Ev kirasını düzensiz ve eksik yatıran kiracı nasıl tahliye edilir?

günaydınlar kirasını asla düzenli yatırmayan cogu zaman eksik yatıran bir kiracım var. Sözleşmesi bittı yenilmedik. Evden çıkmasını nasıl sağlarım nasıl bir yol takip etmeliyim

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

İhtiyacınızdan fazla mülkiyet edinmeseniz hem adam kira vermek zorunda kalmayacak hem de siz bu işlerle uğraşmayacaksınız. Kiraya verdiğinize göre fazla eviniz var, hibe edin gitsin o evi kiracıya.

C

Şaka gibisin resmen.

Hatice Çandır 6 yıl

Hatice Çandır Aynen aralarda sık sık oluyorum.

Cem Askerova 6 yıl

Ha ha:)) cidden komikmiş..

Zafer Çalışan 6 yıl

cem bey ben sizin ne demek istediğinizi anladım gayet ciddi bir fikir beyan etmişsiniz.

Yaren Kaboglu 6 yıl

gençlikte olur böyle ütopik fikirler.

Deniz Kudi 6 yıl

gençliğinde sosyalist olmayan vicdansız yaşlılığında kapitalist olmayan akılsızdır diye bir söz var bu yorum onu aklıma getirdi.

Yaren Kaboglu 6 yıl

düşündüğün 'şey' pek de uzak deil cem

Mustafa Kolcak 6 yıl

evet sende haklısın. Evine gitsen bir bardak çay vermeyecek adamlar evi hibe et diye fikir sunarlar. Fikrine sağlık okul kaç yılda bitti çocuğum senin

Esra Dinibütün 6 yıl

Sosyalist bir düzende yaşandığında haklısın, yoksa saçma.

Türkü Gülbetekin 6 yıl

Bu yorumu yazan ne içiyorsa bize de söylesin..

Volkan Sülü 6 yıl

Herkes de böyle bir yorum bekliyormuş he Ne var yani, kendisinde iki tane olan birşeyin ikincisini bir başkasıyla paylaşmakta ne var yani? Bu kadar zor olmamalı.

Cem Askerova 6 yıl

Esra Dinibütün Okul henüz bitmedi de herkese verecek bir bardak çayımız var ya. Foodrail'e yazarsanız yardımcı olabilirim.

Cem Askerova 6 yıl

Cem Askerova zor deil daha erken kanımca, daha o seviyeye gelemedi toplum

Mustafa Kolcak 6 yıl

toplum değil, dünya öyle bir yerde değil. Hiç bir zaman olmayacak. Gençlikte bizimde hayallerimiz vardı, ne var yani zor bişey değil olur sanıyorduk

Deniz Kudi 6 yıl

Türkü Gülbetekin Sosyalizmde kimsenin size lütfedip evini vermesine gerek yok. Sosyalizm zaten tam olarak evi olmayanların, evi birden fazla olanlardan ev almasıdır

Cem Askerova 6 yıl

Deniz Kudi Farkındayım. Değişmesini umuyorum.

Cem Askerova 6 yıl

Deniz Kudi sınıf çelişkisi bir gerçekliktir, gençlikle yaşlılıkla alakalı deildir, sınıflar var oldukça sınıflar arası mücadele de var olacaktır. Bir inat meselesi falan deil. Varlıkları birbirine bağlı karşıt sınıfların zorunlu mücaledelesi...

Mustafa Kolcak 6 yıl

dünyada ve türkiyede paranın neredeyse tamamını elinde tutan belli aileler var. Onlar paylaşsa yeter zaten. Ailemiz bir ev sahibi olmak için hayatı boyunca çalışıyor. Onların emeğini hayrına birine bağışlarsan senin büyüklüğün. Ama sorun orta sınıfın evini bağışlamasıyla çözülecek kadar küçük değil. Para onlarda değil çünkü.

Deniz Kudi 6 yıl

Deniz Kudi özel mülk kavramının ortadan kalkması işin çok farklı bir boyutu. Öncelikle evin yapımında kullanılan malzeme mi denir artık ne denirse onları üreten, üretim araçları o 'belli ailelerin' elinde olmaması gerekir. İşin ironisiydio, hemen herkes atladı. Ben de biliyorum bunun böyle çözülmeyeceğini değil mi?

Cem Askerova 6 yıl

Ajsjlasnaksk neyin kafasını yaşıyorsun ya?

Dilan Hışır 6 yıl

Dişimizi tırnağımıza takarak aldigimiz evi başkasına hibe edicez ha? Ne güzel kafalar lan. Bize ne faydası olacak peki bunun?

Dilan Hışır 6 yıl

Dilan Hışır Dişten, tırnaktan artsa da bizde alsak

Cem Askerova 6 yıl

Yani ben bu konuda o kadar insancıl değilim kimse kusura bakmasın. Alabilen alır, alamayan kiracı olur düzen böyle. Alabilen de bedava almıyor sonuçta ya kredi çekiyor ya emeklilik ikramiyesini harcıyor vs. Kimse havadan gelen para ile ev, mülk almıyor. Parası çoksa ikide alır üçte alır ve bunların hiçbirini bi başkası ile paylaşmak, hiybe etmek zorunda değil ve bence bu fikir baya saçma. Neden böyle bişey yapsın ki insanlar? O zaman onca yıllık emeğin ne anlamı kalıyor?

Dilan Hışır 6 yıl

kendiniz yapmayaciniz şeyi bir başkasından beklemek ütopyanin ta kendisidir.

Esra Dinibütün 6 yıl

yok zaten yapmasınlar önce toplumdan çalarak hırsızlık yapsınlar 50 tane ev alsınlar sonra yarısını boş tutsunlar sonrada toplumun ihtiyacı olan kısmını 3 katına versinler. Tabi yıllarca çalışıp zorla bir ev alan evi hibe edilmeyecek ama en basit örnek adamın 20 tane taksisi var devlet taksi plakası ilave vermediği için plaka almış başını gidiyor hani kapitalist düzende herkesin eşit para kazanma hakkı vardı yeterince çalışırsa demek kurallar maç esnasında değişiyor.

Yaren Kaboglu 6 yıl

Esra Dinibütün bu dönemde evinizi başkasına verin demiyorum ki o evi ne zorluklarla aldığınızı en iyi sizbilirsiniz. Bahsettiğim şey genel zorunlulaklardı. Ve katiyen ütopya deil.(komünist deilim).tarihi inceledim sadece. Şuan da da kozey koreyi inceliyorum. Komünizme bir çok konuda uymasa da evsiz yok kuzey kore de işsizlik yüzde sıfır açlık ve yoksulluk yüzde sıfır. facebook, instegram vb de yok. İhtiyaç ihtiyaç olmayan ayrıma gitmek istemiyorum çünkü mesele hem uzun hem karmaşık...

Mustafa Kolcak 6 yıl

kaldiki kominist yönetimide gördü bu dünya oradada parti elemanları sömürdü çalışanları.

Yaren Kaboglu 6 yıl

Şu yaptığınız yorumla evi olan herkesi zan altında bırakıyorsunuz ve bu hiç hoş değil. Evi olan herkes vergi mi kaçırıyor? Benim büyükbabam emekli asker ve maası ile iki ev kredisi ödeyerek bi ev bi yazlık yapmış. Devletin askeri nasıl vergi kaçırsın? Emekli olunca emekli ikramiyesi ile bi ev daha almış üstünü tamamlayarak. Bu adama bu şekilde bi itham da bulunmak en basit hali ile ayıp. Mülk edinen herkes vergi kaçakçısı değil. Insanlar çalışarak edindiği mülkte kimseye batmasın. Herkes sosyalizm ya da komünizm istemek savunmak doğru bulmak zorunda da değil. Sene olmuş 2018 ve bu saatten sonra bu yönetim şekilleri koca birer ütopya. Hiçbir zaman üç evi olan birini evsiz hiybe etmeyecek. Zaten etmesin de. Biri çalışacak 3 ev yapacak öbürünün evi yok diye birini ona verecek. Ne güzel hayat lan.

Dilan Hışır 6 yıl

Dilan Hışır 'Bu konuda insancıl' olmamak dünya üzerindeki bütün savaşlara, yoksulluğa, açlığa karşı da insancıl olmamaktır. Bence bu 'insancıl' olmadığınız konudan sonra o 'insancıl' olduğunuz diğer konuları bir gözden geçirin.

Cem Askerova 6 yıl

Dilan Hışır Sen niye üzerine alınıyosunki? Kaldı ki diğer yorumda da bahsettiğim gibi işin ironisiydi bu. Ha yapsa fena mı olur, tabi güzel olur, erdemlilik olur. Ama bu düzen içerisinde yaşayarak bu şekilde davranması beklenebilir mi? Hayır beklenemez.

Cem Askerova 6 yıl

Yaren Kaboglu komünizm'i yazanlara göre düşünürsek(marks, engels, prodhon, bakünin, lenin)'e göre komünizm'in alt aşamaları yaşandı. Yani komünizm tam anlamıyla hiç yaşanmadı...

Mustafa Kolcak 6 yıl

Ya arkadaşım, sapla samanı birbirine karıştırıyorsun. Dünyadaki yoksulluğun, savaşın, açlığın sorumlusu ben değilim. Gidip hükümetlerle, devletlere, kartellerle, jet sosyete ile konuşsana bu konuyu. Kimse ama hiç kimse kimsesiz ya da fakir kesime yardimci olmak için kendi evini hiybe et-mez. Elinden gelen yardımı yapar, yapmalıdır da ama bu hiçbir zaman kendi evini vermek gibi ultra Utopik yardımlar olmaz. Insanlar ancak kendi yaşam şartları belli bi seviyenin üstünde ise başkalarına yardimci olabilir.

Dilan Hışır 6 yıl

Mustafa Kolcak Katılıyorum. Komünizm'den önce ülkemiz gibi kapitalizmin çarpık geliştiği, kendine özgü koşulları olan ülkelerde bunun öncesinde demokratik halk devrimi ve sosyalizm gibi aşamalar var. Lap diye komünizm, lap diye özel mülkiyet kalkmıyor ortadan.

Cem Askerova 6 yıl

Dilan Hışır Kendi evi şu an oturduğu ev. Bir diğerini kiraya vermiş. Kiraya verdiği kendi evi değil. Ayrıca dünyadaki savaşın, yoksulluğun, açlığın sorumlusu sensin gibi birşey diyen oldu mu? Ama senin savunduğun ve kabullediğin düzen tam olarak bunların sorumlusu. Ne demişler; kimin atına binersen onun kılıcını sallarsın. Hem düzen bu diyerek savunmak hem de ben bunların sorumlusu değilim demek asıl sapla samanı karıştırmaktır.

Cem Askerova 6 yıl

özel mülkiyetin kalkması zaten hayatımda duyduğum en saçma şey. Ha, insanların edindiği malların değeri nakit olarak o insanlara verildikten sonra özel mülkiyet kalkacaksa o zaman başka. Fakat öbür türlü insanların yıllarca emek verdiği birikimlerinin üstüne konmuş olunuyor ve bu kapitalizmden çok daha kötü bişey ve cok daha büyük bir adaletsizlik

Dilan Hışır 6 yıl

Cem Askerova komünist ideolojiyi genel hatlarıyla yazdım yazdım, ülkeler arası farklılıklar olur(tek veya bir kaç ülkede de olmaz diyor marks)

Mustafa Kolcak 6 yıl

Cem Askerova kiraya verdiği ev, parasini vererek satın aldığı için bal gibi kendi evi. İnler cinler mi parasini ödeyip tapusunu almış.

Dilan Hışır 6 yıl

Dilan Hışır Sen yıllarca emek veriyosun da 1409 liraya çalışan asgari ücretli başka birşey veriyor zaten? Ama bir evi de yok. Keşke bu ülkenin farklı coğrafyaların da, keşke farklı ailelere doğup özel mülkiyetin ortadan kalkmasının tüm insanlık için ne kadar yakıcı ve gereklilik arz eden birşey olduğunu iliklerinize kadar hissetseydiniz.

Cem Askerova 6 yıl

yasam sınırının 5000 TL olduğu ve hepimizin bu sınırlar altında yaşadığını düşünerek şu anki hibe tartışmasını ben değil saraylardakiler düşünmeli değil mi

Esra Dinibütün 6 yıl

Esra Dinibütün Saraydakilerin değil sokaktakilerin yapacağı iş bu.

Cem Askerova 6 yıl

Yemin ederim şu post sosyalist ya da komünist olduğunu söylediği zaman bir insanla neden bütün iletişimimi kestiğimi bi kere daha hatırlattı bana. Asgari ücretli çalışan kişi 1409 lira alıp ev sahibi olamıyorsa bunun muhattabi 3000 5000 tl alan değil, asgari ücreti o sınırda tutan hukumettir. Gidip ona anlatın derdinizi, orta hallinin biraz üstü olan insanlara değil. Çünkü bunu yapan biz değiliz.

Dilan Hışır 6 yıl

burası benim avlanma ve yemiş toplama alanım kimse buraya giremez diyen ilk kişiyi sopayla dövüp herkes her yerde avlanıp yemiş toplayabilir deselermiş mesele hiç buraya kadar gelmezmiş:)

Mustafa Kolcak 6 yıl

Dilan Hışır Asgari ücretli çalışanın 3000 5000 lira artık her neyse o insanla derdi yok. Siz olayı çooo... Ok yanlış anlamışsınız. Şimdi buradan sınıf katmanlarını anlatırdım da uzun iş. Sanırım daha önceleri de anlatmışlar, siz anlamamakta ısrar etmişsiniz. O yüzden boşverin, çok da iyi etmişsiniz ilişkinizi keserek o insanlarla. En azından o insanlar için

Cem Askerova 6 yıl

Herkes sizin gibi düşünmek, sizin ideallerinizi benimsemek, ve ideolojinizi savunmak zorunda değil bunu anladığınız gün herkes için herşey daha kolay olacak. Hani sosyalist veya komünist olan arkadaşlar adaletten hukuktan esitlikten falan bahseder faşizme karşı durur ya; bu ideolojiler kapsamında özel mülkiyeti kaldırıp insanların mülklerini elinden almakta bi faşizm. Bu yolla mağdur edilen insanların hakları ne olacak? Atıyorum 70 milyonluk bi ülkede diyelim ki 10 milyon kişi bu ideolojileri istiyor diye diğer 60 milyon insanı buna mecbur etmekte bi faşizm. Yani kısacası o işler öyle olmuyor. Gerçi boşuna konuşuyoruz. Ne sosyalizm gelecek bu saatten sonra ne de komünizm. Ne de özel mülkiyet kalkacak. Hepimiz kapitalist düzende yaşamaya devam edeceğiz.

Dilan Hışır 6 yıl

Cem Askerova asgari ücretli çalışanın yok zaten, sosyalist kardeşlerimizin var sorunu.

Dilan Hışır 6 yıl

Dilan Hışır 10 milyon insanın isteyip 60 milyon insanın istemediği birşeyle olabilecek birşey değil bu. Bunun adı devrim değil darbe olur zaten. Bence çok fazla bilgi sahibi olmadan çok net yargı ve fikirleriniz var. Çok yanlış, hatalı yerden eleştiriyorsunuz. Tarihin akışını hiçbir güç durduramaz. Sosyalist kardeşleriniz taş yiyor zaten Onlar da asgari ücrete çalışıyor. Bu şekilde soyutlayamazsınız.

Cem Askerova 6 yıl

Siz gerçekten 70 milyon insanın sosyalizm isteyeceğine inanıyor musunuz? Ben tam inanicam bi gülme geliyor mesela.

Dilan Hışır 6 yıl

Ha bi de; yanlış hatali vb gibi kullandığınız sözcükler tamamen size göre öyle. Bana soracak olursanız da sizin savunduğunuz ideoloji hatali mesela.

Dilan Hışır 6 yıl

Dilan Hışır Anlık olabilecek birşeyden bahsetmiyoruz. Hala eşini, kızını erkek doktora tedavi ettirmek istemeyen insanlar var. Ben ideolojimin doğru ve kesinliğinden bahsetmediğim; sizin eleştirdiğiniz noktaların yanlış noktalar olduğunu, bunun da sosyalizmi bilmemenizden kaynaklandığını söyledim "bence çok fazla bilgi sahibi olmadan çok net yargı ve fikirleriniz var" derken.

Cem Askerova 6 yıl

Bilip bilmememe sizin karar vermeniz çok hoş gerçekten klasik sosyalizmi desteklemeyen insana yapıştırılan etiket. Diğer bir deyişle "sosyalist egosu" daha fazla burda vakit kaybetmeye gerek görmüyorum. Gideyim de kiracımı kırbaçlayayım (!) Malum mülk sahibi insanları öyle görüyorsunuz. Beni de her yorumunuza etiketlemeyi birakirsaniz sevinirim. Gönderinin bildirimlerini de kapatıyorum yeterince vakit kaybettim burda.

Dilan Hışır 6 yıl

E bilseniz doğru düzgün yerden eleştirirsiniz varsa böyle bir yer Aynen kırbaçlajsadjshd Kesinlikle aynı şekilde.

Cem Askerova 6 yıl

sobetiniz güzel olduğu için yoruma kapatmıyorum gençler. Çünkü ben sorunun cevabını alıp avukatın yanına geldim

Esra Dinibütün 6 yıl

Esra Dinibütün Umarim enn kısa sürede kiracinizdan kurtulur, düzenli olarak kirasını ödeyecek bir kiracı bulursunuz. Hatta umarım daha yüksek tutardan kiralarsiniz evi gelişmelerden haberdar edin.

Dilan Hışır 6 yıl