Domuz eti sağlığa zararlı mıdır? yenilebilir mi? tadı nasıl?

Benim gönderim aynen şöyle;
Babaannemler bana Noel hediyesi göndermiş te paket şimdi geldi ve Macar salami dahil çikolatalar ve iki tatlı göndermişler.

Yorumlar: (normal soru yorumlar da vardı)
~ Domuz eti zararlı bizim üniversite öyle dedi
~ Amerika bile domuz etini yasaklamaya çalışıyor
~ Midesiz nasıl yiyorsun yanacaksın
~ Resmen b.k yiyorsun domuzlar onu yiyor biliyor musun?

Hiç mi hiç anlamicakmisiniz? Hatta bu grubumuzun geyik grubunda paylaştım gönderiyi (başka iki gruba da) geldi Atatürk profil resimli birisi öyle savunuyor ki sanki domuz eti onun hayatı konusu. Ben sadece dedim ki "O kadar zararliysa zaten her ülke çoktan yasaklamış olur domuz eti bile üretilmezdi. İkincisi o kadar zararlı falan deniyormuş madem o zaman neden domuz eti yiyen ülkeler domuz eti yemeyen ülkelere göre daha uzun ömürlü olabiliyorlar?" ve tek edebildiği küfürler. Irk olayına kadar geldik dedim ne alaka.... mesajda da bir şeyler yazmış uzuncana okumadım çünkü küfürle başlıyordu..

Domuz etinin sağlığa zararı yoktur anlayın. Müslüman isen dininden dolayı. Belki etin tadını beğenmedin ki tavuk ve dana etin karışımı gibi tadı var diyeyim kabaca. Tavuk eti sevmeyen varsa domuzu veya dana da sevmeyebilir. Her yediğiniz hayvan insan gibi yemek yemiyorlar. Ot yerler bazen pisliklerini de yiyebilirler içinde yürürler.... Kiyafet giyiyor dana ve tavuklar ama domuz giymiyor diye olay da yok hepsi açık normal doğada neyse işte çıplak geziyorlar. Yabani hayvan yerine çiftlikte olanı yiceksin tabiki. Yıkamadan ve pişirme den de olmaz. Bu her et için geçerli. Artık şu tabu müdür artık bu saçma konu ne oluyorsa kurtulun yeter artık.

Dorduzgun geyik ve muhabbet bile yapamıyoruz artık o yüzden de yazdim

Uzun yazımı okuduysan sağol ve iyi günler

com-zoqjw9saefob57kk4o7a.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

keşke o küfürbaza bu haberden de bahsedeydin Hilda Paydak
Türkiye domuz ihracatçısı olacak
Domuz ithalatı, ihracatı ve üretimine resmi şemsiye geliyor. Tarım Bakanlığı’nın taslağına göre ithal domuzlar, küpelerinden takip edilecek. Domuz işletmelerine, hayvan hastalıkları dışında kısıtlama konulmayacak. Domuzlara takılacak plastik kulak küpeleri, bakanlık logosu taşıyacak. Düzenleme, yurtdışına domuz ihracını da düzenliyor
Domuz ithalatı, ihracatı ve üretimi, yönetmelikle düzene kavuşuyor. Domuzların Tanımlanması ve İzlenmesi Yönetmeliği Taslağı’na göre AB üyeleri ile Avrupa dışından ithal edilen domuzlar, küpelerinden takip edilecek. Bünyesinde domuz bulunduran işletmeler il-ilçe müdürlükleri tarafından tanımlanacak, hepsine numara verilecek. AB ülkelerine domuz ihraç etmeye de izin veren taslak yönetmeliğe göre domuzların AB üyesi ülkelere ihracı durumunda, sevk edilecek hayvanlara ait nakil belgelerinin bir nüshası, ihraç yapılacak gümrük kapısının bulunduğu ildeki il-ilçe müdürlüğüne teslim edilecek. AB dışına domuz ihracında da benzer bir prosedür izlenecek.
Küpe takılacak
Hayvanların da sayılmasını öngören taslağa göre, domuz çiftliklerine habersiz denetimler yapılacak. Her işletme yılda en az iki kere denetlenecek. Yönetmelik hükümlerine uygun olarak tanımlanmış domuzlara ve domuz işletmelerine, hayvan hastalıklarını önleme amacı dışında kısıtlama konulmayacak. Domuzlara takılacak plastik kulak küpelerin üzerinde lazer ile yazılmış bilgiler olacak, plastik kulak küpeleri, bakanlık logosu taşıyacak. Domuzlar için elektronik küpe de kullanılabilecek. Tanımlanmamış hayvanlar ise itlaf edilecek.

F

He işte diyorum ama yok kafaları almıyor sinirlendim. Sanıyorlar Türkiye'de at eti satışı yapabilen dükkan gibi Avrupa'da da var halbuki büyük suç kaçakçılık veya zararlı yemek satışı. Çok basit göruyor herşeyi. Türkiye bir yandan kötü olsa da bir yandan ilerliyor halk sağlık konusunda yavaş ta olsa.. Sağolun var olun bilgi için

Hilda Paydak 6 yıl

rica ederim ama şunu belirtmek isterim önemlidir bazen bende Atatürk resimlerini kullanırım profil fotosu olarak Atatürkçü olduğum için değil Atatürk'ü sevdiğim içindir ve öyle boş insanların Atatürk'ü kullanmaları ise tam bir skandaldır (yine de yanlış anlaşılmasın demek istediğim)

Ferhat Henden 6 yıl

Ferhat yok ondan demiyorum ya öyle profilden beklemezdim demek istedim. Hehe sorun değil sonuçta laiklik vs eşitlik ve hoşgörü özgürlük demek o kişi biraz farklı bakışı var sanırsam ya da karmasada

Hilda Paydak 6 yıl

ok ama nelerini gördükkkk memlekette garip gelmemeli yani

Ferhat Henden 6 yıl

Alıştım şimdi doğruyu söylemek gerekirsek sadece damarima bastı geyik sohbet hoş ortam beklerken bir amip damlamasi gıcık etti o kadar

Hilda Paydak 6 yıl

"katışıksız kalas" hayır git nerede olduğuna bak önce sonra saldır dedim ya nelerini gördük daha da göreceğiz

Ferhat Henden 6 yıl

Şu anda nasıl bilmiyorum ama önceden AB'de, AB'de üretilmemiş olan Et, Süt ve Süt Ürünleri kesinlikle ithalatı yapılamıyordu. AB Yasalarında değişiklik mi oldu?

Bora Çiftcan 6 yıl