Cumhuriyetin ilk döneminde harf devrimi gerekli miydi?

Harf İnkilabı sizce gerekli miydi? Gerekliyse neden? Gereksiz ise neden? Eğer ki harf inkilabı yapılmasaydı günümüz edebiyatı sanatı bilimi nasıl olurdu? Ülkenin geleceğini ne kadar etkiledi? Kısacaca düşündüğünüz bildiğiniz herşeyi yazar mısınız ?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Latin harfleri gerekli miydi tartışılır... Osmanlıca adında ki arapça farsça ve kürtçe dil yığınının gereksizliği ise tartışılmaz.

O

Osmanlıcaya nasıl kürtçe diyebiliyorsun şaşırdım

Ali Tüter 6 yıl

Ali Tüter Ya lafın gelişi işte, kürtçe de zaten farsça arapça Türkçe dillerinden türetilmiş bir dil olduğundan dolayı önermem doğruluğunu koruyor olabilir yine de . Açıkçası ben günümüzde kullandığımız içi yabancı sözcüklerle dolu Türkçe'den bile hoşnut değilim. Bir an önce bütün bu yabancı sözcüklerin temizlenip yerine kök Türkçe sözcükler eklenmeli düşüncesindeyim..

Orhan Gençay 6 yıl

Farsça bütün irani halklar için geçerli bir dil ve k*rtçe bir dil değil. Az önceki yorumları okursan Atatürk bunu yapmak istedi ama vazgeçti. Eğer bizzat yazdığı yazıları okursan bazı kelimeleri anlamayabilirsin.

Ali Tüter 6 yıl

Bir de Öz türkçeyi bende isterim ama zor. Çağatayca dilini bile günümüz Türkologları bile çözemiyor ve okuyamıyor ki Osmanlı Padişahlarının çoğu yabancı dil bilir. 2.Beyazıt Çağatayca okuduğu ve yazdığı bilinir.

Ali Tüter 6 yıl

Fatih Sultan Mehmet değil oğlu 2.Beyazıt Çağtayca bilirdi.

Osman Motur 6 yıl

kurtçe ne la

Serkan Nesin 6 yıl

Osman Motur Yanlışım var o zaman karıştırdım ve Fatih Sultan Mehmet de bir çok dil biliyormuş. Düzelttiğin için teşekkürler

Ali Tüter 6 yıl

Önemli değil ve evet Fatih Sultan Mehmet'de birçok dil bilirdi(7dil) bu yüzden karıştırmanız normal teşekkürler.

Osman Motur 6 yıl

Kürtçe bir dil değildir lafın gelişi felan yok

Yasin Biçe 6 yıl