İslam dinini tanımadan ölenler nereye gidecek?

Aklıma bir şey takıldı ve umarım küfürsüz yorumlar yaparsınız

Bu evrende her şeyi Allah yarattı dilleri dinleri. En son kitap olarak kur an i gönderdi ve hak din islam dedi. Peki afrika da ki A kabilesi nin dinini de Allah yarstti. E bu kabile kur-an i nasıl bilecek de müslüman olucak neden ellerinde olmayam sebeplerden cehenneme gidiyolar

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

MAdem kafanda bu kadar kesin bitiridin isi , ne isin var ozaman bu grupta ??
Git hayatini yasa
allah yok
kuran yok
muhammed yok
ahiret yok
.......

MasAllah her muslumandan fazla zikjrediyorsunuz ONU da onun aidiyetlerinide .
paradoksa bak

C

Ne allahin varligini ispat edebilirsiniz nede yoklugunu, ama bir cok sey bir seyin varligina isaret ediyorsa o dogru olarak kabul edilir , Inanci gecdim bu bilimsellikdir. Japonya Norvec dedigin ülkeler , maddi olarak refaha ermis ama psikolojik olarak cöküntü icinde olan ülkelerdir. Ülkemizin bir gun Afganistana dönusmesini istemiyorsaniz eger ozaman ortadaki carpik paralel din inancini duzelteceksiniz Sizin hic birinizin Allah denen olguyu ortadan kaldirabilme gucunuz yok , medeniyetler yok olur yaradan daimdir. Ve slogan atmayi birak 5 yorum yaptin sadece slogandan ibaret , ya konularla ilgilen yada ateist arkadaslirinin yaninda oyna

Cem Turkarslan 6 yıl

arkadaş allaha inanmayın kalkının diye amme hizmeti yapıyor aynı zamanda atom da parçalıyor muş. ne diyelim saygılar

Nurcan Kaskir 6 yıl

Biz seninle kardes felan degiliz ,bizim inancimizda kan bagi yoksa sadece müminler müminlerin kardesidir , sen benim inancima saldiran dinsizin birisisin sadece. Sükür ALAHA tabiki onun mevcudiyetinin icerisinde vücud bulduk biz , nankör olmuycan önce , Bence sen evvela kafandaki yaradan kavramini duzelt , allah kelimesinin etimolojisi yazili tarihin basina kadar gider mekke ile kisitli degildir

Cem Turkarslan 6 yıl

allahın yokluğunu uyanmamız ve kalkınmamız hatta japonya norveç vs ülkelerin şartlarında yaşamamız için zikrediyormuşsunz yukarıda yorumzdan çıkartmam gereken anlam şu oluyor. "inanmayın aklınız çalışsınız hani bilim filan üretin. bakın brn inanmıyorum şuan bilim vr kalkınabilmek için çabalıyorum üretiyorum" filan... japonya değerlerine sahip çıkan bir ülke. gelişmişlikleri allaha inanmadıkları için sonucunu neye göre yapıyorsunuz? inanan insanların buluş icatları ne olacak?

Nurcan Kaskir 6 yıl

Yaradan inancinin butun dunyada hakim oldugunu kendin söyluyorsun iste , insanlarin breysel olarak kendi dusuncelerini inanclarini digerlerinden fazla önemsemeleri yada sadece kendi inanclarini dogru görmeleri , hic bir seyi ifade etmez,muhim olan bir dini ögreti isiginda karakterini ahlakini hayatini daha erdemli bir hale getirmekdir , dunyadaki her dinin tek amaci ve ögretisi budur . Ve nerede bir dini inanc göruyorsan onun ana kaynagi yaradandir Norwec ve japonyada dinsiz ulkeler degildir birisi hristiyanlikla harmanlasmisdir digeri shantoisttir

Cem Turkarslan 6 yıl

İman adı üstünde inanmaktır, tasdiktir ve kalple alakalı bir şeydir. Her şeye tenkit gözüyle, eleştiri maksadıyla bakarsanız kimse size 2+2'nin 4 olduğunu bile ispatlayamaz aynı şey tam tersi bizde size yapamayız.ben zaten Allahın varlığını tartışmam. Kuran a inanan kimsenin de bunun ispatı ile uğraşmasını anlamam. benim derdim Allahın varlığını ispat olamaz allahın tekliğini allahın birliğini ancak anlatabilirim. burada yapacak pek birşey yok. inanmamanız sizi geliştirecek bir yolsa siz bilirsiniz. alt tarafı elli altmış yıl süren kısacık dunya hayatını, sonsuz ahiret hayatına değişmek size kalmış. esenlik diliyorum.

Nurcan Kaskir 6 yıl

Yazilarimizin dogruluguna , onlari okuyanlar , arastirip kendisi icin tasdik edenler karar verir , DIN OLGUSU INSANLIKLA BERABER var olmus bir olgudur . Ve cografyadan cografyaya , zamandan zamana degisiklik göstermesi DINAMIKLIGINDENDIR. Bu dinamizme toplumlar ayak uyduramiyorsa bu onlarin kendilerini gelistirmemelerinden kaynaklanir , din gelisimin önunde engel degil . Dinlerin cevresine uydurulmus olan hurafelerdir insanlarin önune bariyerler kuran.

Cem Turkarslan 6 yıl

Robert , benim hayatim arastirmakdan ibaret . din uzerine dusuncelerini insanlardan konusarak alacagina , dinlerin kaynaklarina yani kitaplarina yönelip , onlarin ne söyledigi ile ilgilen. Kitaplar arasindaki temel kaideleri anladigin zaman , arasinda fark görursen gel yine yazisalim.

Cem Turkarslan 6 yıl

sanada iyi geceler

Cem Turkarslan 6 yıl

Git önce su kibirini bi yen , kiminle yazisdigindan haberin yok , arastir arastir demekten baska bir sey koyamiyorsun ortaya , Bakmak var bakmak var , Madem okudun ozaman ispatini koyacaksin ortaya ,getireceksin Caynizmin temel ögelerini bir Taoizm karsilastirmasiyla , bakacaksin islamdan ne kadar beri bunlar . Butun dunya dinlerinin temel özelligi ana kaidelerinin ayni olmasidir .

Cem Turkarslan 6 yıl

Su sizdeki soylemleri 12 yasinda cocuk soyluyor ya siz daha bunlari asamadinizmi yazik bilmem kactane din varmis ta hepsi dogru kabul ediyormus ahahah Buradan hareketle de dinler uydurma Allah yok.Ben size onumuzdeki gunlerde bir yazi paylasayim da siz gorun neymia ne degilmis?Senin fitrattan haberin var mi?Yahu okadar basit bir soylem ki arastirirsak dinlerin yalan oldugunu gorurmusuz ahahaha Iki tane populer soylem vardir.Birincisi darwinin vesaire dedigi insan kendi kendine Allah kavramini yaratmistir digeri ise teistlerin savundugu fitrat ile Allahin o duygulari icimize yerlestirdigi ve kendisine bizi yonlendirdigidir.Sizin bunlardan da haberiniz yok.Cevabinizi alacaksiniz.Buralarda kalin .

Mümin Soğukkuyu 6 yıl

yoksa güneşi bir milim bile kaymaksizin dunyaya yaklasmaksizin senmi orada tutuyorsun yoksa buda israilogullarinin bir uydurmasimi?Yoksa gece ve gunduz de onlarin bir halisiliyasyon gosterisimi?

Mümin Soğukkuyu 6 yıl