İslam'a göre kızlarla erkekler beraber okuyabilir mi?

Arkadaslar konuyu acamamin sebebi su caiz bu caizmi demek degil grupta binlerce insan var sirf inanclari yüzünden kiz cocuklarini okutmayan insanlar var amacim yanlis bildiklerini görüp en azindan kiz cocuklarimizi okula akedemik hayata katilmalarini saglamak belki böyle sorularla bir nebze bazi seyleri degistirebiliriz.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

İlk emri "OKU" diyen bir Kitab'ın (cinsiyet ayrımı olmadan) kızlar okusun mu - karma okuyabilirler mi tartışmasını yaşayan okurlarıyız!.

H

İNSANLARI ADAM GİBİ BİR DİNİ EĞİTİM alsalardı söyleyemezlerdi. Ayrıca benim Peygamberim, Önderim, Liderim onlar değil. Bu gün dünya Hacca gittiğimiz ülkeden çok benim ülkeme ÜMMETİN SON KALESİ gözüyle bakıyor.

Havva Snmz 6 yıl

Yalova Kaymakamı bilgili demek ki helal olsun. Beyefendi belki de siz sandırılıyorsunuzdur olamaz mı? Bir düşünün. Ben ülkemin ve ümmetimin bir çok yanlışını düşüyorum, öz eleştiriye açığım, bir de siz deneyin.

Havva Snmz 6 yıl

Aynen Oku Allah'ın adıyla oku ama kur'an-ı okumayı emrediyor Allah kadın ve erkek de eşittir fakat bilindiği gibi kadın ve erkek eşitliğinde ki önemli bir konuyu şeriat da sormak lazım ?

Mehmet Erkisi 6 yıl

Sormak lazım tabii ama şunu da ekleyerek: Kadını adam yerine koyan, muhatap alan, değer veren bir ilah, onu eve kapatmayacak kadar da merhemetli olması gerekmez mi?

Havva Snmz 6 yıl