IQ Testi zekanın gerçek göstergesi midir?

IQ Testi zekanın gerçek göstergesi midir? Kim Ung Yong adını muhtemelen duymadınız o bir fizikçi Albert Einstein IQ 160 Kim Ung Yong 210 fakat Kim Ung Yong fizikte bir Einstein bir Hawking in yaptıklarını yapamadı. Oysa Einstein ve Hawking i IQ da ilk okul çocuğu durumuna düşürüyor. Zeka göreceli bir kavramsal Einstein Kim den daha zeki olabilir mi? Yoksa fizikteki değişimler Einstein olmayı olanaksız mı kılıyor?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Zeka testlerinin amacı, bireyin ne durumda olduğunu öğrenmek ve ona göre bir eğitim yerleştirmesi yapma. Her bilim dalında olduğu gibi, psikometride de kolaylaştırıcı ölçütler vardır. 70'in altı geri zeka, 90 normal zeka, 100-120 parlak zeka ve +120 de dahi kategorisinde. Yüzeysel bir şekilde böyle aktardım.
Zeka testi sayesinde, 70'in altı olan çocuk belirleniyor ve ona göre bir eğitim veriliyor. Şayet bu ölçüm olmazsa, normal çocuklarla eğitim alan çocuk, diğerlerinin seviyesinde olmadığı için hicbir şey öğrenemeyecektir. Aynı şekilde, yüksek zekaya sahip bir çocuk, normallerle gönderildiğinde daha fazla şey öğrenemeyecektir.
Her şeyde olduğu gibi bu konuyu da çarpıttılar, bir güç-ayrıcalık şeklinde yansıttılar. Oysaki amaç, zekayı puanlamak değil; zekaya yakın bir eğitim düzeyi belirlemektir

Ö