Işık hızına yakın giden bir araç zamanı nasıl büküyor, kütleli bir cisim ışık hızına çıkabilir mi?

Işık hizina yakın hizla giden bi araç icat etsem ve dunyanin etrafinda bununla 15 gun boyunca dondugumuzde dunyada yıllar geçiyor neden?
Kütleli bir cisim ışık hızına çıkamaz bu bi paradoks

com-ttih5acrjftjcey0iqlo.jpg
U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Işık tanecikli yapıya sahip değil mi? Madde olarak değerlendirilemez mi? Kütlesini yok saymak doğru bir yaklaşım mı? Günümüz teknolojisi ışık hızına erişemeyebilir; ancak buna imkansız denilebilir mi?

Ö

Kutleli bir cisim ışık hızına çıkarsa durdurulamaz ışık opak bir maddeye çarpınca durur

Umut Kaygın 6 yıl

Aslında ışık hem doğrusal hem de dalga şeklinde yayılır olay ışık hızını aşmaktan çok bu hızı aşıp kütleyi korumaktır. Işık hızını aşan atom altı tanecikler var örneğin kuarklar. Eğer ışık hızı aşılabilir dersek bizzat einstein ile çelişmiş de oluyoruz bilim bu konuda tereddütte.

Ömer Tapılak 6 yıl

Richard Feynman Geçmişlerin Toplamı Kuramına Göre Işık Hızına Ulaşmak Mümkün

Samet Raınbow 6 yıl

Günümüzde ışık hakkında çok derin bilgiler yok yani direkt maddedir ya da değildir diyemiyoruz

Çağın Yasra 6 yıl

İki fizik dehasının çeliştiği bir nokta...

Ömer Tapılak 6 yıl

Alıntıdır: Einstein’ın görelilik teorisi ile beraber, o zamana kadar mutlak ve değişmez kabul edilen zaman kavramı yerle bir olmuş ve zamanın da göreli bir kavram olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum daha sonra yapılan testlerle etkileri gözlenerek ispatlanmıştır. Zaman iki şeyden etkilenir: Hız ve Kütle Çekimi. Bir cisim hızlandıkça, özellikle de bu hız ışık hızına yakınsa, zaman onun için daha yavaş akmaya başlar. Aynı zamanda büyük kütlelere sahip cisimlerin yakınında da (örneğin güneş) zaman daha yavaş akar.

Ömer Özkay 6 yıl