İslamda savaş ganimet paylaşımı

Savaş ganimetleri paylaşımı ...

com-6n9y8617z1vbhiki9sc4.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Allah yüce kuranında elçi olarak insanlığa örnek olarak gönderdiği elçisine bile asla kendisine diğer insanları kul/köle yapmamasını emretmişken, kuranda köleliğin olduğunu söylemek gerçek bir akıl tutulmasıdır.
Ali İmran 79 ayeti…
ALLAH’ın kendisine kitap, bilgelik ve peygamberlik verdiği hiç bir insan, ‘ALLAH’tan sonra bana da kulluk ediniz,’ diye halkı kendisine çağırmaz. Aksine, ‘Öğrenip öğrettiğiniz kitap gereğince kendisini Rabbine adayan kullar olun,’ der
Yani ayette ifade edildiği gibi peygamber de dahil hiç kimsenin köleliğin lafını bile edemeyeceğini emreden bir metinde köleliği meşru gören anlamlar çıkacağını sanmak büyük yanlış olur.
Köleliği kesinlikle yasaklayan Kuran, insanların kendi aralarında üstünlük ve derecelendirme kıstasını da takva olarak belirler. Buna göre insanlar ırk, renk veya başka bir özelliklerinden dolayı değil yalnızca erdem / takvalarına göre değerlendirileceklerdir.
Ey halk, sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi ırklara ve boylara ayırdık. Allah yanında sizin en değerliniz en erdemli olanınızdır. Allah bilendir, haberdardır……. (Hucurat Suresi, 13)

Ş