Demokrasi kötü bir yönetim şekli midir?

Demokrasi yerine Kemalist bir Aristokrasi ile yönetilsek herşey daha iyi olmaz mıydı?

Demokrasinin patlamaya hazır bomba olduğunu, daha da ileri gideyim boktan bir sistem olduğunu farketmediniz mi hala?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Demokrasinin en büyük handikapı kalite bilgi ve zeka yerine insan yığını koyması.

B

Otokraside işler çok mu farklı? Orada da kalite, bilgi ve zeka yerine asillerin evlatları konuyor.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Otokrasi olacak diye bir kaide yok. Aristokrasi benzeri bir yapı olabilirdi. Mesela çok partili döneme hiç gecilmeseydi daha iyi olurdu. Chp çatısı altındaki aydın bir sumre ülkeyi çok daha iyi yonetebilirdi

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Chp yoldan çıktığında onu kim durduracaktı peki?

Bahadır Sütcü 5 yıl

Chp kültürüyle yetiştirilmiş insanlari içinde barindiracagi icin bu risk alinirdi. Koca bir milleti eğitip demokrasiyi benimsetme riskindense zümrede risk alinabilirdi.

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Atatürk bu günkü durumu ongormesine rağmen inatla demokrasi demiş. Bence bu hata bile değil bile bile lades

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Sen diyorsun ki soylu sınıflar yaratalım ve bu soydan gelmeyenler devlet işlerini yönetemesinler. Güç zehirlenmesi diye bir şey var. Atatürk'ün inatla demokrasi demesinin sebebi tarihin ta kendisidir. Senin istemiş olduğun sistem demokrasiye kıyasla saldırılara daha açık bir sistem. Kralı satın alırsan ülkeyi yönetirsin. Bu sistemde de elit zümreyi satın alırsan ülkeyi yönetirsin. Ayrıca halkın içinden çıkacak soylu sınıfın çocuklarından daha yetenekli çocukların önünü kapatıyorsun bu sistemle.

Bahadır Sütcü 5 yıl

“Türk Genci, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek.” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Elit zümrenin içinden sivrilecek birisi bu sistemi kolaylıkla monarşiye de çevirebilir. Bunun önünde duracak da bir güç yok. Romanın imparatorluğa geçişi belki örnek verilebilir bu konuda.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Bak bunlar Atamın sözleri. Diyorum ki elinde sonunda demokrasi de yozlasacak. Atatürk bunu bile bile inat etmiş.

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Demokratik sistemde halkı kandirmayi başaran bir gerici yobaz şu an allah ulkede allah gibi. Ne farki var monarsi ile tayyibin demokratik olarak bizi yonrtmesinin?

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Ben de diyorum ki demokrasinin yozlaşması senin istediğin sistemin yozlaşmasına göre daha zordur. Bu sistemde gücü bir kişinin eline geçirmesi diğer sistemlere göre daha zordur.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Gücün aklı selim bir kişinin elinde bulunmasi aptal bir 80 milyonun elinde bulunmasindan daha iyidir.

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Aslında çok farkı var. Monarşi ile yonetilmedigimiz için karşılaştıramıyorsun o kadar.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Hitler de aklı selimdi. Almanyayı yıllar içinde kalkındırdı. Ama sonucu ortada. Napolyon da aklı selimdi. Sonra sürgün edildi.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Insanlık tarihinin acı tecrübelerinin bir sonucudur hiç kimsenin eline sınırsız yetkiyi vermemek.

Bahadır Sütcü 5 yıl

Bilemiyorum. Demokrasiyi hak edecek kadar eğitimli insanlar olduğunu düşünmüyorum Türklerin

Batuhan Camyurdu 5 yıl

Demokrasinin de eksiklikleri var. Neyse ben yatacağım. Vaktin olursa dedigim seriye bir bak. Çok seveceğine adım gibi eminim. Serideki demokrasi tarafının günümüz Türkiye'sinden bir farkı yok. Ama otokrasi ile yönetilmiş olsaydık bu sefer de neler ile uğraşacaktık göstermesi açısından çok başarılı. Şiddetle tavsiye ediyorum iyi geceler diliyorum

Bahadır Sütcü 5 yıl

Teşekkürler iyi geceler

Batuhan Camyurdu 5 yıl