Devlet 18 yaşına giren çocuklara işsizlik sigortası adı altında borçlandırma yapıyor. Normal mi?

Selâmun Aleyküm
Devlet 18 yaşına giren çocuklara işsizlik sigortası adında borçlandırma yapıyor bunuda E- Devlete borç olarak göstermiyor, Oğlum Kaymakamlığa gittiğinde çalışan görevli işsizlik sigortası birikmiş 930tl borcunuz var demiş oğlum E-Devlette gözükmüyor deyince şimdi aktif ettim gözükür demiş, böyle saçma birşey varmı, 18 yaşına giren bir çocuk benim sigortamdan muaf oluyor, Devlet de çalışmıyor diye her ay 88 tl borçlandırma yapıyor ama Hastane ye gittiğinde sağlık hizmeti vermiyor şimdide borcu kapat 88 tl daha öde sağlıktan faydalan diyor.
Bu konuda hakkında bilgisi olan varmı ? hukuki yolla bu borcu iptal etmek mümkün mü ?
Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar cevap versin.
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Hasta olunca devlet hizmet veriyorsa
Sizde o parayı yatıracaksınız niye saçma olsun, Allah korusun bi ameliyat olsa insan onun bin katı masraf gider,,
Bu birde yasa uymak zorundayız.. Fakirseniz gidin dilekçe yazın araştırırlar ve sizi borçtan muaf ederler

E

Emirhan Karakoçan Borctan muaf olmaz o çıkan borcu ödemek zorunda ama kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırırsa ve gelir düşükse uygun görülürse yeşil kartlı olur her ay ödemek zorunda kalmaz. Ama cıkan borcu ödemek zorunda

AsLı Mis 3 yıl

Emirhan Karakoçan Saçma olan şey 88 tl borç her ay kesilmiş daha öncesinde oğlum sigortalı işte çalıştı 1 sene boşta kalıp Üniversiteye hazırlık yaptı şimdi boş geziyor diye Gss adında borçlandırma yapıyor ama sağlıktan da yararlanamıyor hem o parayı alacaksın hemde sağlık hizmeti veremeyeceksin bu saçmalık değilde nedir.

Mehmet Çağlıergin 3 yıl

Aslı bilmeden araştırmadan (O çıkan borcu öder silinmez ) adam fakir ve bunu belgelediyse devlet bu borcu siliyor.. (Çıkan borcu ödemek zorundaymış ya adam fakir fakir) ????????????

Emirhan Karakoçan 3 yıl

Mehmet Çağlıergin hayır öyle bişey yok, siz düzenli ödeme yapın sağlık hizmeti alırsınız, öğrenci belgesi varsa borç silinir..

Emirhan Karakoçan 3 yıl

Eskiye dönük borcu silmiyor fakirse gelir testi yaptırır uygun görülürse yeşil kartlı olur ama borcu silmez + faiz işler ☺️ bence siz bilmeden etmeden konusmayın.

AsLı Mis 3 yıl

Aslı Geçin size derken kendiniz bizzat mı ödediniz..

Emirhan Karakoçan 3 yıl

Emirhan Karakoçan Okumak için Askerliği tecil ettik bu sene okula başlıyor

Mehmet Çağlıergin 3 yıl

Emirhan Karakoçan evet bizzat ödedim kardeşim.

AsLı Mis 3 yıl

Ögrenciyse nasıl olur bilemiyorum tabi ben yaşanmış olanı söyledim.

AsLı Mis 3 yıl