Geçmişe veri aktarmak mümkün mü?

Zaman yolculuğunda insan hedef alınıyor. Oysa daha kolayı olan geçmişe veri aktarmak nir veriye zaman yolculuğu yaptırmak neden bahsedilmiyor. Sizce geçmişe veri göndermek mümkün mü? Veya şuan birileri bunu başarmış olabilir mi?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Bu birazda inançla alakalı. Bence Allah geleceği henüz yaratmadı. Ama geçmişi yaşadığımız için geçmişin varlığından eminiz. Yüzlerce yıldızın ışığı bize daha yeni ulaşıyor ve biz o yıldızları keşfedebiliyoruz. Ve bu sayede belkide o yıldızların yüzlerce ışık-yılı öncesindeki durumunu gözlemleyebiliyoruz. Yani geçmişini seyrediyoruz

E

Eger inancli birisiyseniz bu soyledikleriniz kadere inanmakla celisiyor

Ersin Bozğan 6 yıl

Açıklar misiniz

Erol Sayılı 6 yıl

Aciklama derken? Basit yani Islam dininde imanin 6 sartindan bir tanesi kadere inanmaktir, ne yazildiysa o olacaktir ve bu demektir ki gelecek kurgulanmistir. Allah gelecegi yaratmadi demek buna ters dusuyor, zaten dinler icerisinde en celiskili olani budur, kendi icinde bile soyle bir celiskisi var, Allah ne yazdiysa o olur denilir ya da Allah senin ne yapacagini onceden bilir, bu ikisi arasinda fark var. Sonuc olarak Islam'da Allah herkesin kaderini belirlemistir ve Kuran'da da en cok insanin ecelinin ne zaman olacagina Allah karar verir diye vurgulanir, bu gelecek zaman ile ilgili kesin bir bilginin Allah tarafindan bilindigini gosterir (tabi ki hepimiz gelecekte bir yerlerde olecegiz bu baska )

Ersin Bozğan 6 yıl

Konuyu arkadasin sordugu sorudan saptirmak istemem bu arada ama yorumunuz ile ilgili oldu sanirim, saygilar

Ersin Bozğan 6 yıl

Allah herşeyi bilir. Ama bildiği herşeyi su an yaratmamıştır. Allah in ne olacağını bilmasine kader, vakti geldiğinde yaratmasına da kaza diyoruz hanefi mezhebinde. Şafii mezhebinde tam tersi

Erol Sayılı 6 yıl

Yani Allah in herşeyi önceden biliyor olmasına ters düşen birşey soylemedim

Erol Sayılı 6 yıl

Bence de mantikli biz kaderi Allah yaratti diye yasamiyoruz. Sadece gaybi bilen Allah tir. Bizim yasayacaklarimizi Allah in onceden bilmesi durumudur.

Yasmin SeCo 6 yıl

kader olayı tüm zamanın verisinin geçmişte bir noktaya iletilmesi gibi. Yani siz yaşadığınız için oluşan veri geçmişe iletildiği için zamanı değiştirmiyor. Tüm geleceği ise bilen biri var ama kimseye söylemediği için spoiler ile zamanıda değiştirmiyor.

Muhammed Biz 6 yıl

Zamanı da Allah yarattığı için henüz yaratmadı ya da yarattı da henüz biz yaşamadık gibi şeyler söyleyemeyiz çünkü bütün bunlar zaman ile alakalı kavramlar.

Ayfer Şengörün 6 yıl