Depremler yapay bir şekilde meydana getiriliyor olabilir mi?

Son günlerde çok mu deprem oluyor, yoksa medya dile getirdiği için mi biliyoruz?

Ülkenin 4 bir köşesinde olan bu depremler, yapay deprem olabilir mi?

Yapay depreme ihtimal veriyor musunuz?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Deprem uzmanına bizzat sorduk bunu düşünen bile zır cahildir dedi deprem silahı için... Ama bir yere baraj bile yapman levha hareketlerini etkileyebilir ve deprem üretmeye başlar diyor

O

Silah olsun diye değil. Fay hattında çok enerji birikmeden, kendisi kırılmadan önce sen ufak ufak kırılsın diye tetikliyorsun. Çok büyük bir deprem olup felaket olacağına, küçük küçük çok sayıda ufak deprem oluyor. Düşünce bu.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

Bu dile kolay bir şey, bu süreci bilip kontrol edecek ve bu enerjiyi üretip kullanacak makine sistem yok daha. Bir istanbul depremi enerjisini boşaltmak için 4.5-5 ayarında 30bin deprem gerekir heralde... Bilimsel olarak mümkünatsız olduğunu konunun uzmanları söylüyor artık gerisini bilmem

Ozan Tutya 6 yıl

İşte o enerji daha birikmeden fay hattını kırabilirsen o büyüklükte deprem olma olasılığı ortadan kalkıyor. 3 4 ölçeğindeki depremler de kimseyi öldürmez.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

3 4 ölçeğine inersen milyon deprem üretmen gerekebilir... Hepsi için bilmem ne derece enrrji lazım ki kim kaybetmiş?

Ozan Tutya 6 yıl

Bekleyip bekleyip plakalarda tirilyonlarca ton kuvvetinde baskı oluştuktan sonra yapabilecek birşey yok. Kaçacak delik aramak lazım. Daha fay hattında o kadar baskı olmadan önce kırarsan enerji ufak ufak kendisi boşalır.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl

Sürekli aynı şeyi tekrarlıyorsun da bu enerjiyi nerden bulacağız?

Ozan Tutya 6 yıl

Atom bombası patlatacağız.

JP Kivircik Hırlak 6 yıl