İslam'a göre kızlarla erkekler beraber okuyabilir mi?

Arkadaslar konuyu acamamin sebebi su caiz bu caizmi demek degil grupta binlerce insan var sirf inanclari yüzünden kiz cocuklarini okutmayan insanlar var amacim yanlis bildiklerini görüp en azindan kiz cocuklarimizi okula akedemik hayata katilmalarini saglamak belki böyle sorularla bir nebze bazi seyleri degistirebiliriz.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

Psikolojik kücük bir analiz yapalim. Simdi siz daha 3. 4. Sınıfa gidrn bir kızın başını örter vucd hatlarını kapatması için onu tembihlerseniz. Bu kizin karakteride bu yönde oluşucaktir. Onun fikirlerini dinlemeden onu kaparsaniz, benim fikirlerim değil görünüşüm önemli demeye başlayacaktır. Eğer kiz ve erkeği hayatin her alanında ayirirsaniz o zaman o kiz her erkeğin kendisine öyle baktigini düşünecektir. O yüzden kapalı olsa bile o kızın makyajdan yüzü görünmeyecek, her centilmen yahut insani sevgiyle dolu hareketi sapıklık olarak algılayacak toplumdan kopacak ve ölü gibi yaşayacaktir. Sizce bu ne derece doğru ?

K

Bir de şöyle düşünelim, bu kız kapanmış, rahat, kendine ve insanlara güveni tam, çünkü özgüvenin ve güvenin etikette, ambalajda, kılda -tüyde olmadığını idrak edebilmiş. Ve psikolojinin erken çocukluk dönemindeki izlerini taşıdığını... Dizlerinin kanamasına müsaade edilmeyen bir çocuğun sadece kıyafetinde özgür bırakılmasının hiç bir açığını kapatamayacağını...

Havva Snmz 6 yıl

https://youtu.be/k-wim3wH5jU?fref=gc bunuda gormemelizten gelmeyelim demi analiz edelim bakalim neler oluyor. Atesle barut yanyana durmaz niye dedikelri anlasiomamis yada yanlis anlasilmis.

Mzlm Tamoglu 6 yıl

denebilir lakin benim şahsi fikrim 14 15 yaslarına kadar hicbir çocuğun dini görüşler ile tanışmaması gerektiğidir. Çünkü insanın aklını küçükken bulandırmaya ve onlari ilerde üzmeye hakkımız asla yok.

Kadir Gunyuz 6 yıl

İnternetim sorunlu youtube'a giremiyorum malesef.

Kadir Gunyuz 6 yıl

Kadir bey bakın bir çok kötülüğün önüne ancak din ile geçilebileceği kanaatindeyim artık. O yaşlarda zaten çocuk ergenlik karmaşasında ve kendi olma savaşında buluyor. Daha erken olmalı kanaatindeyim.

Havva Snmz 6 yıl

Mzlm Tamoglu Bey, eğitimdeki açığa mı, bu çocukları böyle toplum önünde dans ettirmeyi marifet sanan zihniyete mi, ailelerin cahilliğine mi yoksa örnek gösterebilecek erdemli ve popüler bir Mü'min olmadığı için ve çocukları örnek olarak Hadiseyi almaya düşürecek kadar başıboş bırakan Ümmete mi Hak-Rahmet yağdırayım bilemedim.

Havva Snmz 6 yıl

Havva Snmz Evet Allah’ın bizim durumlarımızı değiştirmesini mi istiyoruz? İnsanların durumlarını, çevremizdekilerin, çocuklarımızın, hanımlarımızın, arkadaşlarımızın, dostlarımızın, toplumumuzun mevcut hayatlarını beğenmedik de Allah’ın değiştirmesini mi istiyoruz? Veya bu insanların bu toplumun hayatlarını bir kademe ileriye götürmek, bir kademe daha güzelleştirmek, Müslümanlaştırmak mı istiyoruz? Kur’-an ve sünnete uygun bir bireysel ve toplumsal yapıya kavuşmak mı istiyoruz? Önce kendimizin ve toplumun hayatını değiştirmeye, Allah’ın istediği bir hayata yönelmeye mecburuz. Müslümanlığımızı güzelleştirme yoluna girmeye mecburuz. Biz böyle bir adım atarsak, biz kendimizi değiştirmeye karar verirsek Allah da bizi değiştirecektir. Bir kimse kendisini değiştirmeyi istemedikçe Allah onu değiştirmiyor. Bir toplum kendisini değiştirme yoluna girmedikçe Allah o toplumu değiştirmiyor. Bu Allah’ın değişmez bir yasasıdır. Yattığımız yerden Allah’ın bizi değiştirmesini beklememeliyiz. -Ra'd, 11. Ayet: İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah'ın emriyle onu korurlar. Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah'tan başka hiçbir yardımcı da yoktur.-

Mzlm Tamoglu 6 yıl

Kadir Gunyuz . Bi izleseydin iyi olurdu

Mzlm Tamoglu 6 yıl