Hristiyan ve başka dinlere mensuplar cennete girebilir mi?

Hristiyan ve başka dinlere mensuplar cennete girebilir mi?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
187
187 CEVAP

Hem fikren hem ruhen insan nüsveddeleri hariç herkes girebilir diye düşünüyorum. Tabii yinede takdir ALLAH ındır...

S

Bu konuda fetvalar vardır ve kuranda da kesin olarak bildirilmiştir. Eğer inanıyorsanız kesin olan bir konuyu kabul etmemek yada şüpheyle bakmak çok sakıncalıdır. Şirk en büyük günahtır. Ve diğer dinlerdekiler şirke girmiştir. Bunu şöyle örneklendirebiliriz çok basit olacak ve tam karşılığı asla olmayacak ama diyelimki bir çocuk anne ve babasından kopup söylediklerini hiç yapmiyor hatta onların anne babası olduğunu yok sayıp görmezden geliyor ozaman biz diyebilirmiyizki hayırlı evlattır diye.

Muhammet Kırca 6 yıl

Diğer dine mensup olanlarda kendince diğerlerinin cehennemlik olduğu inancı ve düşüncesindeler. ALLAH hiç bir kulunu cehennemine atsın diye yaratmaz herkes kendi cehennemine veya cennetine hazırlığını kendi yapar. Sizde bugün israilde doğmuş olsaydınız büyük olasılıkla yahudi idiniz. Yok bizi Allah müslüman yarattı seçilmiş kullarız düşüncesi taşıyorsanız bu bir kibirdir ve yahudi inancı taımaktadır...

Selami Yrdmcı 6 yıl

Misevi yada hıristiyanlikta hz muhammedi müjdelenmiştir eğer kendi dinlerinin asıllarını (tahriften öncesini) araştırırlarsa bunu görebilirler. http://trend.mynet.com/vatikanin-kabul-etmedigi-hz-muhammedi-mujdeleyen-barnabas-incili-hakkinda-11-sok-edici-bilgi-1055385?fref=gc bu hıristiyanlik https://sorularlaislamiyet.com/medine-yahudilerinin-ileri-gelen-alimlerinden-biri-olan-abdullah-bin-selam-nasil-musluman-olmustur?fref=gc Buda musevilik içindir. Tevratı daha okumadım ama incil okudum ve çoğu inancı araştırdım ve semavi dinlerin gerçekliğine iman ettim bu dinlerin içindede diğer ikisini kabullenen tek din islamdir digerleri tek kendilerini savunur. Semavi dinlere en yakın örnekte budizmdir özellikle müslümanlığa benzediği çok tarafı vardır. Ama putlara tapmaları ile bunu benzetmekte aslında sakincalidir.

Muhammet Kırca 6 yıl

Ama yinede kesin olarak müslüman olurdum diyemem burdada biz müslümanlara görev düşmekte dinimizi anlayıp iyi yaşamalı ve ulaşabildiğimiz heryerebulaştırmalıyız eskiden insanlar zorla değil kendi istekleri ile seçerlerdi dini yaşayan kalmadığı için şimdi kimse de değişim olmuyor haliyle bizim dinimizde her koyun kendi bacağindan asilir mantigi yoktur mutlaka yaninda baskalarinida götürür.

Muhammet Kırca 6 yıl