İslamda kadın hakları?

Kadın HAKLARI !

BAKARA 229 : Boşanma iki defadır/Boşanmada iki celse yapılmış olursa, ondan sonra ya iyilikle tutmak veya güzellikle ayrılmak gerekir. Kadınlara mehir olarak verdiğiniz bir şeyi geri almanız helâl değildir. Meğer ki eşler, Allah'ın sınırlarını yerine getirememekten korkmuş olsunlar. Ancak erkek ve kadının, Allah'ın sınırlarında durmayacaklarından korkarsanız, o zaman kadının ayrılmak için verdiği fidyede hakkından vazgeçmesinde ikisine de bir günah yoktur. İşte bunlar, Allah'ın sınırlarıdır. Sakın bunları aşmayınız. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa işte onlar zâlimlerdir.

Bakara 230 : Eğer boşanmayı üçüncü celsede gerçekleştirirse, ondan sonra kadın bir başkası ile evlenmedikçe, erkeğin onu alması kendisine helâl olmaz. İkinci kocası da onu boşarsa, Allah'ın sınırlarını koruyacaklarına inandıkları takdirde, eski karı-kocanın yeniden evlenmelerinde bir sakınca yoktur. Bunlar Allah'ın sınırlarıdır. Allah bunları, öğrenmek isteyenler için açıklıyor.

yorumlarsanız sevinirim .

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

yeşim hanım, siz part time müslümanmısınız?

D

Hangisi olmamı istersiniz???

Yeşim Çağli 5 yıl

Ben günümüzde yaşanan gerçeklerinde asla inkarcısı değilim

Yeşim Çağli 5 yıl

yeşim hanım, ne haddime? Siz nasıl olmak isterseniz öyle olun da, yani sizin az önceki yorumunuzdan "ya zaten kimse bu ayeti ciddiye almıyor "olur mu öyle şey" "midesi kaldıran! Hülle evlilikten sonra evlenir, ama bunu kimse yapmıyor" diye anlaşılıyor. İşte bende soruyorum part time müslümanmıısnız

Demirhan Okyz 5 yıl

Yeşim hanım, kuran güncelenen bir kitap değildir, zamanla beraber yürümez, emrettikleri: Tavsiye değildir. BİRE BİR UYMAK ZORUNLULUĞU VARDIR. Ayetler yoruma ve esnetmeye açık değillerdir.

Demirhan Okyz 5 yıl

Çok ciddiye ve dikkate alır dedim bunun bilince olan insan evliliğini kolay kolay noktalamaz ciddiye almayan kesim için olacaklarıda bildiriyo bunun neresi anormal anlayamadım

Yeşim Çağli 5 yıl

Yeşim hanım, peki demek ki ben yanlış(!) anladım... kolay gelsin

Demirhan Okyz 5 yıl