Cumhuriyetin ilk döneminde harf devrimi gerekli miydi?

Harf İnkilabı sizce gerekli miydi? Gerekliyse neden? Gereksiz ise neden? Eğer ki harf inkilabı yapılmasaydı günümüz edebiyatı sanatı bilimi nasıl olurdu? Ülkenin geleceğini ne kadar etkiledi? Kısacaca düşündüğünüz bildiğiniz herşeyi yazar mısınız ?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Neden mi? Bu resim herşeyi anlatıyor.

com-no9kt3dkep9t6lgo3x55.jpg

K

nedenmek istanmiş burda

Osiris Şarap 6 yıl

Arap alfabesinde harfler tek ses olmadığı için ayni harf 2-3 farklı yerde kullaniliyordu yazışmalarda büyük karmaşa oluyordu

Enes Aydınlı 6 yıl

İncea, kalın a gibi. Kâr, kar. Bizde şu şapka işi farkı ortaya koyuyordu ne güzel, şimdi kaldırdılar küresel alfabeye tamamen geçmeye yönelik.

Okan Taşkan 6 yıl

O zaman ben sana "yüz" değince sen ne anlarsın. Gösterilen örnek çok saçma. Bu kelimeler cümleye girince anlam kazanır verdiğim örnek gibi.

Abdullah Günad 6 yıl

Abdullah farklı bir alfabede "yüz" ü farklı olarak yazıp hangisinin hangisi olduğunu anlayabiliyor musun? Hayır. Burda anlayabiliyorsun işte. Arada büyük fark var senin demek istediğin ile. Eş sesli kelime(yüz) ile eş yazışlı fakat farkı sesli kelimeler(arap alfabesi ile gül, gel, kel) çok farklı

Mustafa Dobooğlu 6 yıl

Abdullah. Saçma felan değil. Asıl senin dediğin saçma. Senin dediğin eş sesli kelime her dilde var. Sonuçta arap alfabesi olsa yüz yine yüz demek, değişen birşey yok. Benim gösterdiğim örnekte 3 ayrı kelime ve ayrı anlam, aynı şekilde yazılıyor. Ben sana "bana bir tane لـِک getir" yazsam, gül mü yoksa kel mi getirirsin?

Kubilay Çaglar 6 yıl