Feminizm nedir, ne için vardır, ne işe yarar?

Feminizim ne için vardır neye yarar? Kadınlarımızın sürekli bitmek bilmeyen bi mağduriyetleri var bu sanki erkeklerin, toplumun suçuymuş gibi sürekli bi atak modunda baskı yaratılıyor bunun sebebi nedir? Mesela işte toplumun güzellik algısı yüzünden bıyıklarımı bacak kıllarımı aldırmak zorunda döğülümm bön? Sal gitsin o zaman niye topluma onaylatmak zorunda hissediyosun fikret abi gibi gez miss Veya sütyen takmak zorunda değiliz takma o zaman. Bi de şey var güzellik algısı yüzünden normal kiloda olmak zorunda değilim. Kilomla kendimle barışığım ben. Ben böyleyim bizene ablacım, bacım istersen 150 kilo gez. Sağlıkla yaşamak için kendin için normal kiloda olman önemli toplum için değil. Son olarak kadın yemek yapmamalı niye ezik mi oluyosun bi yemek yapınca? Ben çok severim mesela yemek yapmayı neden bu kdr büyütülür bu? Ben yapıvereyim yahu nedir yani? Sonuçta ikimizde yiyeceğiz bu yemeği. Sen yalnız yaşarken kendin için yemek yapıyosun sonuçta değil mi mesela bi tabak fazladan koyunca bu kadınlık görevi değil inan. Ben de sofrayı kurar kaldırırım masayi silerim:) Herşeyi yardımlaşarak yapabilinir de. Şu erkeğe sürekli atak ve baskı yapmayı bırakmak lazım değilmidir sizce de?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

kadın erkek eşitliğidir feminizm. Erkek düşmanlığı ya da her zıt görüşe "cinsiyetçi ya da ataerkil konuşma!" diyerek çemkirme değil. Onedio'dan feminizmi okuyan ben artık feministim diyor. Herkes feminist, bilinçli her insan bir kadından farkı olmadığını bilir. Çirkefliğinize bir kalıp bulmuşsunuz "fiminizm"

H

Kadın hanımlığını bilecek değil mi.? Eşitlik istiyorsa da hanım hanımcık istiyecek. İşte tam da bu zihniyete karşı savaşıyor feminizm. Yüzüne "çemkirirlerse" hiç şaşma. Erkek yapınca delikanlılık kadın yapınca çemkirme öyle mi?

Umit Güray 5 yıl

yo hayır erkeğinki de çemkirmektir. Kadın hanımlığını bilecek safsatasına zerre saygı duymam. Her birey özgür birer ruh ve bedene sahiptir. Nasıl ki kadınları 2. planda gören bireylere karşı bir savaşsa bu, bu savaşın neticeside erkekleri aynı kadınlar gözünde 2. plan yapmak olmamalı.

Harun Trl 5 yıl

insan kibar olacak demiyorsun. Kadın hanımlığını bilecek diyorsun. Bu erkek egemen bir zihniyettim. Erkeğinki de çemkirmektir lafı güzaf. Herkes biliyor ki çemkirmek kadın için kullanılan bir ifade.

Umit Güray 5 yıl