Ev kirasını düzensiz ve eksik yatıran kiracı nasıl tahliye edilir?

günaydınlar kirasını asla düzenli yatırmayan cogu zaman eksik yatıran bir kiracım var. Sözleşmesi bittı yenilmedik. Evden çıkmasını nasıl sağlarım nasıl bir yol takip etmeliyim

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Kirayı geciktirdiği zaman ihtar çekiyorsunuz. İhtar içeriğinde kirayı ödemediği takdirde tahliye edeceğiniz de yazılı olsun. En temizi hak kaybına uğramamak için bir avukatla çalışmak. İnsanlar avukata danışmaktan neden bu derece korkuyor anlamış değilim.

B

soru sormak 500 lira olduğu içindir (3 yıl önceki fiyat)

Deniz Kudi 6 yıl

Bir de bilip bilmeden konuşmasak keşke. Soru sormak nerde 500 liraymış. Oraya taşınalım biz de.

Basak Kivanç 6 yıl

Evet Deniz hanım haklı hukuki danışma ücretlidir ve bunda abes bir durum yok. Çok muvekkiller gördük. Avukata hak ettiği ücreti vermemek için dosyayı çorba yapan ve sonra tirim tirim kurtaracak avukat arayan. Mesleğin var oluş amacı bu neyi garip geliyor anlamıyorum cidden.

Hatice Küçükaltun 6 yıl

Hatice Küçükaltun büroda saatlik sözlü danışma 500 lira mı? Ben 500 liraya sözlü danışma hizmeti veren bir avukat görmedim daha. Danışma ücretli ve olması gereken de bu ama 500 lira gibi fahiş bir tutardan bahsedemez kimse. Çoğu avukat asgari ücret tarifesi üzerinden danışmanlık yapıyor o da en son 175 tl idi. Ayrıca dava açmaya karar verilirse ya da başka bir suretle avukatla çalışmaya karar verilirse (icra takibi vs) avukatlar bu danışma ücretini bile çoğu zaman talep etmiyor. Neden avukatları paragöz, kan emici yaratıklar gibi göstermeye çalışıyorsunuz?

Basak Kivanç 6 yıl

Böyle bir rakam yok tabiki. Hatta ben danışma ücreti alan (alabilen) çok az meslektaş gördüm Kanun'a ve Tarife'ye göre alınması gerekli iken. Avukatlar para göz, kan emici birer yaratık değildir öyle bir şeyi iddia etmedim. Biz emegimizle ve bilgimizle para kazanıyoruz. Insanların bunu anlayamamasi ve hatta gereksiz görmesi cok ilginç.

Hatice Küçükaltun 6 yıl

Ben de aynı şeyden bahsediyorum ama siz gelip "avukatlar danışma için fazla ve haksız kazanç elde ediyorlar o yüzden kimse avukata danışmıyor" demeye çalışan birini savunuyorsunuz bana yorumlarla. Burada insanlar sürekli yalan yanlış bilgiler veriyor. Sureci uzatacak ya da hak kaybına sebep olacak şeyler yazıyorlar. Bunlarla uğraşmak yerine gidip avukata para verip iş yapsalar işler uzamaz. Daha rahat halledilir. Kimse de gidip soru sordu diye avukat 500 lira para almaz. Ben hukuki danışmanın ücretsiz olması gerektiğini savunmuyorum. Tabii ki ücretli olmalı. Bir saatlik bilgiyi verebilmek için kaç kitap okuyorum ama danışmadan kaynaklı fahiş fiyatlar(soru için 500 tl gibi) ve haksız kazançlar olmuyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Basak Kivanç 6 yıl

Basak hanim siz beni yanlis anladiniz sanirim. Ben Deniz hanımı savunmuyorum aksine tam karsisindayim. Kısacası danisma ücretli olmalıdır ve asla bahsedilen rakamlar istenmemektedir. Ayrica soylediklerinize tamamen katılıyorum

Hatice Küçükaltun 6 yıl

başak hanım her postta atarlı olmak zorunda değilsiniz. Daha sağlıklı iletişim kurmayı öğrenmelisiniz.

Deniz Kudi 6 yıl

Deniz Kudi tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Basak Kivanç 6 yıl