Kur-an da uzay ve yaratılışla ilgili ayetler

Kur-an daki toplam surelerin yaklaşık 1/6 sı yaratılış, yıldızlar ve uzayla ilgili olay ve konulardan isim almış olması onun gök bilimi ile ilgili yönünü göstermesi bakımından ilgi çekicidir.

| Fahruddin er-Razi

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Kitap içinden bigbang ile ilgili 1-2 alıntı atayım..

com-2utjf2usqlgyheci0vzt.jpg

S

Suyun bilesenleri hidrojen ve oksijen. Artık bunu ilkokul çocuğu bile biliyor. Evrendeki hidrojen ve helyumun kaynağı bigbang. Oksijen cok sonra yıldız cekirdeklerinde oluştu ve evrene yayıldı. Paylaştığın gorselde arsin suyun ustunde oldugu yazıyor ve sonra bir patlamadan. Burdaki masalın bigbangle ne alakası var. Kaldi ki bigbang öyle sanıldığı gibi boommmm diye gerçekleşmiş bir patlama değil.

Cemil Aküren 6 yıl

Birde uygun bir yer küre ve atmosfer olmadan su nasıl sıvı formunu koruyor onu da yazsaymis ya döneminin ultra bilgili alim insanları. Zeus ta şimşekleri uzunca bir süre patlatmadan biriktirip akabinde büyük patlamaya yetecek kadar güç topladı ve evreni yarattı. Artık dilediği gibi dünyada şimşek cakabilicekti falan filan bla bla blaa.

Cemil Aküren 6 yıl

Kitapta bu ve bunun gibi farklı nakiller de mevcut. Bunların hepsi " yer ve gök birdi. Onu biz ayırdık" ayetinin farklı farklı yorumlarıdır. Yorumların farklı olması aslında bazı noktalarda yanıldıklarını da gösteriyor. Fakat günümüZ biliminde de, ayette de ve bu nakillerde de hepsinde ortak olan bir yön var. Hepsi bir bütündü. Ve ayrıldılar. o dönemin bilimi ve izahı ancak buna yetiyordu. Bugün mikro düzeyde izah edebiliyoruz. Ayetler ana hatları verir. Gerisi bizim araştırma ve yorumlarımıza kalmıştır.

Samet Tpr 6 yıl

Dostum sorun yorumların farklı olması değil. Sorun bunların tamamen saçma ve bilim dışı olması. Artık bu saplantıdan kurtulun. 1400 yıl öncesinin söylemlerini modern bilime uydurmak icin 40 takla atacağımiza oturup adam akıllı bilime hizmet etseydik kim bilir nerede olacaktık. "Bunlar zaten kuranda var. Bati bunu kurandan bakarak yaptı." demek gecesini gündüzüne katan bilim adamını ve ekibini küçümsemek, emegini hiçe saymaktir. Bu söylem doğru olsa bile bu durum senin 1400 yıllık bir aptal oldugunu sırf bu sebeple bile cehennemde yanman gerektiği anlamına gelir. Lan 1400 yıldır okudugun kitabi anlamadiysan seni nie alsinlar cennete. Bak gavur hans bir ayeti okudu atomu parçaladı.

Cemil Aküren 6 yıl

Samet Tpr kardeşim, Kuran'da uzayla ilgili tek ayet geçmez. Hatta o kadar bilgi eksikliği vardır ki dünya düz kabul edilir. Yıldız kaymalarını şeytan taşlamaya yorar. Atmosferdeki astroid ışımalarına gerçek yıldız der. Kuranda sema diye anlatılan insan gözünün görebildiği bildiğimiz mavi gök kubbedir. Yıldızların güneşin ve ayın 7 kat sema içersinde olduğu kabul edilir. Bu bilgiler Tevrat' tan, Sümer astronomi bilgilerinden kalmadır ve yanlıştır.

Süleyman Toksoy 6 yıl