Dininize inanmayan ama çok iyi yada insanlığa çok faydalı şeyler yapmış biri cennete gider mi?

Hiçbir inanç gözetmeden bir soru sormak istiyorum. Dininize inanmayan ama insan olarak çok iyi yada insanlığa çok faydalı şeyler yapmış olan biri cennete gider mi? Giderse, inancınızda bunu destekleyen bir argüman paylaşırmısınız.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
138
138 CEVAP

Peki bir ateist cennete de gitse cehenneme de gitse adaletsiz bir durum ortaya çıkmıyor mu?

Ö

Sen bugün birşey içtin ne içtiysen banada söyle

Cengiz Şaklar 5 yıl

Şöyle düşünelim, iyi bir ateist kadın cennete gitti bir de agustos ayinda Antalyada 38derece sicak ve %70nemde kapanarak gezen hatta Ramazan'da bir de su bile içmeyen, yemek yemeyen, hergun namazını kılan gece sicak yatagindan kalkip namaz kilan, iyi bir Müslüman kadin da cennete gitti. Haksızlık değil mi? Ve hatta bu ateist kadın hem çok iyilik yaptı hem de zengin ve rahat bir hayati vardi( fakirle de paylasiyor canim) ama Müslüman kadınım hayatı zor mu zor. Şimdi kim nereye nasıl?

Özden Tokluoglu 5 yıl

Cehennem ayri bir mesele

Özden Tokluoglu 5 yıl

Bir ateist neden ateist olur?

Özden Tokluoglu 5 yıl

Kendisi mi seçer, Allah'ın iradesi mi? Seçim nedir?

Özden Tokluoglu 5 yıl

Seçimin sonu neden cehennemdir?

Özden Tokluoglu 5 yıl

özden beymi özden hanımmı demem gerekiyor

Cengiz Şaklar 5 yıl

ozden desen de olur

Özden Tokluoglu 5 yıl

Çok tşk samimiyetin için özden ben müslümanım dininin gereği yani kuran ne yazıyorsa aslı olan odur benim için cennet cehennem kavramına inanıyorum yalnız şimdiki zamanda hümanist dedikleride bende yok değil

Cengiz Şaklar 5 yıl

Ben ödül ve ceza kavramındaki adaletsizlik çok nokta var, doğduğu yer, yaşadığı ulke, ailesi, toplumu, maddi durumu, kayıpları, kazançları, vb vb bunlar hep sınavın adaletsiz olmasina sebep olur. İki sonuc var cennet cehennem ama milyonlarcaya bile çıkabilecek etmen var. Pek cogu da kendi elinde olmayan sey insanin. Kosullari farkli bir sinavin odulu de cezasi da haksizliga sebep olur. Bu yüzden bence cennet ve cehennem kavrami yuce yaratici denilen bir varligin sectigi bir yol olamaz.

Özden Tokluoglu 5 yıl

Peki çok iyilik seversin doğayı insanları hayvanları seven kimseyi kırmamaya çalışan birisin bunları cennet için yapma düşüncesine sahip değilmisin

Cengiz Şaklar 5 yıl

Hayir

Özden Tokluoglu 5 yıl

Ben mutlu olmak istiyorum, mutlu etmek beni mutlu ediyor, mutlu olmak icin mutlu ediyorum mesela. Yardim ediyor mutlu ediyorum, seviyor mutlu ediyorum, paylasiyor mutlu ediyorum, cunku mutlu oluyorum, herkes boyle olsa cenneti dunyada yasayacagimizi biliyorum.

Özden Tokluoglu 5 yıl

özden bazen cennet asıl bu dünya cennete çeviren biz cehenneme çevirinde bizleri diye düşünüyorum

Cengiz Şaklar 5 yıl

Ben sokak hayvanlarını beslerim genelde kedileri hepsi peşime takılırlar hepsinin sesleniş beni acayip mutlu ediyor

Cengiz Şaklar 5 yıl