İnsan beyni hayalini kurduğu her şeyi kayıt eder mi?

İnsan beyni gördüğü her şeyi kayıt eder/edermiş. Merak ediyorum hayalini kurduğu her şeyi de kayıt edebilir mi ? ..

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Her şeyi kayıt eder iddialı bir cümle... İşine yarayan ve yarayacak olanları kaydediyor diyelim... Yeri geldi mi de normalde hatırlanmayan şeyi hatırlayabiliyor... Evet bu da bazı şeyleri farkında olmadan kaydettiği anlamına geliyor... Ama her şeyi değil...

M

konu ilginç aslında. Buradan dahil olmak istiyorum. Mustafa Çinik "her şey" idaalı evet. Ama aksini söylemek de iddalı değil mi ?

İlker Özkürkcü 5 yıl

Gestalt psikolojisi genelde bu alanda çalışmalara sahip alan... Konuyla ilgili çalışmalar da var... Güncel mitlerden biri olan 25. Kare tekniği de var bunların içinde... Ne yazık ki sandığımız gibi değil... Duyularımız belli ranjlar arasında bize bilgi sağlıyor... beynimiz de dolayısıyla belli bilgileri saklar... Burda şunu ayırt etmek gerekiyor, olmasını istediğimiz şeyler ile elimizdeki imkanlar aynı sonuçları vermiyor bize... Yani evet dediğiniz gibi olsa güzel olurdu... Ama ne yazık ki değil... Bunun yanında bazı psikolojik bozukluklarda veya beyinde lezyon\travma olma durumunda bazı extreme durumlar oluyor... Asperger sendromu, savant, kim peek vakası bunlardan bazıları...

Mustafa Çinik 5 yıl

Bu gibi durumlarda normal bir insanın yapamayacağı işlemleri çok kısa sürede ve mükemmel bi şekilde yapabiliyorlar...

Mustafa Çinik 5 yıl

şunu anladım. Normal şartlarda, normal bir insan beyni (normali tartışmadan ) hayallerimizi kayıt etmiyor. Ancak olağan dışı durumlar olabilir ( otizmi de kapsar sanırım ) bu durumlar da değişiklik görülebilir. Doğru mu ?

İlker Özkürkcü 5 yıl

Evet i̇lker bey... Bu doğru...

Mustafa Çinik 5 yıl

aslında aklıma bir sürü soru geliyor ancak uzayacak konu teşekkürler tekrar. Anladım.

İlker Özkürkcü 5 yıl

Bence sorun... Hem beraber öğrenmiş oluyoruz...

Mustafa Çinik 5 yıl

örn; halisinojen maddelerin etkilerinin beyindeki karşılığı ile ilgili merak ettiklerim var. Ama konu dağılacak o zaman ben bunu bir soru haline getirmem lazım.

İlker Özkürkcü 5 yıl