Gül sirkesi nasıl yapılır ve Gül sirkesinin faydaları

GÜL SİRKESİ, eski tıpta ateş düşürücü ve hazmı kolaylaştırıcı olarak kullanılan kıymetli bir ilaçtı. Küçük çocukların yüksek ateşini düşürmek için gül sirkesi vücudu silmek etkili bir doğal ilaçtır.

Mayıs ayında gül hasatında toplanmış güller ve su ilavesi ile 6 ayda fermente olmuş sirkedir. Cilt bakımı, bebek pişiği, arpacık/göz nezlesi, akne/sivilce için harika bir toniktir.
Gül sirkesi cilt için de oldukça faydalıdır,

Cam bir tonik şişesi edinin. Cam şişenin yarısına maden suyu doldurun. Şişenin kalanını da gül sirkesi ile doldurun. Bu doğal cilt toniğini her gün yüzünüze uygulayın. Yüzünüzdeki farkı kısa sürede aynada göreceksiniz. Gül sirkesi, cildi besler. Parlatır. Güneş lekelerinin, çillerin ve sivilce izlerinin geçmesini sağlar. Gül sirkesi, cildi nemlendirir. Gözenekleri sıkılaştırır. Yüzünüze gerginlik ve berraklık katar.

Zayıflamak için gül sirkesinden faydalanın;
Doğal gül sirkesini her sabah içerek zayıflayabilirsiniz. Her sabah uyanır uyanmaz 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı gül sirkesi koyun. Aç karnına için. Bu işlemi her sabah tekrarlayın. Gül sirkesi metabolizma hızınızı yükseltecek. Vücudunuzun yağ yakım hızı artacak. Böylece eğer diyet yapıyorsanız kısa sürede diyetin faydalarını görebileceksiniz. Daha kolay ve hızlı zayıflama gül sirkesi ile mümkün.

Gül sirkesi gargara yapmak için, göze damlatmak için ve dahilen günde 3-4 defa 1 tatlı kaşığı alınarak kullanılabilir.

com-0zfp68dt99mp7n10483t.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Gül Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Gül Sirkesi Nasıl Kullanılır?

gul-yagi

Yeni bir tarif olarak geç kalmış bir şekilde açığa çıkan gül sirkesi, faydaları duyuldukça daha da merak edilir hale gelecek gibi görünüyor.

Diş etlerinizin güçlenmesini istiyorsanız gül sirkesinden faydalanabilirsiniz. Her gün 1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı gül sirkesi ekleyerek gargara yapın. Diş etleri çekilmesi sorunundan kurtulacak ve de daha güçlü diş etlerine kavuşacaksınız.
Gül suyu da, sirke de ateşi düşürmede etkili maddelerdir. Dolayısı ile pamuklu bir beze gül sirkesi döküp hastanın alnına ve bileklerine koyduğunuzda ateşinin düştüğünü göreceksiniz.
Zayıflamak mı istiyorsunuz? 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı gül sirkesi koyarak her gün aç karınla için. Zamanla metabolizmanız hızlanacak ve de zayıfladığınızı göreceksiniz.
Gül sirkesi özellikle güneş çarpması sebebiyle baş ağrısı yaşandığında ağrının geçmesinde etkilidir. Pamuklu bir beze gül sirkesi dökerek alnınıza uygulayın.
Gül sirkesini su ile seyrelterek masaj yağı olarak kullanabilirsiniz.
Salatalarınıza sirke olarak gül sirkesi kullanabilirsiniz. Bu şekilde gül sirkesini yiyeceklerinize dahil ettiğinizde yemeklerden sonra hazımsızlık sorunu çekmezsiniz.
Bir şişenin yarısına kadar maden suyu, diğer yarısına da gül sirkesi doldurun. Tamamen doğal bir şekilde hazırlanmış olan cilt toniğinizi yüzünüze her gün uygulayın. Gün geçtikçe lekelerdeki ve sivilce izlerindeki farkı göreceksiniz. Gözenekleriniz sıkılaşacak, cildiniz parlayacak.

Y