Dinozorların yok olmasıyla insanlığın baskın hale gelmesi arasında ilişki var mı?

Dinozorların yok olmasıyla insanlığın baskın hale gelmesi arasinda alaka var mi? Ismini hatırlayamadığım bir belgeselde bundan bahsesetmisti ama fazla irdelemediler. Bir alaka varsa eğer, göktaşı düşmeseydi insanlığın ortaya çıkışı gecikir miydi yoksa hiç olmaz mıydı? Yaşama elverişli gezegenleri düşününce bu göktaşı olayı aklima geliyor. Fazlaca şans faktörünü atlatarak evrimleşmişiz gibi sanki. Dinozorlar hala yaşasaydı dünyadaki canlilik düzeni nasil olurdu bu cok ilginç bir konu.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

İnsanin diğer hayvanlardan farklı olarak ozgür bir bilinci ve zekası var. gurup çalışması yaparak pekala dinazorlar arasında da yaşayabilirler. Evrime gerek yok.

İ

"diğer hayvanlardan farklı" "özgür bilinç" "evrime gerek yok"

Görkem Alkoç 6 yıl

Youm yapmak icin yorum yapmayalim. grup calismasi birlikte hareket etme balinadan tutun aslana kadar diger canlilarda da var. Insanin zekasi bugünkü hale nasil geldi soruda bu var zaten yasama ve kosullara tutunmasi gelismesi evrimin kendisini anlatıyor. Evrime gerek yok ne demek? Neresinden tutsan elinde kaliyor o yorum

İbrahim Ckmk 6 yıl

Özgür bilinci çok yanlış anlamışsınız. Diğer hayvanlar hep doğanin kurallarına göre hareket ediyor. İnsanlar bazen bu kuralların dışına çıkabiliyor. Kendi özgür iradesiyle icatlar yapıyor. Yani dinazorlar arasında yaşamak için adaptasyon gibi şeylere gerek yok. Ok mızrak gibi aletler yeter. Ha bu zeka da irade de evrimleşerek geldi diyorsanız 14 duncu maddedeki oku bana bi açıklayın: http://www.bilinmeyenler.org/aciklanamayan-buluslar.html

İsmail Sokmen 6 yıl

15. Maddedeki

İsmail Sokmen 6 yıl

"bilinmeyen gerçekler", "açıklanamayan buluşlar"

Görkem Alkoç 6 yıl

olm 2 saattir bakıyorum da bi tane elle tutulacak argüman yazmamışsın. Tavuk mu avlıyosun ok mızrak nereye yeter. Özgür bilinç icat yapmaksa onu kargalar maymunlar yunuslar da yapıyor

Görkem Alkoç 6 yıl

Bilinmeyen bir şey bilinmiyecek demek değil. Bunu bilim hep gösteriyor zaten. Aynı zamanda yanlış olan pek çok teori var. Örneğin "Düz Dünya Teorisi".Zamanında ne kadar çok kişi tarafından kabul görmüştü değil mi? Ayni evrim teorisi gibi. Değil mi "Görkem Alkoç "

İsmail Sokmen 6 yıl

Daha ne istiyorsun anlamadım ki. Sana arkeolojik bulguları tarihleriyle atıyorum. Hala diretiyorsun. İki gözü ve yeterli zekası olan anlar.

İsmail Sokmen 6 yıl

o paylaştıgın linkteki "bilinmeyenler" in yarısı yalan diğer yarısı da biliniyor o komplocu aptal sayfalarda takılacağına http://phys.org/, sciencealert gibi adam akıllı bilim platformlarını takip etsen böyle boş laflar etmiceksin.

Görkem Alkoç 6 yıl

arkeolojik bulguları atıyomuş

Görkem Alkoç 6 yıl

düz dünya teorisi diye bişey yoktur her götten uydurulan şey teori olsaydı ohoo

Görkem Alkoç 6 yıl

Görkem Alkoç Ismail cok farkli anladi, farkli anladigi sekliyle dahi soyledikleri yine de hatali. Yazarak cozulecek sey degil acikcasi arap saci oldu

İbrahim Ckmk 6 yıl

Görkem Alkoç lutfen kelimelere dikkat edelim.

Kaan Şenkul 6 yıl

Kaan Şenkul bişi demedim yahu

Görkem Alkoç 6 yıl

Ben zaten bunları takip ediyorum. Peki Görkem Alkoç bu arkeolojik buluşun bilimsel açıklaması nedir? Mantıklı bir fikir bekliyorum.

İsmail Sokmen 6 yıl

İbrahim Ckmk haklısın...

Görkem Alkoç 6 yıl

Görkem Alkoç olsun yinede dikkat edelim. Gereksiz bir tartismadan kacinmak icin

Kaan Şenkul 6 yıl