İslamda tesettür anlayışı nasıldır?

Ülkemizde islamın emri olan tesettür anlayışı nasıldır? Ve sizce nasıl olmalıdır? Daha doğrusu islama göre nasıl olmalıdr?
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Böyle bir emir yoktur.

O

Nur 31 nedr sizce

Feride Çarpar 6 yıl

Kurandaki bütün ayetler kişilerin çıkarlarına göre şekillendiriliyor. Bir dinin kullanma kılavuzu olarak gönderilen bir kitap bu kadar farklı anlamlara gelebilecek şekilde açık uçlu yargılar bildiremez. Kuranı yorumlayanlar halkın cehaletinden faydalanarak geçmişten günümüze kadar bütün ayetleri kendi işlerine geldiği gibi yorumlamışlar. Bu durum da onlardan biri sadece.

Oguzhan Koşarsoy 6 yıl

Adam haklı, dağılın.

İsmail Şimşeksoy 6 yıl

Oguzhan Koşarsoy reformst isenz ki öyle görünüyorsunzk. Bkmayn bu durumda siznle konuyu dallandrıp budaklandrmak ve gergn br ortam yaratmak istemyorum ehli sünnete tabiym ve ehli sünnette 4 ana unsura dayalıdr ve bunlarn kaynagıda elbette kur'an'dır

Feride Çarpar 6 yıl

Kur 'anda neyin. Yazıp yazmadığını tam kesin olarak söyleyebilenler. Kur'an ı tam olarak ezberlerip ve meali ni hatmetmiş kişiler mi yoksa kendi görüşlerini duyduklarını gördüklerini söyleyenler mi merak ettim. Çünkü Kur'an hakkında tam bilgi sahibi olmadan doğru ve yanlış demek dinimizce uygun değildir. Kesindir diye konuşan lütfen tam olarak açıklaması olan kaynağı göstersin. Konu hakkında diyeceğim. Kitabımızda tesettür konusunda ne yazmış tam olarak bilemem Ama insanların kadın ve erkeklerin dine uygun neler yapacaklarını çeşitli ayetlerde yazıyordur.

Sinan Gümüşten 6 yıl