Feminizm nedir, ne için vardır, ne işe yarar?

Feminizim ne için vardır neye yarar? Kadınlarımızın sürekli bitmek bilmeyen bi mağduriyetleri var bu sanki erkeklerin, toplumun suçuymuş gibi sürekli bi atak modunda baskı yaratılıyor bunun sebebi nedir? Mesela işte toplumun güzellik algısı yüzünden bıyıklarımı bacak kıllarımı aldırmak zorunda döğülümm bön? Sal gitsin o zaman niye topluma onaylatmak zorunda hissediyosun fikret abi gibi gez miss Veya sütyen takmak zorunda değiliz takma o zaman. Bi de şey var güzellik algısı yüzünden normal kiloda olmak zorunda değilim. Kilomla kendimle barışığım ben. Ben böyleyim bizene ablacım, bacım istersen 150 kilo gez. Sağlıkla yaşamak için kendin için normal kiloda olman önemli toplum için değil. Son olarak kadın yemek yapmamalı niye ezik mi oluyosun bi yemek yapınca? Ben çok severim mesela yemek yapmayı neden bu kdr büyütülür bu? Ben yapıvereyim yahu nedir yani? Sonuçta ikimizde yiyeceğiz bu yemeği. Sen yalnız yaşarken kendin için yemek yapıyosun sonuçta değil mi mesela bi tabak fazladan koyunca bu kadınlık görevi değil inan. Ben de sofrayı kurar kaldırırım masayi silerim:) Herşeyi yardımlaşarak yapabilinir de. Şu erkeğe sürekli atak ve baskı yapmayı bırakmak lazım değilmidir sizce de?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

femınızım kadın ve erkegın esıt görulmesını saglar. Cınsıyetcılık dıye bırsey var bundan hem kadın hem erkek madur. Erkekler aglamaz karı gıbı konusma vs tarzı soylemler cınsıyetcı soylemlerdır .

yada ev ısının sadece kadına yuklenmesı evın dıregının erkek olması sadece erkegın calısması. Veyahut kadının namusundan sorumlu olması. Cınsıyetcılıktır .

gördugunuz gıbı sadece kadının madurıyetını görüp erkegı yok saymaz femınızm .

H

Kendinize ait küfürler bulun ozaman neden bizim küfürlerimizi kullanıyorsunuz?

Metin Saran 6 yıl

aslında femınızmler kufur kullanmaz. Cunku kufurler sadece erkegın cınsel organının yuceltıp kadının kını ezer. Bu yuzden aslında kımse kufur etmemelı .

Hilal KaySı 6 yıl

Bencede etmemeli. Ama kadınlarda bu küfürleri çok kullanıp söylediğiniz gibi bir pozisyona düşüyorlar.

Metin Saran 6 yıl

algı yanılması dıyelım .

Hilal KaySı 6 yıl

ahmet okuyabılırsınız . sadece esıt olmak ıstıyoruz. Toplumsal basta olmak uzere her alanda

Hilal KaySı 6 yıl

sizi ağır ve yipratici işlerde bekliyoruz hanımefendi

Ali Yirtlaz 6 yıl

her ıse gelırım beyfendı .

Hilal KaySı 6 yıl

ben daha yenı goruyorum bunalttıgımız ıcın özur dılerım ahmet

Hilal KaySı 6 yıl

Ama esit degiliz her iki tarafinda etkin ve daha ustun özellikleri ve taraflari var. İki erkek ya da iki kadin bile kendi hemcinsleri olarak esit olmalari mümkün olmayabilir. Biri birinden bazi konularda üstün baskin olabilir. Farklilar guzeldir bence ama tabii biri digerini ezmemej rencide etmemek kaydiyla. Yani teorik ve pratlkte bu soylediginiz esitlik zor

Uğur Dombaycı 6 yıl

Adige hanim is kazasi sonucu ölenlerin %93 u neden erkektir? Ya da dünyada intihar eden her 5 kisiden 4 u neden erkektir? Bu kadar bariz bi fark neden olusmaktadir?

Uğur Dombaycı 6 yıl

ben aynıyız demıyorum zaten farklıyız evet ama esıtız. Mesela hayvanlarla ınsanları esıt goruyorum her alanda da esıt olmasını ısterdım. Kadın ve erkek de bunun gıbı. Kadın demeye utanan ınsanlar var bu dunyada kadınlıgın utanılacak bırsey olduguınu zayıflık oldugunu dusunen ınsanlar. Uğur Dombaycı Metin Saran harc yapan kadına nasıl bakıyorsunuz nasıl davaranıyorsunuz sız ve cevredekı erkekler. Taxicılık yada oto tamırcılıgı yapan kadınlara bıle nasıl saskın bakıyoruz dımı

Hilal KaySı 6 yıl

Harç örneği ileri bir örnek oldu o yüzden sildim yorumumu kadınların her işi yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu bazı dengeleri bozabilir.

Metin Saran 6 yıl

ben hiç inşaat da çalışan kadın görmüyorum hanımefendi

Ali Yirtlaz 6 yıl

yobazlıktan agzınızın suyunu akıtarak baktıgınız ıcın olabılır belkı. Yanlız gördugunuz yerde sıkıstırıp faydalanmak ıstedıgınız ıcınde olabılır beyfendı

Hilal KaySı 6 yıl

yobazlıktan agzınızın suyunu akıtarak baktıgınız ıcın olabılır belkı. Yanlız gördugunuz yerde sıkıstırıp faydalanmak ıstedıgınız ıcınde olabılır beyfendı

Hilal KaySı 6 yıl

kadınların nesi eziliyor ya bi iş yerinde haklı olsan dahi bi kadına birsey de hemen kapının önüne korlar yada kadınlara yaranmak isteyen yavsak lar tarafından linc e ugrarsin

Ali Yirtlaz 6 yıl

Hanımefendi aynı elbiseleri giyinmiyoruz aynı fiziksel özelliklere sahip değiliz ağız suyu akma meselesinde durduğunuz yeri doğru irdeleyebildiğinizden emin olmanızı diliyorum.

Metin Saran 6 yıl

yobazlikla ne ilgisi var inşaat da çalışmanın hanımefendi

Ali Yirtlaz 6 yıl

ya kesermısınız sesınızı luften hanı gercekten yorum yaptıgına pısman edıyorsunuz ınsanı. Kadınlar daha kolay ıs buluyor dıyen orneklere benzedı. Tacız etmek ıcın ıs verıyor yada benzer seyler ıcın kkormusunuz acaba Metin Saran sıze dememıstım

Hilal KaySı 6 yıl

O açıdan bakarsak ebe ve hemşire erkek sayısı da kadına oranla az. İşçi ölümlerinin çoğunun erkek olması normal, çünkü çalışanların çoğu erkek.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Peki hilal .

Metin Saran 6 yıl

Titanik kazasında neden daha çok erkeğin öldüğü tartışılabilir ancak maden kazaları, işçi kazalarında neden erkeklerin daha çok öldüğü cevaplaması kolay bir soru.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Evlilik nedeniyle işten ayrılma sonucu neden kadına tazminatı veriliyor da erkeğe verilmiyor mesela bu da benim sinir olduğum şeylerden biri belki eşimin çalışmasını istemeyeceğim

Neslihan Nilden 6 yıl

Neyse nedenini söyleyeyim ev işi kadına atfedildiği ve erkeğin kadının hayatında söz sahibi olabildiği algısıyla muhtemelen patriyarkal toplum etkisi bunlar hep

Neslihan Nilden 6 yıl

doğum izni bile yeni verildi erkeklere

Ali Yirtlaz 6 yıl

Hilal KaySı kesemem sesimi bir düşünceni varsa demokratik bir şekilde söyle

Ali Yirtlaz 6 yıl

isttistik çlışın biraz. %70 erkekse. Kazalarda ölen %80 erkek ise sektörlere bakacaksın önce. Maden inşaat ile büra bir değil mesela.

Umit Güray 6 yıl

E tamam işte bunlar da feminizm ile alakalı erkekler Doğum izni alsın ya da yasalardan evin reisi erkektir ibaresinin kaldırılması vs vs Buna ilaveten kadın hala sadece kendi soyadını kullanmak isterse mahkeme açmak zorunda ya da çift kadının soyadını kullanmayı seçerse önce erkeğin gidip haklı sebeple mahkeme açıp kendi soyadını değiştirip evlenmesi gerekiyor vs vs

Neslihan Nilden 6 yıl

neslihan peki iki calisan eş bosanip ayrildiginda erkek neden nafaka ödemek zorunda buna niye ses cikarmiyor feminizm? İsine gelen konulara neden deginmiyor feminizim? Madem esitlik var ne munasebet erkek kadina tazminat para ödemek zorunda?

Uğur Dombaycı 6 yıl

12 milyon kadın ev idaresine bakıyor gibi bir sayı vardı nisan ayında kadınların yüzde kaçı çalışıyor ve beyaz yakayım mesela büro ağırlıklı çalışmam gayet normal burada olay cinsiyet değil diploma ha bursa da otomotiv de kaynakçı bacılarım var gayet onlara da selam olsun

Neslihan Nilden 6 yıl

Maaşı yani nakdi durumu yüksek olan ve suçluluk durumlarına bakılır nafaka 3 konu üzerinden değerlendirmeye alınır. Evlenince eşim evde otursun bana hizmet etsin, insanlarla sosyalleşmesin der kadını eve kapatır ömrünün baharında vasıfsızlığa mahkum edersen nafaka ödersin.

Neslihan Nilden 6 yıl

İki çalışan eş boşandığında, eğer şiddet vs. Yoksa nafaka ödeme zorunluluğu mu var ?

Ahmet Dnçr 6 yıl

Aynı işi yapan bir çok kadın aynı işi yapan erkekten düşük maaş alıyor mesela kadının Kazancı eve ek gelir görülüyor sanayi de bakınız bu da cinsiyet yükü

Neslihan Nilden 6 yıl

Çalışan kadina yazdim cumlemin basinda ve calissa da nafaka ödeniyor

Uğur Dombaycı 6 yıl

Ben iki eş de çalışıyorsa nafaka ödeme zorunluluğu yok diye biliyorum

Ahmet Dnçr 6 yıl

Diyelim ben 1000 lira maaş alıyorum eşim 3000 lira ayrılık durumunda hayat standardını devam ettirmek üzere aradaki farka göre belirleniyor.

Neslihan Nilden 6 yıl

Ya çalışmasa bile çokça kadında onun parasına kalmadım diyerek anlaşmalı boşanıyor, aldatılan dayak yiyen mağdur edilen kadın da kusura bakmayın tabi bastırıp alır nafakasını. Az önce bakım iştirak yoksulluk ve tedbir nafakası şeklinde ayrılıyormuş. Evlilik kanun önünde şirkete benzer bir kurumdur ve hukuki süreçlerde buna göre işleniyor. A kişisinden B kişisinden örnek veremeyiz nafaka tutarı ödeme şekli olaydan olaya emsal davalar neticesinde karara bağlanır.

Neslihan Nilden 6 yıl

Ama iste ben de diyorum ki esler ayrılmış herkes kendi hayatina dönüyor osaatten sonra kimsenin maaşı kimseyi ilgilendirmemeli

Uğur Dombaycı 6 yıl

O döneme kadar beraber yaşayıp birbirinin hayatını etkiliyorsun, bkz kuzenim Vodafone da çalışıyor yurt dışı göreve gönderilmek istendi kallavi bir maaş zammıyla çok modern zatımuhterem enişte bey olmaz öyle şey demiş. Yıllarca sarf ettiği emek sonucu hakettiği terfi ve maddi gücü evlilik bağı etkisiyle reddetti.

Neslihan Nilden 6 yıl

Ha bu redde kadın benden güçlü olacak tribi de yoksa bende bir şey bilmiyorum. Sen kadın bi tık aşağıda olsun dersen toplum olarak bu mağduriyet boşanma durumunda tabi nükseder. Örnek de verdim lütfen küçük düşünmeyin efendim.

Neslihan Nilden 6 yıl

Ee erkek de emek veriyo bekarken belki ev almayacak yiyip icecek kafasina gore ama evli olunca hayatini o da ona göre belirliyor o zaman kadin da tazminat ödesin?

Uğur Dombaycı 6 yıl

kadınların erken emekli olması var birde halbuki onlar daha çok yaşıyor

Ali Yirtlaz 6 yıl

Atiyorum 1 yil evli kalip hayat boyu o kadinin yükünü neden sirtina almak zorundaki erkek?

Uğur Dombaycı 6 yıl

Hukukun mantığı üzerine hiç okudunuz mu? Şuan hukuki durumları salla pati eleştiriyorsunuz. Banane şöyle olsun vs diyerek tartışma olmaz. Kadınlar Doğum borçlanması vs de yapıyor. Ve kadının fiziki yeterliliği kemik erimesi vs gibi etkenlerle daha erken yeterlilik yitirdiği üzere bu yapılmalı yoksa emekli olamayan lakin üretemeyen insanlarla kalkınmaya çalışırsınız. Yahu çalışan ve sizden çok kazanan kadınla evlenin bu kadar basit çözümü.

Neslihan Nilden 6 yıl

Sanki sadece kadinin hayati etkilemiyormuş gibi bence esitlikciysen bu konuya da adil yaklasman gerekmez mi?

Uğur Dombaycı 6 yıl

Örnek ver bana bak ben sana gerçek hayattan örnekler veriyorum sen boş argümanlar. Hukukun temel kavramlarından başla, medeni kanun, borçlar hukuku, ticaret hukuku hepsinden okuyup konuya daha hakim ol daha güzel eleştirelim bence bu olayı.

Neslihan Nilden 6 yıl

bu konu da nedense eşitlikçi olmadi

Ali Yirtlaz 6 yıl

İyi de davul dengi dengine diyerek çalışan kadınla evlenin diyorum daha ne diyeyim. Mağduriyet olmazda borç zorunluluğu Yani zararın tanzim edilmesi gibi bir durumda mevcut olmaz.

Neslihan Nilden 6 yıl

neslihan hanım haklı gerekli durumlarda erkeğe de nafaka ödenebiliyor.

Ahmet Dnçr 6 yıl

hangi konu da örnek vereyim onu anlamadım

Ali Yirtlaz 6 yıl

ewt verilir onbin dava da bie bir erkeğe

Ali Yirtlaz 6 yıl

Demek ki koşullar on binde bir oluşuyor.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Karşı çıktığınız durumlar hakkında ben nafaka olayını yaratan durumu açıkladığım halde havaya muhalefet yapıyorsunuz karşıt görüşü savunurken aa bu adamda böyleydi haklıyken nafaka ödüyor diyin.

Neslihan Nilden 6 yıl

Tamam ya hukuk kanun isinize gelince dokundurtmuyosunuz konuya senden daha yuksek maasli biriyle evlen deyip isin icinden cikiyosun? Arkadasim ilk evliligi 1 yili biraz geckin sürdü ve bosanmalari nafakaya baglanarak bitti 1 sene yahu?

Uğur Dombaycı 6 yıl

Çocuk var mıydı ?

Ahmet Dnçr 6 yıl

Yoksulluk nafakası almıştır

Neslihan Nilden 6 yıl

Ne aldigini bilmiyorum ama sevgilileriyle arkadastan aldığı nafakayi catir catir eziyo:) cocuk yok ahmet

Uğur Dombaycı 6 yıl

Kafam şişti

Metin Saran 6 yıl

bakan bile karşı çıktı ömür boyu nafaka olayina bazı kadınlar o parayi sevgililer i ile yiyor

Ali Yirtlaz 6 yıl

Bu kaideler yuvarlak masa etrafında şarap tokuşturarak belirlenmiyor, yaşanan geçmişteki durumlar ve toplumun yapısı, örf adet ananeleri doğrultusunda belirleniyor. Hatta alenen bir kanun yoksa toplumun kurallarına göre hakim insiyatif kullanabiliyor. yukarıda da belirttim erkek evin reisidir ibaresi kanundan kalktı mesela bu erkekler için gayet başarılı, evin geçimini erkek sağlamak zorunda değil yasal bağlayıcı Yok. Ve değişen toplum yapısıyla beraber bu tarz durumlar içinde değişikliğe gidilecek bende 1 sene gibi evliliklerde nafakayı çok doğru bulmuyorum.

Neslihan Nilden 6 yıl

Bi dakka erkekler de alabiliyor nafaka

Umit Güray 6 yıl

Çok kısa süren evliliklerde eğer çocuk ve şiddet olmadıysa bence de erkeğin nafaka ödemesi gereksiz.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Bizim bir arkadaşın akına gelmişti. O sıra yeni değişmiş yasa. Yapamadı yine delikanlılığına sığdıramadı nafaka için başvurmaya.

Umit Güray 6 yıl

umit bey belli basli sebeplerle nadiren olan nafakalar yüzdeye vursan kac kadin erkege nafaka ödüyor?

Uğur Dombaycı 6 yıl

Kaç erkek nafaka talebinde bulunuyor bu da önemli

Ahmet Dnçr 6 yıl

Erke çalışmıyor, kadın da yönetici asistanı yabancı dil biliyor iyi kazanıyordu yani. Az da olsa hakkı lan erkeklerin çok azı istiyor. Çünkü "erkek"liğe sığdıramıyor.

Umit Güray 6 yıl

es e nafaka belli yasin altında ise çok saçma

Ali Yirtlaz 6 yıl

Kadınlığa sığdıramayıp, ağız eğmem diyerek çocuğa bile nafaka almadan dul ve evlat büyüten nice kadınlar da var kusura bakmayın algıda seçicisiniz.

Neslihan Nilden 6 yıl

Neslihan Nilden Siz böyle bir durumla karşılaşsanız nafaka talebinde bulunur muydunuz ?

Ahmet Dnçr 6 yıl

Ben evlilikte bile hesaplar ayrı tutulsun kafasındayım ha beraberlik ihtiyacı olur ben veririm ihtiyacım olur ben isterim hayat müşterek ancak başka adamın parasına ağız eğmek bana göre değil. Hayatımı kendim kazanmak üzere 19 sene kadar örgün eğitim aldım halem açıktan bir lisans eğitimi daha alıyorum. Kimse kusura bakmasın üç günlük adamdan bir de nafaka alıp ömürlük kuyruk edemem.

Neslihan Nilden 6 yıl

Dipnot: Eski sevgililerime verdiğim borçları bile geri almadım şuana kadar yüz göz olmamak üzere

Neslihan Nilden 6 yıl

Burcuva oldu artık evilikler de

Umit Güray 6 yıl

Kazandığım parayı gidip adamın avcuna saymamak burjuvalıksa evet öyle oldu... Kusura bakmayın ben bu akşam yemekler benden diyerek adama jest yapıp aşkısıııığğğ kartını versene diyemem

Neslihan Nilden 6 yıl

Mal ayrılığı ev kadınlığını meslek edinmiş kadınlara göre değil, ekonomik bağımsızlığını kazanmışlara göre.

Umit Güray 6 yıl

Ortlama olarak da kadın daha az kazanır. Kadının işine yarayan bir şey değil genelde mal ayrılığı

Umit Güray 6 yıl

Umit kadının az kazanması üzerine de yukarı da fikir beyan ettim doğru bir noktaya parmak bastınız. Lakin beni bağlayan çok bir şey yok

Neslihan Nilden 6 yıl

neslihan sen evlenme iki günde kapinin önüne gor gocann )

Uğur Dombaycı 6 yıl

Ruhunda annecilik olan kadın kendinden az kazanan erkeğe gider. Bu en feministinde bile böyledir. En az kendi kadar kazansın ister. Yoksa freudgil bir durum olabilir.

Umit Güray 6 yıl

Koca adayıma da haber ver istersen Feminist yârim diye seviyor adam bastırılmış kadın sevmiyor.

Neslihan Nilden 6 yıl

Bastirilmis kadini kimse istemez yeter ki baski ve dayatma yapmasin kadin yeter

Uğur Dombaycı 6 yıl

Uğur bunu da ileticem

Neslihan Nilden 6 yıl

Ali Yirtlaz hassas oldugum bır konudur ve bırseyler cok ustume geldı asırı sınırlendım kusura bakmayın .

Hilal KaySı 6 yıl

Benim adam geldi buraları okudu okudu gitti içiniz rahat olsun

Neslihan Nilden 6 yıl

Hilal teşekkür ederim bu coğrafya da zor oluyor ama olunca oluyor

Neslihan Nilden 6 yıl

cıdden cok zor o kadar zor kı boyle bır evlılık olmadıktan sonra evlenmeyı dusunmuyorum. Rıca ederım

Hilal KaySı 6 yıl

Verin gazı birbirinize

Uğur Dombaycı 6 yıl

Hilal biz henüz evli değiliz lakin dünya görüşlerimiz konusunda netiz, huzuru bulacağın insanla olur umarım

Neslihan Nilden 6 yıl

Uğur sus kıskanç hatun az da olsa böyle erkeklerin olduğunu bilsin tabi ümidi kesmeyeceğiz

Neslihan Nilden 6 yıl

oyle bır ınsan suan hayatımda zaten de. Umaım aynı ev ıcınde de esıtlıkcı esıtlıkcı gıderız hadı hayırlısı bakalım

Hilal KaySı 6 yıl

neslihan kafana göre bulup mutluysan ne mutlu sana ama bu durumda ben barzo mu oluyorum tam olarak

Uğur Dombaycı 6 yıl

Şimdi o konuya girmeyelim hepimiz başka başka insanlarız herkesin kendine göre birilerini bulabileceği günler ümidiyle

Neslihan Nilden 6 yıl

Umarız

Uğur Dombaycı 6 yıl