Gelişmiş ülkelerdeki işçiler neden kapitalizme isyan etmiyor?

Türkiye'deki işçilerin isyan etmeme sebebi belli. Peki gelişmiş ülkelerdeki işçiler neden kapitalizme isyan etmiyor?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

benim de merak ettiğim bi şey var. Normalde antikapitalistlerin ucuz emek somurusunun, ucuz işçiliğin esiri olan göçmenlere karşı çıkması gerekiyor. Cok kulturluluk gocmenlik gibi kavramlar kapitalistler tarafından ucuz işgücü adına pompalanıyor. Mesela afrikalı ulkesinde kalsa en azından karnı doyacak, tarım hayvancılık yapacak. Ama bunun avrupaya amerikaya gocu tesvik ediliyor, seks kolesi bile olma pahasına. Peki bu noktada solcular neden göçe karşı durmuyor hep bunu merak etmişimdir.. Tam bu noktada sol kendini yenileyememiş oluyor. Öne kemal kılıçdaroglu, meral akşener'in göçü önleyecegiz söylemleri cıkıyor.

G

Antikapitalistler mültecilere ve göçmenlere karşı çıkmamalı. Çokkültürlülüğü desteklemeliler

Can Kavi 6 yıl

Can Kavi sebep? Yeni koleler yaratmak, kapitalistlerin ekmegine yag surmek icin mi? Solcu da aynı seyi diyor, kapitalist de. Bu nasıl oluyor ?

Gürkan Pusat 6 yıl

cok kulturlulukten kastın yerli unsurlar ve nitelikli göç ise eryvallah ama kontrolsüz göçün cok kulturlulukle alakası yok;sana dayatılanı hap olarak alırsın.

Gürkan Pusat 6 yıl

Antikapitalistler mültecilerin ve göçmenlerin ucuz işgücü olarak görülüp emeklerinin sömürülmesine karşı çıkmalı. Mültecilerin ve göçmenlerin kendisine değil

Can Kavi 6 yıl

öyle ideal bi dunya yok ama, bu solcuların ütopik dunyasında kaldı, bu nedenle de sol kan kaybediyor

Gürkan Pusat 6 yıl

Emek sömürüsünün olmadığı ve çalışanların emeğinin karşılığını aldığı bir dünya neden varolamasın ki? özel mülkiyetin ve her türlü hiyerarşinin ortadan kaldırılmasıyla rahatlıkla böyle bir toplum varolabilir

Can Kavi 6 yıl

fakat kimse ulkesindeki emekçiyi duygu somurusu ile göçmek isteyen insana ezdirmek zorunda degil. Buna ırkçılık demek de kolaycılık. Nromalde solcuların aç gozlulukle ulkesini terkeden insana da cephe alması gerekiyor. Turkıyede koyden kente goc oldugunda aynı insan koyunde kal kardeşim en azından karnın doyar diyecektir ama aynısı afrikalı olunca ezilen halk oluyor ve avrupaya amerikaya goçsun diye adeta sırtında taşıyorlar. Solcuların kafası ciddi şekilde karışık. Bence kendi olamıyorlar, bu nedenle de soldan sogudum hem avrupada yaşadıgım yıllarda hem de turkıyede.

Gürkan Pusat 6 yıl

normalde erdogan2ı yerden yere vuran solcular dunyada göçü tesvik ediyor, bu da ayrı bir komedi.

Gürkan Pusat 6 yıl