Ev kirasını düzensiz ve eksik yatıran kiracı nasıl tahliye edilir?

günaydınlar kirasını asla düzenli yatırmayan cogu zaman eksik yatıran bir kiracım var. Sözleşmesi bittı yenilmedik. Evden çıkmasını nasıl sağlarım nasıl bir yol takip etmeliyim

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Yanlış bilinen bir durumu açıklığa kavuşturayım. Dava açmadan kiracıyı süre doldu veya kirayı ödemiyorsun diye tahliye edemezsiniz. Kanun ihtar çekme hakkını kiralayana değil kiracıya verir. Kiracı çıkacağını ihtar ile bildirir. Aksi halde o taşınmazda 10 yıl oturma hakkı vardır. Sözleşmenin 1 yıl olması kiralayan için önemli değil yani:) Şimdi gelelim tahliye işine. Tahliye davası açmak için birçok neden var ama sizin olayınıza uyan haklı ihtar. Aynı yıl içinde 2 kez kirasını geciktirirse ve bu sebeple 2 kez ihtar çekmişseniz kira kontratının sonunda tahliye davası açabilirsiniz. Başka bir çok yöntem tabiki var ama yazma ile uzun sürer.

S

sayın avukatım ağzınızdan bal damlıyor iş yeri içinde geçerlimi.

Yaren Kaboglu 6 yıl

İşyeri için de geçerlidir.

Serhat Hazan 6 yıl

com-59c7ppxa0kxtoby41ljc.jpg

Serhat Hazan 6 yıl

teşekkür ederim bilgilendirme için. Banka yolu ile kiralarimi alıyorum. Dolayısı ile kıranın hesap açık oldugu icin bütün yıl boyunca kiraların asla düzenli ödenmediği 2 ayın çoğu zaman 3 ayın zaman aştığı görülür durumda. Banka dökümü alıp ihtar cektireyim. Elektrik su ve dogalgazi kaptayım. Vicdansız değilim kiracım düzenbaz malesef bu insanlar hakkettigi cezayı cekmeli

Esra Dinibütün 6 yıl

çok teşekkürler Serhat Hazan bey

Yaren Kaboglu 6 yıl

2 kez ihtar çekmeniz lazım Esra hanım. O nokta önemli. Yani şimdi çekeceğiniz ihtar 1. İhtar olacak geçmiş aylardan biri olabilir bu. 2. Çekeceginiz ihtar için yeniden eksik ya da geç ödeme olmsı lazım. Yani tek ihtar ile 2 ay ödememiştin demek yeterli olmaz.

Serhat Hazan 6 yıl

tamamdır geçen ay be bu ay için iki adet cektireyim

Esra Dinibütün 6 yıl

geçmiş zaman için ihtar çekebilir mi Serhat bey?

Hasan Niyazoglu 6 yıl

ayrıca bu parayı hesabına kira bedeli olarak almayıp, vergi ödemiyorsa biz de bu konu ile alakalı davacı olabilir miyiz? Serhat Hazan

Hasan Niyazoglu 6 yıl

Gecmiş zaman için 15 ay ödememiş olsa dahi 1 kez ihtar çekilir. Falanca tarihlerde ödemediğin borcu öde diye. Akabinde tekrar yeni gelen aylar için ihlal şart. Eskiye dayali 2. İhtarı çekemezsiniz.

Serhat Hazan 6 yıl

Kira bedeli olarak almamak kiralayanın elinde değil. Siz kiracı iseniz kira bedeli olarak yollamak zorundasınız. Her iki taraf da sorumludur. Davacı olamazsınız. Vergi Dairesine şikayet edebilirsiniz.

Serhat Hazan 6 yıl

teşekkürler hocam çünkü elden alıp kafalarına göre zamlıyorlar, peki bu zamın da sabit bir bedeli var bundan fazla yapmaları durumunda nasıl bir yol izleyebiliriz?

Hasan Niyazoglu 6 yıl

Bu durumda yasal zam oranı ne ise o miktar kadar zam yapıp odemelerınızı bankaya yapabilirsiniz. Dava açmak için yasal bir dayanağı olmadıgından dava açamayacaktır. Başka soru almayacagım danısmanlıga döndü artık:)

Serhat Hazan 6 yıl

ahaha aynen hocam teşekkür ederim bilgileriniz için

Hasan Niyazoglu 6 yıl