Dininize inanmayan ama çok iyi yada insanlığa çok faydalı şeyler yapmış biri cennete gider mi?

Hiçbir inanç gözetmeden bir soru sormak istiyorum. Dininize inanmayan ama insan olarak çok iyi yada insanlığa çok faydalı şeyler yapmış olan biri cennete gider mi? Giderse, inancınızda bunu destekleyen bir argüman paylaşırmısınız.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
138
138 CEVAP

Eğer bu kişi dinimizden (İslam) doğru düzgün haberdar olmuş ve buna rağmen Müslüman olmamışsa iyi bir hayat yaşamış olsa da cennete giremez. O iyilikleri onun için elbette bir fayda getirir fakat azaptan kurtaramaz. Eğer kişi İslam'dan haberdar olmamış ve iyi bir hayat yaşamışsa kendisine azap edilmez.

H

İlk insandan beri İslam var. Dalga üslubunuzu neye borçluyuz?

Hikmet Tirnkci 5 yıl

Size gore var...

Ali Sytvn 5 yıl

Soru bize sorulmuş zaten.

Hikmet Tirnkci 5 yıl

hikmet bey bende onu diyorum..

Ali Sytvn 5 yıl

Sorun ne o zaman?

Hikmet Tirnkci 5 yıl

Hikmet Tirnkci islam ilk insandan beri varsa diğer değişik isimli kitaplar niçin gönderildi? İslamiyet niçin diğer 3 kitabı kitabı kabul eder. Diğer peygamberler niçin kitaplarına islam dininin kitabının ismini vermezler. Diğer 3 peygamber kitaplarına islam dininin kitabının ismini vermesi gerekmezmiydi?

Mustafa Gülasik 5 yıl

Eğer sorularınız sistemin içine yönelikse şöyle cevaplayayım: Gönderilen son kitap da İslam ismini taşımamakta. İslam ismi diğer gönderilen kitaplar dahil bunların içinde yer alan dine verilen bir isimdir. Dolayısıyla "Niçin bunların ismi İslam değil?" sorusu ilzam etmek için yetersiz kalıyor. İçeriği akidede aynı olan Müsemmaların(isimlendirilen şey) aynı isimde olması gerekliliği akli bir zorunluluk değildir. Nitekim hiçbir kitabın ismi İslam olmamıştır.

Hikmet Tirnkci 5 yıl

islam dininin kitabının ismini dedim kuranı kerim demek istedim islam isminde kitap olmadığını söylemeniz harikaydı. İyi okurmusunuzyazımı

Mustafa Gülasik 5 yıl

O sorunuza verdiğim cevap şu cümlede var: İçeriği akidede aynı olan Müsemmaların(isimlendirilen şey) aynı isimde olması gerekliliği akli bir zorunluluk değildir.

Hikmet Tirnkci 5 yıl

değişik isimlerde olmasının ortalığı karıştıracağı hesaplanamadı mı yoksa? Akli zorunluluk olmadığını söylemen sana göre doğru.

Mustafa Gülasik 5 yıl

Değişik isimler neden ortalığı karıştırsın ki?

Hikmet Tirnkci 5 yıl

diğer kitapların değiştirildiği söyleniyor ancak diğer kitaplar ile benzerlikler de var. Bu benzerlikler nasıl anlaşıldı kuranı bir araya getirenler diğer kitapları okumuşmudur sence ?

Mustafa Gülasik 5 yıl

Hocam yelpazeyi çok genişletmeyelim ki bir sonuca varabilelim. Tek konu üzerinden konuşalım mümkünse

Hikmet Tirnkci 5 yıl

Dünyadaki din maskesi takılarak yapılan savaşları bilmiyormusun. Haçlı seferleri osmanlının avusturya kapılarına dayanmaları diğe peygamberler zamanındaki savaşlar ortalığın karışması anlamına gelmezmi ?

Mustafa Gülasik 5 yıl

konu din aynı şey söylenmek istenir aslında.

Mustafa Gülasik 5 yıl

mesela konuşulan çok şey gönderinin dışında farkındaysanız

Mustafa Gülasik 5 yıl

Evet, fakat bunun müsebbibi ben değilim. Siz bile üç ayrı yorumda üç ayrı konuya giriyorsunuz. Böyle olunca konuşmak çok mümkün olmuyor.

Hikmet Tirnkci 5 yıl

Hikmet Tirnkci kardeşim konu geniş konu laf lafı açacak biraz sonra fener bahçe maçına geliriz diye korkuyordum zaten

Mustafa Gülasik 5 yıl

seni üzmedim sanırım. Sevgiler saygılar.

Mustafa Gülasik 5 yıl

Bu da "insan"ın handikabı herhalde Hayır, umarım ben de üzmemişimdir. Bizden de sevgi ve saygılar hocam. İyi geceler.

Hikmet Tirnkci 5 yıl

iyi geceler

Mustafa Gülasik 5 yıl

1.7 milyar hiçbir şey üretmeden icad etmeden sürekli din mezhep kadın erkek insanlar birbirleriyle savaş halinde ülkelerinde adalet yok hukuk yok servetin adil paylaşımı yok. Yoksulluk çok ezberlerle xeğil okuyup araştırıp neden sonuçlara bakıp karar vereceksin islam zaten 7 yy dan buyana durağanloğıyla tarihteki yerini aldı ki saf saf islam dışındakiler cehennem diyorsun!

Selma Karagülle 5 yıl