Dünyaya neden meteor çarpmıyor?

ateistler bile beni tatmin edemedi
aynı soruyu fırtınalar estiren buradaki beyinlere sormak istiyorum izninizle..
- Gezegenimize neden meteor çarpmıyor?

com-vgjs0kra0frxn3idea6x.jpg
I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
50
50 CEVAP

Çarpmaya devam ediyor. Dünyanın atmosferine giren meteorlar sürtünmeden dolayı ısınıyor, kütlelerinden bir miktar kaybediyorlar. Eğer meteor, atmosfer kalınlığının parçalayabileceğinden daha büyükse, dünyaya düşüyor. En son devasa meteorun yaklaşık 60 milyon önce dünyaya çarptığı düşünülüyor. Tekrar çarpmayacağının garantisi yok. Ancak uzay bilimciler, dünyaya yakın zamanda çarpma riski olan Göktaş'larını haritalayabiliyor. İnsanlar eski devirlerde de, Göktaş'ının ne olduğunu ve nasıl dünyaya düştüğünü bilmese bile, başlarına gelen bu gerçekliğe bir isim veriyordur diye düşünüyorum. Lütfen burada mucize aramayalım.

K

cok guzel olmus. Ama bunu herseyi dine baglayanlar anlamazlar daha basit aciklaman lazim...

Goksel Kaçalin 6 yıl

Aa cok ayip şimdi dahami zeki oldunuz

Nilüfer Ogur 6 yıl

yahu tamam dünyaya carpmamasinda bir mucize aramayalim. Marsa, aya, Saturne, Plüton, Neptün, Jüpiter, Venüse, Merküre carpmayisinda arayalımmi bu mucizeyi yada 75 yılda bir görebildiğimiz kuyruklu yıldız 75 yıl Boyunca nereleri dolaşıp nasıl bir hikmetse hiçbişeye çarpmadan yine bizlere aynı sürede gözükebiliyor. Yoksa mucizeyi bundada aramamiz yine mi zorunuza gider?? Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

O kuyruklu yıldız dediğiniz bir yörünge de hareket ediyor aynı dünya gibi siz neden sürekli 365 gun yaşıyoruz 1 yılı diye soruyormusunuz

Erdem Çamaş 6 yıl

Erdemcim 75 yılda nekadar yol katediyordur bu kuyruklu yıldız. Binlerce yıldır Yörüngesine milyonlarca belkide milyarlarca meteordan hiçbirinin girip kuyruklu yıldızla carpisip yorungesini kaydirmamis olması sence bir mucize sayılmazmi?? Yada bukadar yılda herhangi bir Karadeligin çekim kuvvetine maruz kalacak kadar yakınından gecmemesi mucize sayılmazmi? Bence bu olasılıkları düşünecek olursak mucize başka nerede aranırki.. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Dünya neden yörüngesinde dönerken gidip bir kayaya çarpmıyor Ayrıca en yakın kara delik 7800 ışık yılı uzaklıkta çekim kuvveti o kadar çekim kuvveti olan bir şey yok

Erdem Çamaş 6 yıl

Bir kayaya çarpmiyor derken irili ufaklı bir sürü kaya gelip çarpıyor fakat bi çoğu atmosferimiz tarafından dislaniyor. Acisal ve boyutsal olarak bazıları atmosferden içeri girebiliyor fakat bu seferde yeryüzüne inene kadar eriyik halinde kütle kaybına uğrayıp dağılıyor. Oysaki kuyruklu yıldızın yarıçapı 5,5kmlik bir uzunluğa sahipken dünyanın yarıçapı 6 bin küsür km aradaki farktanda anlaşılacağı üzere kuyruklu yıldıza dünyanın 6binde 1i kadar büyüklükte bir yarıçapa sahip bir kütle de çarpsa yinede kuyruklu yıldızı yörüngesinden etmeye farklı bir yön kazandirmaya yada yokolmasina dağılmasına yetecek. Ne katettigi yol nede büyüklük olarak dünyayla bir tutulup örnek verilmeyeceği ortadayken neden sürekli kuyruklu yıldızla dünyayı bir tutup kıyaslama çabası içindesin anlamadım? ?

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Kuyruklu yıldız dediğiniz neteorun ne kadar güçlü bir yer çekimi olabilirki üzerine başka meteorlar çeksin

Erdem Çamaş 6 yıl

Sen anlamamak için elinden geleni yapiyorsun kardeşim. Kuyruklu yıldız neden üzerine çeksin diyorsun. Bende sana diyorumki dünyaya çarpan meteorlar dünya kendilerini çekiyor diyemi carpiyorlar yoksa dünya onların koşuyolu(kendi yorungelerine)denk geldiği içinmi carpiyorlar. Anlamak istemiyorsun ve ben boşuna bogunuyorum.. Sen kafaya bişey koymuşsun ve anlamamazliga gelmek için mantiksiz gerekçeler üretmeye başladın.. Konu hakkında biraz daha bilgi topla sonra yine konuşalım.. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Peki saolun yinede

Erdem Çamaş 6 yıl

Sende saol kardeşim. Sakin kafayla yukaridaki gerekcelerimi tekrar gözden geçir belki o zaman gözünden kaçan noktaları tekrar görebilirsin.. Saygılar..

Orhan Erkkoglu 6 yıl