hiç ceza almamalı derdim. Suç işlemediğini mi savunuyorum.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Sen hala, suçun intikamının peşindesin, kısasa kısas diyorsun, başka birisinin psikolojisini mahvetmiş, bedenini mahvetmiş, aynı şey bu kişiye yapılsa müstahak diyorsun.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Hiçbir şeyi unuttuğum yok, ama sen nefretten dolayı bazı şeyleri göremiyorsun, unutmadıysan bile görmüyorsun bazı şeyleri. Gözündeki nefreti dindirip, duygusal etkilerden bağımsız bakman lazım olaylara. Tarafsız ve daha doğru bakabilmek için.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Ya bu adamların 1 yıl yatıp çıkmaları senin için doğru yani? 1 yıl sonra bizde bu adamlara bir şey olmamış gibi mi davranalım ne istiyorsun

Tuğçe Kruger 5 yıl

1 yılı bilemem diyorum. Hukuksal olarak bakılması gerekiyor. 1 yıl arttırılabilir de azaltılabilir de, 1 yılın yanına psikolojik tedavi de konulabilir. 1 yıl 2 yıla çıkarılıp psikolojik tedavi konulabilir. 1 yıl komple kaldırılıp, hiçbir hapis cezası konulmayıp tamamen psikolojik tedavi de tercih edilebilir. Bunların uzmanlığına sahip değiliz. Bir kişi niye pedofili durumuna geçer bilmiyoruz, çocuk tecavüzünün ceza aralığı neye göre belirleniyor bilmiyoruz. Benim şu an yapabileceğim tek ceza yorumu, bilgisizliğim + garanticiliğim in sonucunda, bu kişinin toplum huzurunu tekrar kaçırmasını engellemek üzere müebbet olur. Ama bu ceza fazla da olabilir, uzmanlığımız yok çünkü.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Çok mantıklısın gerçekten çok. Tecavüzden bahsediyoruz hırsızlık veya yaramaladan değil. Nasıl kafalar bunlar?

Tuğçe Kruger 5 yıl

Suç tecavüz ise suçluya her şey müstahak demeliyim değil mi, ancak bu şekilde rahatlayabileceksin. Ancak bu şekilde karşındaki kişi senin insanlığını kaybettiğini yüzüne vurmayacak ve nefretini dizginleyebilecek caniliklerini meşru görebileceksin. Asıl aradığın bu, kendine karşı dürüst ol biraz.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Evet bu. İnkar etmiyorum zaten ben. Ama sen suçlunun psikolojisini düşünüyorsun. Bu kişilere 1 yıl ceza veren hukuku üstün görüyorsun. Gerçekten yazık. Toplu taşımada birisi bilerek ve isteyerek bana dokununca bile psikolojimi iki gün toplayamıyorum bu şerefsizlerin psikolojisini düşünemeyeceğim.

Tuğçe Kruger 5 yıl

Hukuku insanlar yazıyor, yanlışsa değiştirilebilir. Ama yanlışlığını ispatlayan şey, senin nefretini tatmin etmemesi olamaz. Savunduğum şey bu. 1 yıllık cezayı az ya da çok ya da tam karşılığı diye savunmuyorum.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl