Federal sistem nedir?

Arkadaşlar Federal sistem hakkında neler düşünüyorsunuz. Artıları eksileri nelerdir sizce... (lüften gündemdeki siyasi konulara girmeden) bu sistemi anlatabilirmisiniz. . ?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Yerel zenginliklerin yerinde yönetilmesi her zaman daha avantajlıdır. Bir coğrafyanın yerlileri durum ve koşulları merkezi yönetimdençok daha iyi tanımaktadırlar. Fakat bu konuşabilme uzlaşabilme kültürü gerektirir. Eğitimi yüksek insanların, sosyal devlet düzeni içinde demokratik hak ve özgürlüklerin yerleştiği zaman uygulanması çok faydalı bir sistem. Erken öten horozun başına ne gelir bilirsiniz. Eğer şartlar olgunlaşmadan bu sisteme geçilecek olursa, sonuçları vahim olabilir.
Avrupada örnekler çok. Onların farkı, ufak parça yönetimlerin uzlaşarak bir araya gelip, büyümek ve güçlenmek amacı ile tercih ettikleri sistemdir. Fakat bizdeki durum biraz farklı. Bütünden parçalara ayrılmak gibi birşey çıkıyor ortaya. Tüm dünya sınırları kaldırmaya çalışırken, bizimkiler yeni sınırlar çekmeye çok hevesliler. Eğer Eyalet sistemi düşünülecek olursa, bu eyalet meclisleri ile gerçekleşmeli. Tek adam düzeni ile yine olmaz.
Önceliğimiz eğitim olmalı. Hızlı gelişimin ardından yeni nesillere eyalet sistemi bırakılabilir.
( Ayrıca, Neslihan çakırmadan nabız yoklaman güzel )

U