Din yasakladığı için mi yoksa içimizden geldiği için mi sakınmalıyız?

Dinimizin belli yasakları var.
Soru şu; yasak korkusuyla, herhangi bir şeyden sakınmak mı doğru? Yoksa zaten içinden bu geldiği için sakınmak mı?

Ortada 2 sakınan var, kıyaslanmalı.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

İçinden geldiği için sakındığın herşey doğrudur bana göre. Allah yolunda zoraki bi durum olmamalı yaptığın herşey rızalıkla olmalı. Kendin isteyerek rabbinin yasaktır dediklerini yapmaman gerekir. Mecburiyet olmamalı.

G

"İnsana bir zarar dokunduğu zaman Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra kendi tarafından ona bir nimet verdiği zaman daha önce O’na yalvardığını unutur ve Allah’ın yolundan saptırmak için O’na eşler koşar(Zümer 8. ayet) "Fıtratımıza çok güvenmeyip Allah'ın emir ve yasaklarının bilincine varmalıyız. İçimizden her geçeni yaparsak herkes kendine göre bir din yaratır.

Berrin Karayemişoğlu 6 yıl

Tabiki katılıyorum size. Fakat bu yol kıldan ince çok derin düşünüp tam manasıyla yaşamak gerekiyor bu güzel dinimizi. Yani Allahın emri diye beş vakit namaz kılıp o da cennete gideyim dye sonra ahlaktan uzak rabbimin yarattığı kulların canını yakmak ne kadar isteyerek O'nun emirlerini yerine getiriyoruz diye düşünmeden edemiyorum. Ayrıca fıtratımızda hak da var hak olmayanda fıtratındaki doğruyu besler onu inanç ve imanla güçlendirip Yaradana tam manasıyla teslim olursan o fıtrat senin değildir sahibin olan Allahındır. İste kendine değil ama Allaha güvendikten sonra istesende ki isteyemezsin zaten onun yolundan çıkmaz rızalığınla Rabbinin razı olduğu kullarından olmak istersin diye düşünüyorum.

Güler Gence 6 yıl