Din yasakladığı için mi yoksa içimizden geldiği için mi sakınmalıyız?

Dinimizin belli yasakları var.
Soru şu; yasak korkusuyla, herhangi bir şeyden sakınmak mı doğru? Yoksa zaten içinden bu geldiği için sakınmak mı?

Ortada 2 sakınan var, kıyaslanmalı.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Ama malesef insanların. Çoğu saf çıkarcı. Kendi çıkarları için Allaha ibadet eder. Hep Allahtan bir şeyler umarak yaşarlar.

Benim düşüncem şu yönde Allah sizi cehenneme atarım dese bile ona ibadet etmektir

S

Buna Allâh rızasi için yapmak diyoruz. Ve tabi ki dualarımiz Allâh rızasini kazanmak. Ama bunun için önce çıkarıni düşünur insan ister istemez her işte böyledir bu. Çalıştığınız yer Size para vermiyor olsa çalışır misiniz orada sirf onların gönlü olsun diye. Ama severseniz orayı yeri geldiğinde para almadan da çalışacağıniz günler gelir. Basit örnek oldu belki kiyaslâmak doğru değil diyeceksiniz Allâh rızasi ile is yerini ama dünyaya indirgiyorsunuz zaten farkında olmadan korktugum için mi yapmaliyim yoksa yasak olduğu için mi diye sorarak.

Betül Erler 6 yıl

Çıkar gözetmeden yaptığım şeyler olsada ben de saf çıkar iyim. Kendimi bu kategoriden ayirmiyorum

Serhat Kocadağ 6 yıl

Allah ile çıkar nasıl gözetılir ki o zaten içimden geçen herseyi bilmiyor mu? Ben yapayım da yeter ki sonra inşallah rızasi için de yapacak seviyéye geleyim.

Betül Erler 6 yıl

Hayır zaten Allah rızası gözeterek. Ama bir cennet ve cehennem beklentisi içinde olmadan

Serhat Kocadağ 6 yıl

Hem saf çıkarcı olmadan hem de korkmadan çok zor ama imkansız değil bence

Serhat Kocadağ 6 yıl

Onu yapabiliyorsanız zaten ne mutlu. Alim olursunuz evliya olursunuz. O seviyéye de kolay gelinmıyor kolay idrak edilemiyor bence. Oturdugumuz yerden konuşması kolay. O alimlerin evliyalarin çektigı cıleyi çekip de hala daha allah rızasi için yapabiliyorsak o zaman tekrar konuşalım

Betül Erler 6 yıl

Imkansız demedim zaten. O seviyéye gelmek kolay değil dedim. Aynı şeyleri konuşuyoruz farkında misiniz? Sadece birimiz kulagı düz tutuyor diğerimiz dolandırıp tutuyor. bence anladık birbirimizi

Betül Erler 6 yıl