Kabızlığın başlıca nedenleri nelerdir?

DÜN AKŞAM HABER TÜRK İZLEDİM :
:
Dr. Ender Saraç 2. beyin dedi .
Probiotikler dedi.
:
Ama sonra kabızlık söz konusu olduğunda ise
Neden olarak sıraladı
Hareketsizlik
Su içmemek
Lifli gıda tüketmemek :
:
Bir türlü kabızlık kalın bağırsaklardaki bifidobacterium bakterilerinin eksikliğinden dolayı oluyor sözünü duyamadık.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
99
99 CEVAP

Her ikiside desek çünkü kabızlık önemli bir konu ve bunu tv lere çıkanların (biliyorum diye) bilememeside daha önemli bir konu.

Z

bu yoruma katılmadığımı belirmek istemiştim aslında. Yıllarını bu işe vermiş eğitim almış emek sarfetmiş ve bulunduğu yere emeği ile gelmiş bir kişiye karşı yapılan bu tavrı hiç beğenmediğimi

Elmas Hoşer 6 yıl

Tip egitiminde naalesef önleyici sağlık eğitimi verilmiyor. Bahsi geçen doktor bu konularda eğitim almış birisi değil. Popüler konularda ezber yapar ve ezberden konuşur yazar. Bazan konuştukları yazdıkları birbiriyle çelişir. Bir temele oturmaz.

Ismahan Etli 6 yıl

Ismahan Etli tedavi ettiği binlerce hasta ne? Tecrube birikim araştırmalar kitaplar? Yapmayın allah aşkına.

Elmas Hoşer 6 yıl

eğer eğitimin kalitesi tartışılacaksa ona hazırım ama burada sözkosu edilen eğitimden ziyade bir küçümseme ve hatta tabiri caizse aşağılama. Ender hocam böyle böyle dedi aslında bunu atlamamalıydı bilimsel çalışmalar bu şekilde demek yerine ""bilgisi ezberledikleri yetmedi" demk ne kusura bakmayın da ben bunun yanında olamam. Zaten işin en ilginç tarafından biri de bu kaç kişi dışında ya haydar bey siz ne diyorsunuz allah aşkına dememiş. Ayrıca ilk yorumumu okursanız "yıllarını bu işe vermiş eğitim almış emek sarfetmiş ve bulunduğu yere emeği ile gelmiş bir kişiye" demişim sadece eğitim değil yaşanmışlıklar tecrubelerden de bahsediyor bu cumle.

Elmas Hoşer 6 yıl

Tv de birsey anlatırken tüm ülkeyi göz önünde tutup dusuk sosyokulturel seviyedeki insanlarin da programı izlediğini biliyorlar o yuzden halkin anlayacagi sekilde basitlestirilmis bir dille anlatiyorlar, bifidobacterium dese sizce kac tane teyzemiz amcamiz anlar? Karalamak cok yanlış

Duygu Nhr 6 yıl