Çocuk istismarına karşı nasıl caydırıcı bir önlem alınabilir?

1934 Yıllında çocuk tecavüzünden suçlu bulunmuş bir Çin'li Sokak ortasinda açlıktan ölene kadar kafeste bekleme cezası almış..

Sizce de bu yaptırım caydırıcılık bakımından gayet iyi değil mi ?

com-bq7fufm5o63i6r6nqp4s.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
85
85 CEVAP

Canice ve insan haklarına aykırı şeyler söyleme ceren lütfen, çünkü ne yazık ki doğru bildin bu ve benzeri insanlara öyle yapilmamaliymis, adalet anlayışına ters düşermiş falan filan biseler dediler bazıları..

C

Vardir icinde o potansiyel de o yuzden diyordur öldurulmesin.. Akli basinda vicdan sahibi her adam onlarin imha edilmesini ayni sekilde geberip can vermesini ister... Cocuk konusu hicbirseye benzemez bir bebege hallenecek ona yaptigi igrenclik sonrasi bagirsagini yirtarak vs öldurecek ben dicem ki dokunmayin yaziktir. Hassiktrsnler ordan diyorum

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Yorumları okursan daha da sinirlenebilir hatta bu hal vaziyete uzulebilirsin o yüzden hiç bakma, ama ne yazık ki ciddi ciddi tecavuzde etse ne yaparsa da o kişinin haklarında düşünmeli dediler kısacası. Sen senden aciz bi kadını bir adamı bir çocuğu bir bebeği hatta bana gore hayvanları kediyi kopegi öyle yok et, ondan sonra da adalet de, küfredip öpülmeyi beklemek oluyo bence bu hal.. Yapacak birşey yok, böyle bi dünya da yaşıyoruz.

Cenk Jakupi 6 yıl

Bu adam için adalet isteyenler ile aynı ulkedeyiz..

com-74ru8nfkkd8a5sdg0v0w.jpg

Cenk Jakupi 6 yıl

Tahmin ettim ve hic okumadim 154 yorum gordum dedim ben diyecegimi diyeyim cekileyim cunku cok agirini yazarim okursam

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Hic tecavüze uğrayan birini tanidinmi sen diyorum duygusal bakmamali diyo adamlar daha ötesi yok..

Cenk Jakupi 6 yıl

Hasan yazina da sana da sayarim bas git bu yorumdan.. Tek dusundugum su suan.. Var senin niyetin herhalde ceza almak isine gelmiyor. Psikoseksuelmis de bilmem neymis siktrn gidin. Yok sana insan gibi yorum. Edep cercevesinde senin gibi adamla tartisirmiyim lan ben .

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Hasan psikoseksüel bir rahatsızlık olan tecavüz değil subyancilik yanı pedofilidir. Ancak pedofili de kişi ilgi duyduğu sahsa fiilen zorla sahip oluyor ise bunun kriminal bir geçerliliği yoktur olaya hasta gözü ile bakılmaz. Bizlerde okuduk arkadaşım tek siz bilmiyorsunuz. Hastalık dahi olsa idi bunun tıbben kesin çözüm olarak tedavisi hala mümkün değil ac sen de oku öğren..

Cenk Jakupi 6 yıl

Ana avrat saydirasim geliyor ya.. Adam cocugun bagirsagini desip öldurmus. Kendini bilmez biri gecmis o saglik problmi diyor.. Yok lan oyle saglik problemi. Kalp hastasi da biz mi imha edin diyoruz.. Öldurülecek abi bitti

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Lank diye girmeyeceksin yorumuma o benim diye haa giriyorsan agzinin payini alirsin

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Bide sen kimsin lan uyariyormus

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Baska yasami gasp diyo halaa ya..

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Dünya da kurum bilim bilmem ne bizim yaklaşımlarımızla ilerlemez nedir ya, biz bu şahıslara zaten bu kadar az ceza verip zaten daha da fazla fırsat tanıdığımız için bu haldeyiz. Mesela bu yorumda yazdığım kansız; kendi yeğenine tacizden içeri alınıp 1.5 yılda salındı, salinmasa idi şuan bu çocuk yaşıyor olacaktı anliyormusun? Ama idam olur ama müebbet hapis olur ama ne olursa olsun yaptırımlar en ağır hale gelmeli. Ben tanrıyı oynamiyorum o ölsün bu kalsın demiyorum. Ama kime ne yasatiyorsan yaşayacaksın bence adalet budur. Gelip sana ana avrat kufredeyim, ben sorunluyum diye anlayış gostermelisin diyeyim, oldu yahu ne güzel dünya.. İnsanlığı olmayan canilere insanlık verilemez, ruhsal hastalıklar 18 yaşına dek yerleşir ve ortaya çıkar, bu pedofili yaklaşımların çözümü yok, hadim edilseler dahi tamamen duzelmedikleri görüldü, bunun savunması bu nedenle olamaz.

Cenk Jakupi 6 yıl

Sen daha bu kafayla cok kisiden ozur dilersin diyerek cekiliyorum. Bu adam gece gece butun sinirlerimi hoplatti. Hala cocuklara tecavuz edip ölduren adamlar icin, siz kimsiniz öldurulmesini istersnz diye savunan bir adama cvp veremem ben. Ayrica baba ol ondan sonra konus boyle rahat rahat. Senin cocugunu ellediklerinde ki bak ben ona elleme diyorum sen cocuguna tecavuz edenin can sagligini korumak icin yirt bi taraflarini

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Hasan tecavüz tacizden girenler maksimum 3 yılda zaten çıkıyor biz neye isyan ediyoruz.. Evet öz yeğenine tacizden içeri alınıp o kadar sure sonra salınıyor, ve kadinsizdim diye bu yaptığını aklamaya çalışıyor, bu derece de olan birinin tedavisi mümkün olamaz. Ki hapiste hergun kendisine de tecavüz edecekler, damat koğuşu denen bi kavram var bilen bilir, gidince zaten gorecek hanyayi konyayi.. Ancak muebbetten daha hafif ceza olamaz, bu yaratıklar topluma tekrar karışmayı hak etmiyor

Cenk Jakupi 6 yıl

Arkadaşım.. Bu son ölen kızın failini günlerdir her yerde yazıyorlar haberlere çıkıyor bir ac oku, bu ülkede hiçbir tecavüz sanığı 20 sene ceza yatmadi nerdeyse..

Cenk Jakupi 6 yıl

Off kafayı yiycem...... Sana diyorum ki bu adam daha önce yeğenine tecavüz etti diye alınıp bir buçuk yıl yatmış çıkmış, anladın mı şimdi? Yattı çıktı bu suçu işledi, bunu da tecavüz dolayısı ile değil öldürdü diye aldı toplam ceza. Avukat arkadaşına sor iyi öğrensin

Cenk Jakupi 6 yıl

manhattandan bi haber. Ne bizim ulkesi ya tabiki turkiye degil.. Bizim ulkemizde yapanlar pasa pasa yatiyor icerde

com-2c1jzary4k5j4bi62c0f.jpg

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Hasan cidden bise demiyorum size ya, birgün başınıza gelir ise bu yada benzeri bir olay o zaman anlarsınız basini adaleti akpyi chpyi insanlığı onu bunu.. Yeter arkadaşım gidin nerde arıyorsanız arayın hakkı hukuku, benim adalet anlayışım bu, herkes ettiğini bulsun. Hadi iyi akşamlar.

Cenk Jakupi 6 yıl

Cenk Jakupi iyi dayandin yine

Ceren Çelikkaya 6 yıl

Ben bu insanların nasıl bu kadar melake davranabildiklerine şaşıyorum ya, avukatlara ona buna soracagina tecavüze uğramış bir kadınla yarım saat otursalar neler yaşadı neler yaşıyor neler yaşayacak anlasalar bu kadar basit şekilde özlük haklarından adaletten bahsedemezler (ki ölerek can vermedi ise mağdur..)

Cenk Jakupi 6 yıl

Tamam, bizi anlamadın, sen anlat neden idam edilmemeli bu ve benzeri adi suç failleri anlat bizde öğrenelim..

Cenk Jakupi 6 yıl