Gelmiş geçmiş en büyük bilim insanı kimdir?

Tesla bana gelmiş geçmiş en büyük bilim insanı gibi geliyor. Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?(bilim insanlarını kıyaslamak elbette doğru değil benim ki sadece merak.)

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Elektrik motorunu faraday bulmuş, Tesla zamanında her yerde kullanılıyorken, zaten var olan DC elektrik motorunu (yine başkasının bulduğu) AC akımla verimli biçimde çalıştırma yöntemini geliştirdi diye mi en büyük bilim insanı?

Z

Alternatif akımın yanı sıra çok fazla patenti olan bir bilim insanı ayrıca hem fizikçi hem mühendis diye biliyorum bu yüzden öyle düşündüm. Sizce kimdir peki ?

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

Ya tesla hakkında çok fazla abartı var

Berkan Bolut 6 yıl

Aydınlat beni.

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

Bak mesela patentleri o kadar fazla değil, zaman makinesi felan bulduğuda ve ölüm ışını gibi şeylerde muhtemelen komplo teorisyenlerinin abartmalari zaten tesla bitince düz dünya teorisine başladılar bazıları çok paranoyak

Berkan Bolut 6 yıl

Yinede bana göre dehası tartışılmaz. Evet haklısın abartılar var ama bir sürü buluşu da var. İstediğinizi yazabilirsiniz dar kafalı değilim.

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

İq su 250 deniyordu , Einstein bile 160

Berkan Bolut 6 yıl

Teslanin kablosuz elektrik olayı harikaydı ama malesef dünyanın ticaretle döndüğünü farkedemedi

Berkan Bolut 6 yıl

Bence destek verilmeliydi belkide yapığı nadir hatalardan biriydi teslanın.

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

Vurdu gol oldu

İsmail İnanç 6 yıl

Tesla, yaptığı buluşlarla teknolojik gelişime katkıda bulunmuş önemli biridir. Tıpkı, şu an bu bilgisayar veya cep telefonu üzerinden benimle yazışmanızı sağlayan "transistor"un mucidi William Shockley gibi. Shockley olmasaydı, bir bilgisayarın varlığını hayal bile edemezdiniz.

Zafer Evler 6 yıl

Anladım bundan sonra daha çok araştıracağım. 16 yaşındayım ve sanırım çok cürretkar bir kaç tabir kullandım

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

Böyle şeyler normal. İnternette kahramanlık hikayeleri her zaman ilgi çekicidir ve çok paylaşılır. Örneğin, az önce insanlığın tüm gidişatını değiştiren transistor diye bir şeyin varlığını ve mucidini öğrendiniz. Okuyun, araştırın.

Zafer Evler 6 yıl

Berkan Bolut hocam iq kısmı aşırı abartı ki zaten herşeyin göstergesi değil iq

Görkem Alkoç 6 yıl

Teşekkür ederim hemen araştırıcam.

Oğuzhan Ekitli 6 yıl

Zafer Evler abi bence en buyük dahi sizsiniz

Ahmet Erkacmaz 6 yıl

Berkan Bolut kablosuz elektrikte yüksek güç aktarımı verimsiz olduğu için yapılamadı hocamo. Yoksa 3 5 malzeme toplayıp telefonu kablosuz şarj edecek cihazı tasarlamak çok zor değil şu an. Küçük güçlerde zaten yaygın olarak güç ve sinyal aktarımı çok yaygın

Ilker Sarıkınacı 6 yıl