Hristiyanlar müslümanların cehennemde yanacağını düşünüyor müslümanlarda onların hangi din doğru?

Müslüman doganlar ne kadar sansliyiz diyor ya hristiyan dogsaydik cehennemde yanacaktik diye. Acaba Hristiyan doganlar da ayni sekilde ne kadar sansliyiz mi diyor sonucta herkes inandigi dinin gercek oldugunu kabul goruyor. Bu durumda "oku" sozu on plana cikmiyor mu? Diyoruz ki Allah oku demis ki dogruyu bulasin muslumanlar nasilsa dogrusu bizim dinimiz diye cogu Kurani okumuyor ama ya hristiyan musevi ve yahudiler ?? Belki okusalar onlar da musluman olacaklar diye dusunuyoruz. Iste tam da bu noktada diger dinler de okusalar Hristiyan olur ve cehennemde yanmazlardi diye dusunuyorlarsa? Bu cikmaz gozuken yoldan nasil cikilir ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

"Tanrı ne kadar düşünceli değil mi? Her şeyi o kadar güzel ayarlamış ki, nerede doğarsan doğ, oranın yerel dini hep gerçek olan din çıkıyor.'' Richard Dawkins.

İncil ve Tevratında kitap olarak korunacağı ve değiştirilemeyeceği yazar. Örnek: “Ot kurur, çiçek solar; fakat Allahımızın sözü ebediyen. Durur.” (İşaya 40:8)

Kuran da ezberci hafızların savaşlarda ölmesi sebebi ile, toplanıp kitap haline getirilirken farklı yorumlar olduğu görülmüş ve bir kurul olusturularak en son Ömer in kızı Sevde nin ki kabul edilmiş diğerleri yakılmıştır.

Ayrıca Arapça ilk indiğinde şimdiki gibi değildi. Harekeler ve bildiğim kadarı ile sesli harfler yoktu. 680 li yıllardan sonra değişen yüz yıllık gibi bir süreçte kolaylık olsun diye değiştirilen arapça epey değişime uğramış fakat bu o zamanlar için daha da karışıklığa sebep olmuştur.

Bir Tanrı var ve kitaplar gönderiyor. Hayatımıza kılavuz olsun diye... Önce dinler ayrılıyor. Sonra kendi içinde mezhepler, tarikatlar vs. Vs. Kısacık bir ayette dahi ulemalardan bir çok farklı yorum. Zaten bir çok fırkanın çıkmasına sebep... Tanrı, kitapları bizim anlayamamamız için göndermiş olamaz değil mi ?

E

Bu yorum farkindan dolayı aslı geçerli olsun denilmiştir ama bu da bu din Araplar a mi ait? Sorununa neden oldu.

Sevsen Keşkek 6 yıl

Enam 92, şura 7 zaten kime indirildiğide belli.

Erol Yoncaci 6 yıl